6 saatte Marilyn Monroe oldu

Güncelleme Tarihi:

6 saatte Marilyn Monroe oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2008 07:00

Ünlü bir erkek ünlü tam 6 saatlik makyajla Marilyn Monroe oldu.

Haberin Devamı

Bu reklam için dört farklı tip yaratan ünlü oyuncunun Marlyn Monroe makyajı tam altı saat sürdü.
Dört farklı tip yarattı
Bir önceki reklam kampanyasında da farklı tiplemelerle ekrana gelen Okan Bayülgen, yeni seride Bob Marley, Marilyn Monroe, Einstein ve Yüzüklerin Efendisi filminin Gandalf'ı olarak objektif karşısına geçti. Bayülgen'in büyük gizlilik içinde gerçekleştirdiği çekimlerde sadece Kelebek vardı.
Seksi, çılgın ve çocuksu
Bayülgen, yeni karakterlerin neden Marilyn Monroe, Einstein, Bob Marley ve Gandalf olduğu yönündeki soruya, şu yanıtı verdi: "Hem tarihi, hem de gençlerin sevdiği ikonlara yöneldik. Mesela Marilyn Moroe... Onda her kadının ve erkeğin onaylayacağı bir şey var. Seksi, çılgın, saf ve çocuksu..."

Okan’ı hiç böyle görmediniz

Bankalararası Kart Merkezi (BKM), geçen yıl başlattığı "alışverişlerde banka kartı kullanımını yaygınlaştırma ve kullanım avantajlarını tanıtma" kampanyasına bu yıl yine Okan Bayülgen’le devam ediyor. Bir önceki reklam çekimlerinde farklı tiplemelerle ekrana gelen ünlü oyuncu, bu kez de Bob Marley, Marilyn Monroe, Einstein ve Yüzüklerin Efendisi filminin Gandalf’ı olarak objektif karşısına geçti. Bayülgen’in büyük gizlilik içinde gerçekleştirdiği çekimden en özel kareler Kelebek farkıyla karşınızda...

Haberin Devamı

n Şifreli kredi kartına geçişi anlatan banka reklamında kılıktan kılığa girmiştiniz. Bakkal olmuştunuz, manav olmuştunuz vs... Yeni bir banka reklamında rol aldınız ve bu kez dünyaca ünlü ikonları canlandırdınız. Bu projeyi anlatır mısınız?

- Benim bir süredir Bankalararası Kart Merkezi’yle (BKM) iş ortaklığım var. Bu merkez, farklı amaçlar için reklam filmi çekiyor. Mesela banka kartını kullanmaya özendirmek, şifre kullanımına geçişle ilgili bilgilendirmek gibi... Yeni çekilen reklam filminin amacı ise küçük alışverişler için ATM’lerden para çekmek yerine, banka kartının kullanılabileceği bilincini vermek. Özellikle de gençlere yönelik bir reklam filmi oldu.

n Ama bir fark var, bu kez yöneten de sizsiniz...

- Evet, önceki reklamlarda sadece oynuyordum, şimdi çekiyorum da...

Haberin Devamı

n Peki... Marilyn Monroe, Einstein, Bob Marley ve Yüzüklerin Efendisi filminin Gandalf’ına gelelim şimdi de...

- Sözünüzü kestim, buradaki amaç, o ikonları çağrıştıracak kılıklara bürünmekti. Aslında ben, onlar olmadım tabii ki. Yani burada "Okan Bayülgen Marilyn’e dönüştü" dersek, benim utanç içinde dolaşmam gerekir. O yüzden Marilyn’in ikon görüntüsünü sağlayabilmek için onu grafikleştirdik.  Şimdi bu dört ikon, reklam filmi içinde, küçük alışveriş yapılan bir ortamda, bir CD kapağı ya da sinema afişi gibi görünecek ve alışveriş yapan kişiye seslenecekler. Örnekse, Bob Marley’in resmi bir CD kapağında olacak ve alışveriş yapan adama "Yahu bak bu konuda bilinçli ol" diye seslenecek. Marilyn, bir tezgahtarın tişörtünde görünecek ve oradan seslenecek. İşin güzel tarafı bu... Çok kısa ve eğlenceli olması... Her ikon, 20 saniyelik reklam halinde ekrana gelecek. Şu anda hepsini çekiyoruz.

Haberin Devamı

n Bir şey söyleyeyim, dördüne de müthiş benzemişsiniz... Makyajlar süper...

- Bu çalışmanın makyajlarını Burak Ertaş yaptı. Zaten Burak, bütün işlerimde beraber çalıştığım en önemli adamlarımdan biridir. Diğer önemli bir adamım da asistanım Barış... Barış’ın ışıkları benim için çok önemli. Bir de görüntü yönetmenim vardır; Fransız Patrice... Bu grup ve prodüksiyon ekibiyle, işi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz.

n Çekimler ne kadar sürdü?

- Bu tiplere bürünmek, makyaj ve çekim dahil bir gün sürdü. Ama filmin devam sahnelerinin çekimleri halen devam ediyor.

n Ne zaman ekrana gelecek?

- En kısa zamanda... Ben çekimleri bitirir bitirmez montaja girip teslim edeceğim.

Haberin Devamı

n Eskiden kameranın önündeydiniz, şimdi hem önünde hem de arkasında yer alıyorsunuz. Yeni reklam filmi yönetmeni olarak, yaptığınız iş içinize sindi mi?

- Her şey tamam. Ama şimdi filmlerin iyi olması gerek. Yani çok kısa süren bir zaman diliminde mesajın doğru iletilmesini sağlamak zorundayım. Tabii diyemem ki yaptığım her iş mükemmel oluyor. Ama bir tanesi tam istediğim gibi olmasa bile, diğerinde aradığımı bulmaya çalışıyorum. Bu da bana herhangi bir çevrenin adamı olmamamı, Türkiye’de yaratıcılık isteyen birçok sektörde çalışmamı, rekabet etmemi ve dolu dolu yaşamamı sağlıyor.

n Peki Okan Bey sizce neden Marilyn Monroe, Einstein, Bob Marley ve Gandalf?

Haberin Devamı

- Bir kere bunlar, çok güçlü ikonlar. Hem tarihi hem de gençlerin sevdiği ikonlara yöneldik. Ayrıca çok da önemli isimler. Neden Marilyn, onda her kadının ve erkeğin onaylayacağı bir şey var. Seksi, çılgın, saf ve çocuksu... Halen dünyada Marilyn fırtınası dinmemiştir. Ve kendisi bir fotoğrafçı tarafından keşfedildi. Bu da çok önemli...

n Einstein...

- Dünya ile dalga geçen bir dahi... Fakat çok da büyük ızdırap yaşamış bir adam. Aslında insanların doyumsuzluğu ve kötülükleri yüzünden, bu pamuk ruhlu adamın buluşu, milyonlarca insanın yok olmasına neden oldu. Zaten bütün bilim adamları, bilim felsefesinin kendisini 1900’lü yılların başında kapattığını söylerler. Ondan sonra felsefe olarak bilim yoktur. Sadece teknolojik gelişmeler vardır. Bugünkü teknolojik gelişmeler de zavallı ekonomik sistemin emrinde gelişmektedir. Aslında biz her ne kadar insanlık için yapılanları yani ulaşım araçlarının gelişmesini, tıbbın gelişmesini, başka sektörlerin gelişmesini izliyor olsak da, o gelişmelerin daha fazla olması gerekir. Yani tıptaki buluşlar yeterli değildir, uçaklar da 1970’lerden bu yana fazla değişim göstermemiştir. Bu yüzden Einstein çok önemli bir dahidir.

n Gandalf...

- Yüzüklerin Efendisi’nde Gandalf’ı canlandıran Ian (McKellen) bence müthiş bir oyuncu. O filmleri sürükleyen oyuncuydu. Ayrıca Yüzüklerin Efendisi’ne ya da sinemaya meraklı olmayan izleyici "Bu da kim?" diye sorarsa, "Herkesin rüyasına giren, elinde asası olan ak sakallı dede" diyebiliriz...

n Bob Marley...

- Bob Marley, gerçek bir müzik kahramanıdır. Çok ticari olmuş olmasına rağmen, politik bir kişiliği vardır. O da genel anlamda son büyük özgürlük savaşçılarından biridir. Neredeyse müzik dünyasının Che Guevara’sıdır. O yüzden Bob Marley... Tabii biz onu herhangi bir ürünü satmak için kullanmadık. Sadece bilinçlendirme amaçlı kullandığımız için bu noktada içimiz rahat. Yani Bob Marley’e bir haksızlık yaptığımızı düşünmüyoruz.

Yönetmenlik de yaparım kime ne

n "Şimdi de yönetmen oldu başımıza" diyecekler... Gelecek eleştirilere hazırlıklı mısınız?

- Tabii canım... Ayrıca yönetmenlik de yaparım, kime ne? Çok yakında bir belgesel çekeceğim zaten... Neyse, ben 44 yaşındayım. O kadar çok yapacak işim var ki.... Ama bütün bunlara, yani yaptığım ve yapacağım işlere daha 10 yaşındayken karar vermiştim. Bütün mesele o sektörlerdeki rekabeti çekebilmem, tahammül edebilmemde. Ben tahammül ediyorum ve üstelik sivriyim. Yani bugün fotoğrafçılarla, yarın prodüktörlerle, ertesi gün şovmenlerle, aktörlerle, yönetmenlerle, tiyatrocularla, seslendirmecilerle rekabet edebilirim. Benim için sorun değil...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!