500 bin liraya Kupa maketi

Güncelleme Tarihi:

500 bin liraya Kupa maketi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2000 00:00

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi Galatasaray Kulübü ile anlaşarak maçın canlı izlenebilmesi için 3 dev ekran kurdu. Ekranların boyutu 8X6 metreydi. A. Müfit Gürtuna da maçı burada izledi.

Saat 19:00'da başlayan konsere Fatih Kısaparmak, Ferdi Tayfur, Sümer Ezgü, Kubat, İbrahim Erkal, Cengiz Kurdoğlu, Hakan Taşıyan, Ebru Yaşar, Alişan, Murat Başaran, Murat Göğebakan, Atilla Taş, Sinan Özen, Bülent Serttaş, İzzet Yıldızhan, Deniz Seki, Kıraç, Cansever, Güllü katıldı. Konserden önce havai fişek ve lazer gösterisi yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi organizasyon için bir kuruş harcamadı. Giderleri 12 sponsor firma karşıladı. Bunların arasında Telsim, Kral FM., Kültür A.Ş., Ulaşım A.Ş. de yer aldı. Kültür A.Ş bez afişlerin yapımını üstlendi. Telsim sahneyi kurdu. Kral FM duyuruları yaptı ve sanatçıların organizasyonunu üstlendi. Sanatçılar ücret almadı. Büyükşehir'in iştirakçi olduğu kuruluşların daha önce çeşitli şenlikler için hazırladığı malzemelerden de yararlanıldı. Örneğin meydandaki balonlar metro açılışında da kullanılmıştı.

Meydanda köfte ekmekten sarı-kırmızı yastıklara, 500 bin liralık plastik UEFA Kupası maketlerine kadar her şey satıldı. En iyi işi ise maytap satıcıları yaptı. Yiyecek içecek satanların da cirosu iyiydi. Satıcıların çoğu yüzlerini boyamıştı.

İnsanların yüzlerini sarı-kırmızıya boyayan boyacı tulumu giymiş müteşebbis vatandaşımız da çok iş yaptı.

Her zaman 150 bin liradan satılan simit 50 bin liradan satıldı. Kovalarda pet şişede su ve bira satıldı.

Ekranların olduğu bölümler çok kalabalıktı. İnsanlar ezilme tehlikesi geçirdiler. Bir kadın bayıldı. Bazıları maçı otobüs duraklarının, ağaçların, su tankerlerinin üzerinde izledi.

Küçük çocukların meydanda bulunmalarının nedeni satış yapmaktı. Gözlerinden uyku akıyordu. Pet şişe, teneke kutu toplayanların maç hiç de umurlarında değildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!