5 kokteyller

Güncelleme Tarihi:

5 kokteyller
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 1999 00:00

Haberin Devamı

ANTALYA'nın sahil bandında sıralanmış görkemli beş yıldızlı otelleri, loby bar müdavimleri için keşfettikleri birbirinden güzel kokteylleriyle yarışıyor. Her biri kendine has özelliklerde kokteyller sunan oteller, mönülerinin en başına içecekleri yerleştiriyor.

Bilinenlerin dışına çıkılıp özel olarak üretilen kokteyller, loby barda müşterilerine tavsiye ediliyor. Kokteyllerin hazmı kolaylaşkırıcı özellikleri bilindiği için de özellikle yemeklerden önce öneriliyor.

Lüks otellerin kendilerine has kokteyllerini ssizin için yaptırıp, tariflerini aldık. Her biri farklı tatlarda ve aparatlı olan bu içecekleri, evlerinizde de yapıp afiyetle içebilirsiniz.

Red Bird

'Kırmızı Kuş' anlamına gelen Red Bird adlı kokteyl, Falez Hotel'in loby barında sunulan özel bir içki.

Güzel barmeid Özlem Orakçı'nın hazırlıyıp sunduğu kırmızı renkteki bu kokteyl, spesiyal olma özelliği taşıyor. Hafif ve içimi kolay olan kokteylin, yemek sonrası bol çilek ile birlikte içilmesi tavsiye ediliyor.

YAPILIŞI:

2 cl Cointeau, 2 cl votka, 2 cl Rosso Vermut ve tonik, sırasıyla shaker kabına konularak iyice çalkalanarak karıştırılır. Böğürtlen veya bol kiraz ile birlikte servise sunulur.

Adonis Cocktail

Adonis Otel'de yapılan Adonis Kokteyl, hazmı kolaylaştırma özelliği taşıdığı için özellikle yemek öncesi tavsiye ediliyor. Aparatif bir içecek olan kokteylde, garnitür olarak soyulmuş limon kabuğu, kokteyl kirazı, şemsiye ve limon dilimi kullanılıyor. Malzemesi ise, 2 cl Shery Dry, 2 cl Martini Rosso ve 2 damla Angostura Bitters.

YAPILIŞI: Tüm içki karışımları, yukarıdaki sıraya göre shaker kabına koyulur ve üzerine 2-3 parça buz ilave edilir. İyice karıştırılan içki, martini bardağında servise sunulur.

Sheraton Voyager

Sheraton Voyager Cocktail

Otelin adını taşıyan ve barmen Gökhan Bülbül'ün hazırladığı bu içki ise, otelin rengini alma özelliğiyle tanıtılıyor. Mavi ve beyaz rengin otele özgü olduğunun anlaşılması için mavi renkteki içkinin üzerine, beyaz köpükler yapıldıktan sonra servise sunuluyor.

YAPILIŞI: 2 cl Bacardi, 2 cl Bols Blue, 2 cl Archer's, 2 cl L\S ve 8 cl ananas suyunun karışımı, buz eklenmesiyle blenderde karıştırılıyor. Bu sayede köpürtülen içki, bardağa konulduktan sonra kiraz ve portakal dilimiyle dekor ediliyor.

Dedeman Special-Brunch

Resort Antalya Dedeman'nın Loby Bar barmeni Oğuz Aşıcı, kendisinden özel bir içki isteyen müşterilerine iki öneride bulunuyor. Dedeman Kokteyl, dört mevsim içilebilecek bir içki. İkincisi Dedeman Brunch ise, hafif egzotik tadıyla büyülüyor. Her ikisine de dekor yapılan içkiler, Akdeniz manzarası eşliğinde yudumlanıyor.

YAPILIŞI: Dedeman Brunch portakal ve ananas suyu, votka ile muz likörünün karıştırıldıktan sonra bardakta 1 damla grenedin eklenmesiyle yapılıyor. Dedeman Special ise portakal ve ananas suyu, cin ile votka üzerine 2 damla kivi şurubu eklenerek servise sunuluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!