360 milyona kendi etrafınızda dönüyorsunuz

Güncelleme Tarihi:

360 milyona kendi etrafınızda dönüyorsunuz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2005 00:16

Bu haftasonu için ilgimi çeken bir seminer var: Para Sevgidir. Düzenleyen Üçüncügöz adlı bir iletişim firması. Aynı isimle bir dergi de çıkarıyorlar. Sahibi Güler Pınarbaşı. Şöyle diyorlar: ‘Para yaşamınıza özgürce akıyor mu? Dünyada herkese yetecek kadar para var.

Arzu ettiğiniz tüm bolluğu yaratabilirsiniz! Bu gücü kullanmak istiyorsanız arayınız. (212) 257 60 66

Durur muyum, aradım.

Sekreter hanım bana tane tane izah etti: ‘Para sembolüne odaklanarak, özgürce akmayan enerjinin engelini anlamaya ve çözmeye yardımcı olacak bilgiler sunulacak.’

Pek anlamadım. Bunun üzerine bana bir yazı gönderdiler. Okudum: ‘Bu seminer, insanların maddeye olan bağımlılıklarına bakışını dürtecek (Allah allah). Çıkış noktası para gibi gözükse de, varılmak istenen farkındalık çok başka. Bu, enerji mekanizmasını anlamaktır.’

Gene anlamadım!

En iyisi Güler Pınarbaşı’yla konuşmak. Ama önce, kimdi bu Güler Pınarbaşı?

Hürriyet arşivlerinde bu isme Güzin Abla’nın köşesinde rastladım: Güler Hanım meğer ‘kendini bulmak için’ evini ve çocuklarını terk etmiş. Benzer başka kurs ve seminerlerde de adı geçiyor. Bir ara başka bir gazeteye ‘Belediye başkanı olmak istiyorum’ diye demeç vermiş.

Aklım iyice bulandı ama onu aramadan da edemedim:

Para sevgidir ne demek? Tam olarak ne yapıyorsunuz?

- Paraya enerji olarak bakmayı dile getiriyoruz çünkü parasızlığı da yaratan biziz, bolluğu da yaratacak biziz.

(Anlamadım demeye utanıyorum) Hımmm, peki ne kadar sürecek bu seminer?

- İki gün sürecek, günde 10’ar saat. Parasızlığa sebep olan konunun zihinde olduğuna inanıyoruz.

Ben parasızlığın ülke ekonomisiyle, işsizlikle, milli gelirle falan ilgili olduğunu sanıyordum...

- Hayır, bu tamamen zihinde. Ben hayatımda bunları deneyimledim. Olumsuz enerjiyle şartlanmış zihin her şeyde olumsuzluğu yaratıyor. Pozitif düşün, pozitif yaşa diye klişeleşmiş bir lafın ötesine geçip bunu hissettirmeye çalışıyoruz.

Ücretli herhalde değil mi bu?

- 360 milyon lira. İki gün için.

(Yutkunuyorum) Hadi ya? Ama zihnini açmak için asgari ücret bayılabilecek birinin zaten para sorunu yoktur ki?

- Tanıtım çalışmalarına genelde asgari ücretle ilgisi olmayan, parası olan kişiler geldi. Çok iyi parası var ama ilişkilerinde sorunlar var falan. 360 milyonun da anlamı var: Yaşamınızda 360 derece bir döngü sağlanacak. Yine bulunduğunuz noktaya geleceksiniz ama tamamen değişerek.

Ajda Pekkan Buzhol’de

Ajda Pekkan yarın akşam Passage Markiz-Buzhol’de sahneye çıkacak. Hem eski hem de yeni şarkılarını söyleceği gecenin muhteşem geçeceğine eminim. Ama tanıtım bülteninde Süper Star’ın özel sahne şovundan da bahsetmişler. Yahu benim bildiğim, Allah bu kadına güzellik ve ses verdiği ölçüde, danstan ve kol-bacak uyumundan çalmıştır. Neyse vardır bir bildikleri, göreceğiz... Konser saat 23.00’te. Giriş 60 YTL. İçkiler dahil değil. (212) 245 83 94

Frankie Goes To Hollywood, Balans’ta

Seksenli yılların efsane grubu Frankie Goes To Hollywood, yeniden bir araya geldi. Ülkemizde Relax, Power of Love, Two Tribes, Pleasure Dome gibi şarkılarıyla tanınan grup, 18-19 Şubat Cuma (bu gece) ve Cumartesi (yarın) geceleri Beyoğlu’nun yeni eğlence mekanı Balans’ta olacak. Bu, onların ilk Türkiye ziyareti. Gruba, orijinal sahne kareografisi gereğince sahnede balerinler eşlik edecek. Bilet fiyatları cuma gecesi 30, cumartesi gecesi 40 YTL. (Teoman ve DJ Ahmet Musluoğlu performansları dahil). Biletler Biletix’den alınabilir. Adres: Balo Sokak No:22 Beyoğlu Tel: (212) 251 70 20

Şehre festival gelince etrafınıza iyi bakın

!F Bağımsız Film Festivali başladı. Bu yıl dördüncüsü yapılıyor ve 27 Şubat’a kadar devam edecek. Hit filmler, fantastik filmler, gökkuşağı filmleri gibi alt bölümlerde toplam 43 film izleyiciyle buluşacak. Bütün bunlar erbabınca zaten yazılıp çiziliyor.

Ben müsadenizle filmlerden ziyade etrafıma bakıp, gördüklerimden söz edeceğim:

Bu film festivallerinde film öncesi ve sonrası gidilecek Kaktüs, Zencefil, Beyoğlu Pub gibi geleneksel mekanlar var. En az iki, en çok dört kişilik gruplar halinde ille de buralarda toplanılıp, çıkışta yine buralarda buluşulur.

Buluşulur ama bunu sosyal bir buluşma olarak da almamak lazım tabii. Çünkü pek konuşulmaz. Bitmeyen bir mönü gibi, dört kişilik bir masada dört kişi, herkes önündeki festival kitapçığını okur, okur.

Festivallerde mutlaka birkaç gay-lezbiyen filmi olur. Filmden çıkanlara ‘lezbiyen filmi nasıldı efendim’ türünden tuzaklı sorularla mikrofonlar uzatılır.

Tuhaf biçimde her festival dönemi, bu kafe ve barlar orta yaşlı seramik sanatçısı hanımların da istilasına uğruyor. Sayıları festival döneminde birden artıyor, sonra nereye kayboluyorlar orası muamma.

Barlarını doldurmak isteyen kurt işletmeciler de ortalardadır. Çünkü film çıkışında ekürisi olan birini mekanına çekmek, peşinden geleceklerle birlikte dükkanı doldurmak demektir.

Farklı merak ve ilgileri olan bu sinemasever kitlenin Beyoğlu’nda yoğunlaşması ile birlikte mistik işler sektörü de birden hareketleniyor. Sinema çıkışlarında Tao’dan, kabalaya kadar envai akımın el ilanları dağıtılıp; seminerler, toplantılar, dernek faaliyetleri duyuruluyor.

CAZ SEVENLERE

Tania Maria CRR’de

Brezilyalı piyanist Tania Maria karlı günlerden yeni çıkan İstanbul’a Latin sıcaklığını getirecek. Latin cazını blues duygusuyla zenginleştiren Maria, 16’ncı albümü Viva Brasil için dünya turnesinde. Dörtlüsüyle yarın akşam CRR’de çalacak. Biletler 22 ve 27.5 YTL. Saat: 20.00, Cemal Reşit Rey Konser Salonu (212) 232 98 30.

POP SEVENLERE

Işın Karaca Yeni Melek’te

Işın Karaca geçtiğimiz Aralık’ta çıkardığı ‘İçimde Aşk Var’ albümünden sonra ilk konserini veriyor. Bakalım sıkı diyete girdikten sonraki zayıflamış halini eskisi kadar sevecek miyiz? Ben Sezen Aksu da mutlaka gelir diye tahmin ediyorum. Biletler 33 ve 27.5 YTL. (+Biletix) 18 Şubat Cuma, saat 21.00. Yeni Melek Gösteri Merkezi (212) 244 97 00.

KLASİK SEVENLERE

Gidon Kramer İş Sanat’ta

Grammy Ödüllü Litvanyalı kemancı Kremer daha çok çağdaş repertuvarları seslendiriyor. Klasik müzik dünyasının bu sıradışı ismi müziğe yaptığı katkılardan ötürü UNESCO müzik ödülü de aldı. Schnitke, Kobekin, Bach, Fiser ve Piazzola’nın eserlerini seslendirecek. Ön sıralar 45, arka sıralar 35 YTL. (+Biletix) 24 Şubat Perşembe, saat: 20.00. İş Sanat (212) 316 10 83.

ROCK SEVENLERE

Girls Against Boys Vox’ta

Amerikan alternatif rock topluluklarından, Girls Against Boys İstanbul’a geliyor. Bu grup konuşur gibi vokalleriyle metropol insanlarını ve hikayelerini müzikleştiriyor. Konser solda kızlar, sağda erkekler ve ortada Girls Against Boys olacak şekilde tasarlandı. Giriş: 20 YTL. (+Biletix) 23 Şubat Çarşamba, saat: 22.30. Vox Music Club (212) 244 04 42.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!