29 yıl sonra gelen itiraflar

Güncelleme Tarihi:

29 yıl sonra gelen itiraflar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2007 16:37

Ankara'nın Bahçelievler semtinde üniversite öğrencisi 7 kişiyi öldürdügü iddiasıyla 7 kez idam cezasına çarptırılan, iki kez “yanlışla” denilip cezaevinden bırakılan Haluk Kırcı'nın gazeteci Saygı Öztürk’e önemli itiraflarda bulundugu “Kırcı 5-6-2 Tamam Reis” kitabının genişletilmiş 10. baskısı “Doğan Kitap”tan çıktı.

Haberin Devamı

Devletin Derinliklerinde”, “Kasadaki Dosyalar”, “Kırmızı Klasör”, “Aynadaki Reis”, Şemdinli’de Olay Var” kitaplarının yazarı olan ve gazetecilik dalında 30’dan fazla ödülü bulunan Saygı Öztürk’ün büyük ilgi gören “Kırcı 5-6-2 Tamam Reis” kitabının genişletilmiş 10. baskısında, Kırcı’ya “gelirler kontrolü” diye verilen yeşil pasaport da yer alıyor.

Ünlü yazar Emin Çölaşan’ın “okurken kanım dondu” dediği ve önsözünü yazdığı kitapta, Saygı Öztürk’ü “araştırmacı gazeteciliğin günümüzdeki önderlerinden” diye tanımlıyor.

Haluk Kırcı, katliam gecesini, kaçak günlerini, o dönemde yaşadıklarını anlatırken, olaya bugün nasıl baktıklarını, gençlerin nasıl tuzağa düşürüldüğünü, bunun için örgütler içinde yer alan gençlere de deneyimlerine dayanarak önemli uyarılarda bulunuyor.

Kitapta, Abdullah Çatlı- Haluk Kırcı- Mehmet Ali Ağca- Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım ilişkileri de belgelerle yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!