23 yıl sonra katı gıda yiyebilecek

Güncelleme Tarihi:

23 yıl sonra katı gıda yiyebilecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2009 17:13

8 yaşında iken evlerinin damından düşmesi sonucu alt çenesi kırılan Sultan Alkan, 23 yıl sonra katı gıda yiyebilecek.


KONYA Karaman’ın Ermenek İlçesi’nde yaşayan Sultan Alkan, 23 yıl önce evlerinin damında oyun oynadığı sırada düştü. Alt çenesi kırılan Alkan, ailesinin maddi imkansızlığı nedeniyle 15 yaşına kadar ameliyat olamadı. 15 yaşında olduğu 2 ameliyattan da olumlu sonuç alamadı. Ağzını tam olarak açamadığı için sıvı yiyiceklerle beslenen Sultan Alkan, Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi bölümünde 3 gün önce ameliyat oldu.

Ameliyat sonucu sağlığına kavuşan ve 23 yıl sonra katı gıda yiyebilecek olmanın heyecanını yaşayan Sultan Alkan şunları anlattı:

“Olaydan sonra ağzımı tam olarak açamıyordum. 15 yaşına kadar, ailemin maddi yetersizliği nedeniyle tedavi olamadım. Daha sonra gittiğim hastanelerde 2 kere operasyon geçirdim. Ancak sonuç alamadım. Psikolojim tamamen bozuldu. İnsanların yanında yemek yiyemiyordum ve sürekli dışlandım. Bugüne kadar hep sıvı yiyeceklerle beslendim. Bu ameliyat sayesinde artık ağzımı açabiliyorum ve ilk defa dilimi bu kadar rahat hissedebiliyorum. Artık katı yiyecek yiyebileceğim için çok mutluyum.”

Ameliyatı gerçekleştiren Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zekeriya Tosun ameliyatın yaklaşık 1.5 saat sürdüğünü belirterek, “Ameliyatta kaynamış olan çenenin eklem bölümleri ayrılarak araya karından alınan doku yerleştirildi ve ağzın açılması sağlandı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!