23 Nisan’a özel konser

Güncelleme Tarihi:

23 Nisan’a özel konser
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2014 01:45

Haberin Devamı

Ankara Devlet Opera ve Balesi Çocuk Balesi Bölümü, Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası (DÇSO) ve TRT Ankara Çocuk Korosu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında bir araya geliyor. Konserde şefliğini ve Genel Müzik Direktörlüğünü Prof. Rengim Gökmen’in üstlendiği ve yaklaşık 90 öğrenciden oluşan DÇSO’ya 120 kişilik TRT Ankara Çocuk Korosu ile 40 kişiden oluşan ve ünlü balet Tan Sağtürk’le birlikte sahne alacak Ankara Devlet Opera ve Balesi Çocuk Balesi Bölümü eşlik edecek. 23 Nisan Çarşamba günü Ankara Arena Spor Salonu’nda, ücretsiz olarak gerçekleştirilecek konserde; Barış Manço’nun ‘Bugün Bayram’ından Ayten Alpman’ın sesinden zihinlere kazınan ‘Memleketim’ şarkısına uzanan geniş bir repertuvar ile popüler çocuk eserlerinin koro ve orkestra uyarlamaları seslendirilecek. Ücretsiz biletler Mybilet, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu ve Devlet Opera ve Balesi gişelerinde.

Sergi ‘Çember’i

Haberin Devamı

Endüstriyel atıkları sanat objelerine dönüştürdüğü çalışmalarından tanıdığımız sanatçı Gökte Tunç’un yeni sergisi ‘Circle/ Çember’, geçtiğimiz salı günü G-art’ın Beyoğlu Kumbaracı Yokuşu’ndaki yeni sanat alanında ziyarete açıldı. Sergide algı oyunları ve illüzyon yaratan oldukça minimal işlerini sergileyen sanatçı, yeni bir malzeme olarak ayna yüzeyini de işlerine ekleyerek, hem fiziksel dünyada hem de inanç âleminde sonsuz döngüyü simgeleyen çember kavramına odaklanıyor. Sergi 15 Mayıs tarihine dek G-art Beyoğlu’nda, pazar ve pazartesi dışında her gün 11.00-19.00 saatleri arasında gezilebilir. Ayrıntılı bilgi için: www.g-artgaleri.com

İspanyol diva İstanbul’da

İş Sanat’ta dünya müziği serisinin nisan ayındaki konuğu İspanyol müziğinin en önemli isimlerinden Paloma San Basilio olacak. Müzik kariyerine 1975 yılında ilk albümü ‘Sombras’ ile adım atan San Basilio, 2003 yılında Latin Grammy Ödülleri’nde ‘Yılın Yapımcısı Ödülü’ne layık görülen ‘Secretos’ parçasıyla İspanya listelerinde hızlı bir şekilde zirveye yükseldi. Plácido Domingo ve José Carreras gibi sanatçılarla gerçekleştirdiği düetlerle uluslararası arenada ses getiren sanatçı 2006’da Latin Grammy ‘Yaşam Boyu Başarı Ödülü’ne layık görüldü. 30’u aşkın albüm çıkaran Paloma San Basilio müzik kariyerini oyunculukla pekiştirerek, 1980 yılında Andrew Lloyd Weber’in ‘Evita’ isimli müzikalinde Evita rolünü canlandırdı. Türkiye’de ilk kez 25 Nisan’da İş Sanat’ta sahneye çıkacak. Biletler Biletix ve İş Sanat gişesinde.

Deforme edilmiş objeler

Haberin Devamı

Günlük yaşamda karşılaştığı eğlenceli sahneleri, mizahi bir dille tualine yansıtan ressam Tanju Özışık’ın yeni sergisi 24 Nisan Perşembe günü Galateaart Galeri’de ziyarete açılacak. Sergide son dönem işlerini sergileyecek sanatçı, bugüne kadar 15 kişisel sergi açtı. 1975 yılında ‘Ankara Sanat Yarışması’ başarı ödülü sahibi oldu. 2002 yılında ise ‘Art League’ özel ödüle layık görüldü. Objeleri deformasyona uğratarak mizahi bir karakterde tuval üzerine yansıtan sanatçı, resimlerini leke darbeleriyle oluşturuyor. Eşi ile birlikte yılın altı ayını Türkiye’de, diğer yarısını ise ABD’nin Washington eyaletinde geçiriyor. Sergisi 10 Mayıs tarihine dek Galateaart Galeri’de izlenebilir.

Kadın filmleri Bodrum’da

Haberin Devamı

Kadınlar tarafından kadınlar için yapılan, bağımsız Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali, Bodrum Kadın Dayanışma Derneği ortaklığıyla Bodrum’a geldi. CineMarine Sinemaları’nda dün başlayan etkinlikler bugün de devam edecek. Programda ‘Acı’, ‘Pedallar ve Topuklar’, ‘İçtenlik’, ‘İlk Yalan’, ‘Teyze’, ‘Küçük Vulva ve Klitoral Farkındalığı’, ‘Kıl’, ‘Butoyi’, ‘Kıyı Kıyı’, ‘Ben, Sen, O’, ‘Konsensüs’, ‘Şimdiki Zaman’, ‘Muhterem’, ‘Hayatboyu’, ‘Koltuk’, ‘Gözetleme Kulesi’, ‘Bal’ ve ‘Gizli Özne’ filmleri yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!