2011’de kum saatim hızlı aktı

Güncelleme Tarihi:

2011’de kum saatim hızlı aktı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2012 00:00

Kendi müziğini yapma hayaliyle Hepsi grubundan ayrılan Gülçin, attığı bu riskli adımdan pişman değil. Gruptan ayrıldıktan sonra çok farklı repertuvarlarla sahneye çıkmaya başlayan Gülçin, “2009’da Hepsi’den ayrıldım. 2011 Ocak’ta ilk solo single’ım ‘Bravo’ çıktı. Kum saatinin hızlı aktığı bir yıl oldu” diyor.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz yılın son aylarında ilk solo konserinizi verdiniz. Tek başına sahnede olmak nasıldı? 

- Grup üyesi de olsan sahnede herkes kendi bacağından asılıyor; o açıdan bakınca aslında hepimiz yalnızız. Gülçin konseri başlığı altında konser yapmanın güzel yanı, şu anda kendim için şarkı söylüyor olmam. ıngilizce, özenle seçilmiş bir repertuvarı kendi çizgimde yorumluyorum.

Sizi pop müzikle tanımıştık. Canlı performanslarınızda farklı türlerde şarkılar da mı okuyorsunuz?

- Evet... Ben küçüklüğümden beri ıngilizce soul müzik dinliyor ve söylüyorum zaten. Son birkaç senedir caz da okuyorum. Bana kılavuzluk eden çok tatlı bir vokal koçum var. Sahnedeye de çok iyi ve profesyonel caz müzisyenleri ile çıkıyorum. Herkese böyle iyi müzisyenlerle, dinleyici kitlesi çok iyi bir mekanda, böyle bir repertuvar çalmak nasip olmaz.

Sahne performansınıza dansı da eklemeyi düşünüyor musunuz?     

- Konservatuvarda bale ve modern dans okudum. Un, şeker ve irmik varken helva yapmamak anormal olur. Ama o, konsept albüm sonrasında olmalı. şu anki konserlerimizde iyi müzik üretmek ön planda...

İKİ KONSERİMDE DE 18 YAŞ SINIRI VAR

Repertuvarınızda ne tür şarkılar yer alıyor?

- Çok tüketilmemiş ıngilizce nu soul, soul, R&B, funk, rock, pop ve günümüzün dans parçalarının da yer aldığı ıngilizce bir repertuvar çalıyoruz. Müzisyenler öyle şovlar yapıyorlar ki, güncel bir dans şarkısı birden swing olabiliyor, şarkılar hiç tahmin etmeyeceğiniz yerlere gidiyor.

Belli olmuş konser tarihleri var mı?

- 11 ve 25 Ocak geceleri Mask Live Music Club’da çıkacağım. Ama 18 yaş sınırı var malesef.

Solo çalışmanız “Bravo” çok beğenildi. Peki yeni albüm için hazırlıklara başladınız mı?

- Evet, şarkı toplama aşamasındayız.

Bir sonraki albüm de “Bravo” gibi single mı olacak?

- Yok, bu kez albüm olacak. Sürpriz isimlerden şarkılar var gibi görünüyor şimdilik.

BU YIL İNSANLAR SINIF ATLAYACAK

Yeni yılın ilk günlerindeyiz. 2012’den beklentileriniz neler?

- Güzel bir albüm, güzel klipler...Kendi adıma bol alkışlı, sağlıklı bir yıl diliyorum. Ülkemiz ve dünyamız için de barış istiyorum. 2012’nin spiritüel anlamda insanların sınıf atladığı bir yıl olacağını düşünüyorum ayrıca...

2011 sizin için nasıl bir yıldı?

- 2009’da Hepsi’den ayrıldım. 2011 Ocak’ta ilk solo single’ım “Bravo” çıktı. Kum saatinin hızlı aktığı bir yıl oldu.

Haberin Devamı

ALATURKA BİRİ DEĞİLİM

Hepsi grubundan ayrıldıktan sonra müzikal anlamda beklediğiniz ilgiyi görebildiniz mi?

- Evet, ilgiden son derece memnunum. şimdi beni başka bir kulvarda ve çizgide değerlendiriyorlar. Her kitleden dinleyicim olduğunu deneyimliyorum. Çocukları çok seviyorum, kalpleri çok büyük. Çocukların ne dinlediği çok önemli. Diğer yandan asıl mesele biraz daha hayatı öğrenmiş, kriterlere önem veren, kandıramayacağınız, bilinçli dinleyicileri kazanmak...

Yani kararınızdan pişmanlık duymuyorsunuz...

- Kesinlikle... Gruptan ayrılmış olmaktan memnunum. Verdiğim kararların hep arkasındayım, ne kadar doğru bir karar verdiğimin bilincindeyim. Önem verdiğim değerler konusunda idealistim. Küçüklüğümden beri ingilizce müzik dinliyorum ve söylüyorum, alaturka biri değilim. şu sıralar ruhumu besleyen konserler yapıyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!