2010 için 10 öneri

Güncelleme Tarihi:

2010 için 10 öneri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2009 19:18

Küresel ekonomik kriz ve siyasi çalkantıların hız kesmeden devam ettiği dünyada, milyarlarca insan zor bir yıl olan 2009’u geride bırakmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Peki ya 2010’da daha fazla ümit, daha çok umut dolu bir dünya için, bizler kendi payımıza neler yapabiliriz? Ä°ÅŸte size daha iyi bir 2010 için aileniz ve yakınlarınızla paylaÅŸabileceÄŸiniz fikirler:Â

DOSTLARINIZA ‘UMUT’ İÇEREN KARTLAR GÖNDERİN
Kendi el yazınızla yazdıklarınız, insanlarda daha fazla hissedilir bir etki bırakır. Email ve cep telefonu mesajı yerine, elle tutulur gerçek bir kartı ya da notu tanıdık veya sevdiklerinize posta ile gönderin. Yazınızda kullandığınız kelimeler arasında ‘umut’ mutlaka bulunsun. Dostlarınıza onları önemsediğinizi belirtin.

MUHÄ°TÄ°NÄ°ZDEN ALIÅžVERÄ°Åž YAPIN
Muhitinizdeki en az 3 küçük işletme ya da dükkan seçin. Zincir mağazalar yerine, bu komşu yerlerden alışveriş yapın. Bütçenize çok fazla dağıtmadan, küçük işletmelere ayırdığınız ‘komşuluk payı’ ile onların zor zamanları atlatmalarına yardımcı olun.

Haberin Devamı

BİR ÇOCUĞA KİTAP OKUYUN
Siz kendinizi iyi hissederseniz, çocuk ta iyi hisseder. Yeni şeyler öğrenmeleri için onlara kitap okuyun. Bu çok basit ve eğlenceli bir yöntem.

BİR KEDİ YA DA KÖPEK YAVRUSU EDİNEBİLİRSİNİZ
Beslediğiniz bir hayvan yoksa, semtinizdeki bir hayvan barınağını ya da bir petshop’u ziyaret edin. ‘Tüylü bir dost’ edinmek size muhteşem gelecek.

Ä°LHAMLA DOLMAYA BAKIN
Pozitif, enerji ve hayat dolu radyo programlarını dinleyin. Ünlü konuklar, ilginç uzmanlar ya da enteresan konular size hayata dair, daha önce hiç duymadığınız ipuçları ve ilhamlar verebilir.

BÄ°R ASKERE YA DA POLÄ°SE TEÅžEKKÃœR EDÄ°N
Ülkemiz ve insanımız için hayatlarını tehlikeye atan güvenlik güçlerine teşekkür edin. Asker olsun, polis olsun; onlara şükranla doluyuz. Bunu onlara ifade ederek, onlar iyi oldukları zaman, bizim de mutlu olacağımızı belirtin.

UFAK TA OLSA BÄ°R Ä°YÄ°LÄ°K YAPIN
İyilik yapmak insana kendini iyi hissettirir. Kimsesizlere yardımcı olun, fakirlere yemek verin ya da tanıdık-tanımadık her hangi birine ufak ta olsa bir yardımda bulunun. Bu, iş görüşmesine gidecek birini arabayla bırakmak ta olabilir. Bu, dizi izleyerek harcayacağınız bir saatten size çok daha fazlasını verecek bir hazine gibidir.

Haberin Devamı

ELEKTRÄ°KLÄ° HER ÅžEYÄ° 5 DAKÄ°KALIÄžINA KAPATIN
Televizyon, müzikçalar, lamba, ışık, saat, ısıtıcı ve İPod’unuz; çevrenizde çalışan ve güç harcayan ne varsa hepsini 5 dakikalığına tamamen kapatın. Çevrenizdeki vızıltı ve uğuldama sona ersin. Düşünce ve hissiyatın sizi saracağı bu 5 dakikalık sessizlik, sizi harikalar diyarına götürebilir.

ARADA BİR DIŞARI ÇIKIN
Fırsat buldukça dışarı çıkın. Yürüyün ya da gidebileceğiniz neresi varsa gidin. Dışarıda her zaman ilham veren şeyler görebilirsiniz. Bu bir kaldırım taşındaki çatlaktan dışarı fırlamış çiçek de olabilir. Onun, toz ve çamura aldırmadan; yağmur ve güneş ışığının yardımıyla, nasıl da çatlaktan dışarı muhteşem güzelliği ile çıktığına bakın. Ufacık bir bitki bunu yapabiliyorsa, siz de fevkalade şeyler yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

YENİDEN ÇOCUK OLUN
Ofisinizdeki koltuğunuzda, asansörde ya da dışarıdasınız.. Yanınızda kimse yok. Tek başınasınız. 8 yaşında olduğunuz yıllara dönmek için bundan güzel fırsat mı olur? Yeniden çocuk olun ve 8 yaşındayken yaptıklarınızı yapın. Yapmak istediğiniz bir şeyler hala oradadır.

 
 
 
 
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!