2010’da onlar olacak

Güncelleme Tarihi:

2010’da onlar olacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2009 00:00

Emir, Tarkan’a olan benzerliğiyle dikkat çekti. Serdar Ortaç destekli Nazlı, “Beni Yazın” şarkısıyla internette tıklanma rekoru kırdı. Besteci ve söz yazarı Soner Sarıkabadayı, “Buz” albümüyle dikkatleri üzerine çekti. Ceynur, çıkış parçası “Yağmur”u dillere doladı. Emel Müftüoğlu’nun kızı Çağrı, ilk albümü “Kapıyı Kapat” ile müzikseverlerin karşısına çıktı... 2009’un son aylarında müzik listelerine üst sıralardan giriş yapan bu beş genç müzisyeni bir araya getirdik.

Haberin Devamı

SORULAR
   
1- Hayatınızın dönüm noktası neydi?
2- Nerede doğdunuz? Büyüdüğünüz sokakları tarif eder misiniz?
3- Nasıl bir çocuktunuz?
4- Müziğe nasıl başladınız?
5- Müzik hayatınızda “milat” diyebileceğiniz gün hangisiydi?
6- En büyük hayaliniz nedir?
7- Sanatçıların sosyal sorumluluk projelerine katılmaları hakkında ne düşünüyorsunuz? Siz nasıl bir sosyal sorumluluk projesinde yer almak isterdiniz?
8- Yapmak istediğiniz ama bugüne kadar bir türlü yapmaya cesaret edemediğiniz bir şey var mı?
9- şu sıralar en çok duyduğunuz söz?
10- Müzik çalarınızda yer alan beş şarkı?

CEYNUR: Pop Show 93 miladım oldu

1- Hayatımı daha huzurlu ve sakin geçirmeye karar verdiğim gün diyebilirim. O günden sonra bunu başardım.
2- Ben İstanbul’da doğdum. Daha çok anneanne ve babaannemin bahçelerinde büyüdüm. Biri Büyükada, diğeri Yeşilköy’deki bu bahçelerde ağaç yaprakları ve çamurla dolma sarardım. Çok eğlenceliydi!
3- Daha çok saman altından su yürüten bir çocuktum. Yaramazlıkları çaktırmadan yapar, sonra da başıma dert açtığım için ister istemez bizimkilere yakalanırdım.
4- şarkı söylemeye yuvada başlamışım. Henüz üç yaşındayken sahnede keyifle durduğum fotoğraflara bakarken hâlâ çok mutluluk duyuyorum.
5- 1993’te katıldığım “Pop Show 93” yarışmasının gerçekleştiği gün. Sahnede canlı şarkı söylediğim ilk gündü.
6- Severek dinlediğim uluslararası sanatçılardan biriyle düet yapmak.
7- Bu projelerin birilerinin hayatına ciddi anlamda değer kattığını düşünüyorum. Ben de bu tarz projelerde seve seve yer almak isterim. Ancak benim için en önemlilerin başında lösemili çocuklar için olan ve meme kanserine savaş açan projeler geliyor. Hayvanlara duyduğum sevgi düşünülürse, onlardan da bahsetmeden geçemeyeceğim...
8- Var. Bungee jumping ve bu tür her şey.
9- “Oyunculuk eğitimin var mı?” sorusunu sıkça duyuyorum.
10- Michael Buble’dan “Feeling Good”, Lara Fabian’dan “La Lettre”, Beyonce’den “One Night Only”, Mor ve Ötesi’nden “Bir Derdim Var” ve Monica Molina’dan “Vuela”.

Haberin Devamı

ÇAĞRI: Siz Çağrı mısınız?

1- Henüz bir dönüm noktası yaşamadım.
2- ızmir’de doğdum. Büyüdüğüm sokakta zar zor çıkıp aşağıya kaydığımız çok dik ve uzun bir yokuş vardı. Geçen gün gidip gördüm ve inanamadım. Küçücük bir tümsekmiş!
3- Komik, yaramaz ve açık sözlü.
4- Kendimi bildim bileli müzik hep vardı.
5- Çok uzun süre uğraşıp bekledikten sonra şarkımın radyoda çaldığı ilk gün...
6- Büyük kitlelere konser vermek.
7- Çok gerekli ve mantıklı olduğunu düşünüyorum. Ben de kesin fayda sağlayacak, doğru mesajlar verecek her türlü projede yer alırım.
8- Var ama söylemem.
9- “Siz Çağrı mısınız”ı sıkça duyuyorum...
10- Dido’dan “White Flag”, Tori Amos’dan “A Sorta Fairytale”, The Cranberries’dan “Promises”, Akon’dan “Locked Up” ve Evanescence’dan “Bring Me To Life”.

Haberin Devamı

EMİR: Önce Ozan sonra Tarkan

1- Prodüktörüm Haluk şentürk’le tanışmam...
2- İstanbul’da büyümeme rağmen, annem Cundalı olduğundan yılın 3-4 ayını orada geçirirdim. Çocukluğumun en özel yıllarını da Cunda’da yaşadım. Yüz yıllık Rum evleri, güler yüzlü insanlar, çeşit çeşit otlar, deniz ürünleri, kapı önünde akşamı bekleyen ihtiyarlar, sapsarı güneşli yazlar, masmavi deniz, yemyeşil zeytinlikler...
3- Çok uslu, akşama kadar sokakta oynayan bir çocuktum. 16 yaşına kadar babaannem ve dedemle yaşadım.
4- Çocukluğumdan beri müzikle çok ilgiliydim. Daha önce yaptığım işler de hep müzikle ilgiliydi ve albüm kararıyla birlikte profesyonel müzik hayatım başladı.
5- Önce Ozan Çolakoğlu, sonra da Tarkan’la tanıştığım gün.
6- Her mevsimi başka bir ülkede yaşamak isterim. Farklı ülkelerde kendime farklı hayatlar kurmak isterim.
7- Daha da çok sosyal sorumluluk projesine katılmalı ve bu projelerin sonuçlarını takip etmeliler. Ben çocuklarla ilgili her projede yer alabilirim. Bir çocuğun ağlamasına asla dayanamam çünkü.
8- Yok.
9- “Çocuğumun mamasını bile sizin klibinizi izleterek yediriyorum.”
10- Yıldız Tilbe’den “ılan-ı Aşk”, Nazan Öncel’den “Dillere Düşeceğiz”, Michael Jackson’dan “Jam”, Sezen Aksu’dan “Kasım Yağmurları” ve Tarkan’dan “Unut Beni”.

Haberin Devamı

SONER SARIKABADAYI: Bungee jumping’e cesaret edemiyorum

1- Henüz onu yaşadığıma inanmıyorum.
2- Ben Kahramanmaraş’ta doğdum. Samimi, sıcak ve geniş sokaklarda büyüdüm.
3- Kendi halinde ve uyumlu bir çocuktum.
4- Annemin söylediği şarkıları dinlememle başladı her şey...
5- ıktisat bölümünde öğrenciyken okulumu bırakıp klasik gitar bölümüne geçiş yaptığım gün...
6- Tüm dünyada sevilecek şarkılar yapmak.
7- Çok olumlu bakıyorum. Faydalı olabileceğim her türlü sosyal sorumluluk projesinde yer almayı isterim.
8- Bungee jumping.
9- Tebrikler.
10- Kaan Gökman’dan “Ethno Side”, Pinhani’den “İstanbul’da”, Seal’den “Crazy”, Neşet Ertaş’tan “Zahidem” ve Sertab Erener’den “Sevdam Ağlıyor”.

Haberin Devamı

NAZLI: Geleceğimi bir hayalet çizdi

1- 12 yaşındayken izlediğim ve bana hayatımın yolunu şarkı söylemek olarak seçtiren “Operadaki Hayalet” müzikali. Beni büyüleyen hayalet, geleceğimi de çizdi.
2- ıngiltere-Manchester’da doğdum. Yazlığımız Altınoluk’taydı. Yaramaz bir çocuk grubu olarak mahallenin altını üstüne getirir, çok eğlenirdik. Altınoluk sokakları çocukluğumun hatıralarıyla dolu...
3- Aklınıza gelebilecek en yaramaz çocuklardan biriydim. Sporla da iç içeydim. Buz pateni, binicilik, kayak, tenis, basketbol... Denemediğim spor kalmadı neredeyse.
4- Müziğe ilgim, Barış Manço’ya duyduğum sevgiyle başladı. “Operadaki Hayalet”i izledikten sonra ise geleceğim netleşti. Ben sonsuza kadar sahnede olmalı ve şarkı söylemeliydim! Ortaokulda şan derslerine başladım.
5- Aysel Gürel’in “ınce ınce” şarkısını bana hediye ettiği gün. “ınce ınce”, sahip olduğum ilk şarkıydı ve ondan sonra şansım açıldı, her şey çorap söküğü gibi geldi. Umarım cennetin en güzel köşesinden şarkımı dinliyordur.
6- Binlerce kişinin sadece beni dinlemek için gelecekleri bir “Nazlı” konseri vermek.
7- Çok faydalı olduğuna inanıyorum. Bizler de genç kuşağı temsil eden isimler olarak, yaşadığımız çevreye duyarlı olmalıyız. Zor şartlarda yaşayanlara yardım edebileceğim projelerde yer almak isterim.
8- Yamaç paraşütü yapanlara çok özeniyorum. Gökyüzünden süzülerek manzarayı izlemek, eminim çok keyiflidir.
9- “Ne olacak bu memleketin hali” bu ara en çok duyduğum soru...
10- Bengü’den “Özetle Ben Aşığım”, Özgün’den “Mühür”, Sarah Brightman’dan “Dust in the wind”, Within Temptation’dan “Forgiven”, Soner Sarıkabadayı’dan “Buz”. Ay altı oldu!   

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!