2008 model güneş gözlükleri parlaktaşlı ve altın sarısı

Güncelleme Tarihi:

2008 model güneş gözlükleri parlaktaşlı ve altın sarısı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2008 00:00

Güneş gözlükleri, son birkaç yılda olduğu gibi büyümeye devam ediyor. 2008 yazının tüm gözlük modelleri parlak, abartılı ve bol süslü. Swarovski taşlar ile altın sarısı detayların yoğun olarak kullanıldığı, çok büyük modeller moda. Kemik ve kemik ile metalin birlikte kullanıldığı çerçeveler öne çıkıyor.

Ünlü markaların 2008 koleksiyonlarında aslında her tarza uygun gözlük var. Hálá metal ve nispeten küçük çerçeveler, sade modeller bulabiliyorsunuz. Ama bunların sayısı son derece az. Ağırlık büyük kemik çerçevelerden, taşlı süslemelerden yana. Erkek gözlüklerinde bile bu etki görülüyor. Metal ve kemiğin birlikte kullanıldığı modeller sezonun gözdeleri arasında. Renklere gelince; kadın gözlüklerinde siyah, kahve ve dore hákim. Koyu renk gözlükler, Swarovski taşlar ve altın sarısı aksesuvarlar kullanılarak çarpıcı hale getirilmiş. İddialı görünmeyi sevenler için kırmızı, bej, beyaz alternatifleri de var.

Çerçeve kenarlarında ve gözlük saplarında yoğun olarak kullanılan taş işlemeler kadar, gözlük camları üzerindeki parıltılar da dikkat çekiyor.

Prada, Dolce&Gabbana, Burberry, Vogue gibi markaların gözlük koleksiyonlarına bakıldığında, altın sarısının bolca kullanıldığı görülüyor. Leopar deseni, kırmızı, mor, beyaz ve çift kontrast renklere de yer veriliyor. Versace, Bvlgari’de bu tonlar dikkat çekiyor. Kemik gözlüklerde çok yuvarlak formların kahve, siyah ve bej renkleri çok moda.

HANGİ MARKADA HANGİ MODEL VAR

Dolce&Gabbana, koleksiyonunda bu yıl büyük, tek parça gözlüklere ağırlık veriyor. Leopar desenler, mavi, altın, beyaz, kırmızı gibi renkler ince çerçevelerde öne çıkıyor.

Ray-Ban’in klasik pilot gözlüklerinde bile geniş camlı olanlar ağırlıkta. Wayfarer ve Aviator modelleri bu sezon yeniden moda.

Johnny Depp, Jack Nicholson, Sharon Stone, Steve Mc Queen, Gwyneth Paltrow gibi ünlü isimlerin kullandığı Persol, geniş çerçeveli modelleri açık renkli camlarla birleştiriyor ama klasik çizgiden vazgeçmiyor.

Burberry koleksiyonunda büyük, kalın ve geniş çerçeveli modeller bulunuyor.

Altın sarısı ise Bvlgari, Dolce Gabbana, Versace koleksiyonlarında ağırlığını hissettiriyor.

Prada, D&G, Vogue’da pembe, kırmızı ve mor renkli modeller dikkat çekiyor. Vogue, büyük kemik gözlüklerin çerçeve kenarları ve saplarında taşlar kullanmış. İnce çerçeveli büyük modellerde camı saran ışıltılar dikkat çekiyor.

Topten, Salvatore Ferragamo, Bvlgari ve Chanel koleksiyonlarında, Swarovski taşlarla süslenen çerçeveler parıldıyor.

Miu Miu koleksiyonunda beyaz, eflatun, turkuvaz, kahverengi ve zeytin yeşili gibi renkler göze çarpıyor. Swarovski taşlar, farklı asimetrik kesimler ve uygulama figürleri, kemik çerçevelerde dikkat çekiyor.

Yanks koleksiyonunda büyük, desenli ve geometrik şekilleri andıran çerçeveler göze çarpıyor.

SATIN ALIRKEN NELERE  DİKKAT EDECEKSİNİZ

Luxottica Grup Türkiye Genel Koordinatörü Duygu Biçer, gözlük seçimi konusunda "Plajlarda çok hareket olduğu için çizilmeye daha dayanıklı gözlükler isteniyor. İş hayatında çanta, ayakkabıya göre daha şık gözlükler tercih ediliyor. Hafta sonları spor gözlük kullanılıyor. Güneşli bir günde araba kullanırken, yansımaları ve ışığı tam kesen polarizan camlı gözlükler tercih edilmeli.

Güneş gözlüğü seçerken dikkat etmeniz gereken nokta, gözlüğün gözünüzü ne kadar koruduğu. Hangi model olursa olsun, mutlaka UV ışınlarına karşı korumalı bir gözlük seçin. Göz ve göz çevresini en iyi kapatan modelleri tercih edin. Eğer gözünüze yandan ışık gelirse tam anlamıyla korunmuş olmazsınız. Göz çevresinin iyi korunması ve kırışıklıkların oluşmasını engellemek için de bu gerekli. Hafif ve metal ise kaliteli kaplaması olan çerçeveleri seçmelisiniz. Kesinlikle işportada satılan gözlükler kullanılmamalı. Kör olmaya kadar varabilen zararları var. Güvenilir gözlük mağazalarından garanti belgesi olan kaliteli gözlük alınmalı" diyor.

YÜZ ŞEKLİNİZ DE ÖNEMLİ

Gözlük alırken en önemli noktalardan biri yüz şekline uygun modeli seçmek. Duygu Biçer "Sonuçta her model, her yüz biçiminde aynı derecede şık durmaz. Eğer yuvarlak bir yüze sahipseniz, düz ya da açılı hatlı çerçeveler yüzünüzde çok şık duracaktır. Yüzü oval olanlar, gözlük açısından en şanslı yüz tipini oluşturuyor. Çünkü oval yüze hemen hemen her model yakışır. Yüzün büyüklüğüne oranla stiller aranmalı ve seçilmeli. Yüz şekli uzun olanlar için dikdörtgen modeller ideal. Üstelik renkli çerçevelerden de hoşlanıyorsanız, oldukça seçenek bulunuyor. Kare yüz şekline sahip olanlar için kavisli çerçeveler ideal" diyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!