2008 mayoları

Güncelleme Tarihi:

2008 mayoları
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2008 00:00

Mayo ve bikinilerde bu yıl renkler canlı. Bikiniler taş ve boncuklarla süslü. Üstler ya üçgen ya da straplez. Bütün renkler var ama altın rengine ve sarıya çok sık rastlanıyor. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da bütün markalar koleksiyonlarında mayokiniye yer vermiş.

Tahta aksesuvarlar çok popüler

Gottex’te, straplez, ipli, üçgen bikiniler ve asimetrik kesimli mayolar bulabilirsiniz. Mayokini ve bikinilerde altın ve gümüş renkler, tahta ve metal aksesuvarlar ön plana çıkıyor. Mayo ve bikiniler 100-500 YTL, pareo ve deniz kıyafetleri ise 200-800 YTL arasında. Mendo’s mağazalarında Gottex, Gideon Oberson, Estemar, Calvin Klein, Emporio Armani, Just Cavalli ve Emamo markalarının mayo ve deniz aksesuvarlarını bulabilirsiniz.

Gökkuşağı renkleri

Canlı ve pastel renklerin her tonunu bulabileceğiniz Zeki’de bu yıl üçgen bikiniler ağırlıkta. Sarı, mor, siyah ve yeşil tonları en çok tercih edilen renkler. Bikinilerde ipli, şortlu, straplez modeller ve mayokiniler göze çarpıyor. Büyük göğüsler için özel teller kullanarak daha toparlayıcı, küçük göğüsler için destekli modeller, karın ve göğüs kısmını toparlayıcı mayolar bulabilirsiniz. Fiyatlar 179 YTL’den başlıyor.

Genç kızların markası

Nelson’un genç kızlara yönelik markasının ismi My-O by Nelson. Mayolarda çiçek desenlerinin yanı sıra bitki baskıları, hayvan figürleri, tropikal ve geometrik desenler ve işlemeler kullanılmış. Üçgen üstler ön planda. Düz siyah ve beyaz modellerde altın biyeler var. Sarı, fuşya, kırmızı, cam göbeği gibi canlı renkler ön plana çıkıyor. Fiyatlar 48-125 YTL arasında.

Hangi vücuda hangi mayo?

Zayıfsanız, iri desenli mayoları tercih edin.

Göbekliyseniz üçgen bikini size göre değil. Düz renk tek parça mayo alın.

Belinizi daha ince göstermek için drapeli mayo seçebilirsiniz.

Basenleriniz çok genişse ve kilonuz fazlaysa, sadece mayo giymek zorunda değilsiniz. Alt kısmı kapalı üst kısmı ise fazla açık olmayan bir bikini de size uygun olabilir.

Küçük göğüslüyseniz, üçgen bikinileri rahatlıkla giyebilirsiniz. Boyundan bağlı modeller, çiçek ve geometrik desenli üstler, göğüslerinizi daha büyük gösterir. Straplez üstler de sizin için ideal.

İri göğüsleriniz varsa, üçgen bikinilerden kaçının. Üstün alta göre daha koyu renkte olması da göğüsleri daha küçük gösterir. Küçük desenli modelleri tercih edin.

Bikiniler düşük belli

Ayyıldız’ın yeni modelleri mor, sarı, yeşil, fuşya ve pembe renklerde. Düşük belli, oyuk kenarlı ve uzun bağcıklı, boyundan bağlamalı bikiniler ve straplez mayolar dikkat çekiyor. Güneş izi yapmasın diyenlerin tercihi çiçek desenli, Swaroski taşlı, payet ve boncuk işlemeli straplez bikiniler. Fiyatlar 29-380 YTL arasında. Beden aralığı 34-52.

VÜCUT TİPİNE GÖRE SEÇİM

Çilek tipi: Ünlü manken Gisele Bundchen gibi büyük göğüslü, geniş sırtlı ve dar kalçalı kadınlar, straplez bikinileri rahatlıkla kullanabilir. Dar kalçalar için en uygun alt modeli, kalın kenarlı ama oldukça düşük belli olanlar.

Armut tipi; Jennifer Lopez gibi küçük göğüslü, geniş kalçalı tipler, takıp çıkarılabilen, destekli veya fırfır detaylarla süslü bikini üstlerini kullanabilirler. Bağlaması isteğe göre ayarlanabilen ipli bikini altları geniş kalçalı kadınlar için ideal.

Elma tipi; göğsü ve basen bölgesini toparlayıcı kalıplar, Beyonce gibi geniş omuzlu, kalın belli, balık etli kadınlar için ideal. Bikini üstünde ise büyük üçgen tarz tercih edilmeli. Altta düşük bel modellerden kaçınılmalı.

Muz tipi; Kate Moss gibi eğer vücut hatlarınız düz iniyorsa ve fazlalığınız yoksa, mayokiniler sizin için en ideal model.

Üstler ya üçgen ya da straplez

Kom’un 2008 koleksiyonu altı ayrı temadan oluşuyor. Straplez ve üçgen bikiniler ağırlıkta. İri çiçek desenleri, kemer tokaları, gümüş ve altın tabletler, deri iplerle örülmüş kemerler, bambu ve hasır görünümlü plastik aksesuvarlar ve payetler göze çarpıyor. Renklerde turkuvaz, pembe, sarı, lila ön planda. En dikkat çekici tema, Bridget Bardot Saint Tropez. Simli şeritler, dantel, tül ve fisto kullanılmış. Genç kızlara özel ürünlerde Hello Kity’nin resimleri var. Bikiniler 59 YTL ’den başlıyor. En pahalı model 145 YTL. Mayolar ise 55-159 YTL arasında.

Hem rahat hem cesur

Yüzerken rahat edeyim diyorsanız Billabong mayoları tam size göre. Cesur, renkli ve geometrik desenler ağırlıkta. Kadınlar için rengárenk boardshort bikiniler var. Bikiniler 79- 109, boardshortlar 89-119 YTL arasında. Tüm Sport Point Extreme mağazalarında bulabilirsiniz.

ALIRKEN BUNLARA DİKKAT

Sunset’in 2008 yaz koleksiyonuna imza atan tasarımcı Hakan Yıldırım, "Renk seçerken teninizin koyulaşacağını dikkate alın. Alışverişe çıkmadan önce fazla yemek yemeyin. Çabuk kuruyan mayoları tercih edin. Fazla oyuk mayolar için zayıf ve kaslı olmak gerekir. İçindeyken rahat etmediğiniz bir mayoyu almayın. Göğüsleri bastıran mayolardan kaçının" diyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!