2001 modası rengarenk

Güncelleme Tarihi:

2001 modası rengarenk
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2001 00:00


Sıcak günlerin gelmesiyle birlikte ilkbahar-yaz giyecekleri vitrinlerde yerini almaya başladı. Mağazalardaki ilbahar-yaz giyeceklerinin bol sıfırlı etiketleri alıcıdan çok seyirci çekiyor.

Bu yıl siyah ve beyaz, kırmızı, pembe ve mürdüm gibi renkler başta olmak üzere ilkbahar ve yaz giysilerinde çok renklilik olacak. Bol kesimli pantalonlar, kapri ve bermuda pantalonlar, boyanmış jeans'ler,grafik desenli tişörtler ve deri pantalonlar da 2001 yılının modası...

Beymen yetkilileri, bu yıl vücuda oturan ceketlerin ve kadınsı çizgilerin ön plana çıktığı elbiselerin moda olacağını belirtirken, uzun bir aradan sonra etek boylarının tekrar diz üstüne çıktığını söylediler. Moda uzmanları siyah ve beyaz renklerde tasarlanan deri ve ekose giysilerin şıklığa farklı bir boyut getireceğini kaydettiler.

NOSTALJİ RÜZGARLARI

Sisley'in 2001 ilkbahar-yaz koleksiyonu 1960-70'li yılların modasının günümüze uyarlamansından oluşuyor.

Siyah, beyaz, kırmızı, pembe ve mürdüm renkleriyle, asimetrik kesimli deri giysiler, trasparan buluzlar, bilekte biten dar pantalonlar, çiçek desenli elbiseler ve dökümlü trikolar, pamuklu etekler, pileli geniş etekler ve yakası fiyonklu buluzlar, Sisley'in koleksiyonunu oluşturuyor.

Benetton'da ise dizüstü etek ve elbiseler, küçük ve şık hırkalar, nakış işli üstler, pamuklu keten dokumalar, minik çiçekli elbiseler, kapri ve bermuda pantalonlar, taş işlemeleri triko ve tişörtler, rengiaçılmış jeaslar 2001 yılı ilbahar-yaz mevsimine damgasını vuracak.

AYAKKABILAR RENGARENK OLACAK

2001 yılı ilkbahar ve yaz aylarında ayaklara da renk geliyor. Vitrinlerde ilkbahar ve yaz kreasyonunu halkın beğenisine sunan ayakkabıcılar, bu yıl ayakların gökkuşağı gibi rengarenk bir havaya bürüneceğini belirttiler.

2000 yılında başlayan renkli ayakkabı modası etkisini pastelleştirilerek sürdürülürken, yeni sezon ayakkabılarda, lila, pembe, mavi, mor ve bej gibi renkler ayakları bu yıl sıkça saracak. Spor modellerin her türlü kıyafetin altında giyilebilecek olması ise yeni sezonun yenilikleri arasında gösteriliyor.

Yeni sezonda spor ayakkabı, keten ayakkabı, espadril, parmak arası boncuklu, mini çiçekli ve transparan modellerin yaygın olacağını belirten ayakkabıcılar, erkeklerde ise bej tonları ile sert köşeli ayakkabılar ve sandalet türü ayakkabıların moda olacağını bildiriyor.

Ayakkabıcılar, bu yıl ayaklarda rahatlığın ön planda olduğunu belirtirken, özellikle terlik ve sandalet türü modellerin rağbet göreceğini söylediler.

Yazlık giysi fiyatları

Tişört 12-64 milyon

Pantolon 15 - 80 milyon

Gömlek 24 - 47 milyon

Elbise 25-75 milyon

Etekler 25- 45 milyon

Bayan ceket 96-254 milyon

Erkek ceketleri 99 -148 milyon

Erkek ayakkabı 15 -100 milyon

Bayan ayakkabı 25 - 85 milyon lira arasında değişiyor


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!