20 ünlünün tasarladığı yastıklar bugün müzayedeye çıkıyor, hedef 10 milyar

Güncelleme Tarihi:

20 ünlünün tasarladığı yastıklar bugün müzayedeye çıkıyor, hedef 10 milyar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2003 01:53

Dekorasyon mağazası Pabetland, 19. yaşını ‘‘19 İsim 19 Tasarım’’ adlı yastık sergisiyle kutluyor. Onur konuğu Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'le birlikte Pabetland için yastık tasarlayan ünlülerin sayısı 20'yi buluyor.

Yastıklar bugün Pabetland'ta açık artırmayla satılacak. Gelir Umut Çocukları Derneği'ne bağışlanacak. 10 milyar gelir elde edilmesi bekleniyor. Yani her yastığın ortalama en az yarım milyar liraya satılması hedefleniyor

Ünlülere tasarım yaptırıp sonra açık artırmayla satmak bu yılın trendi. Daha önce Lacoste meşhur tişörtünü meşhur isimlerin hayal gücüne ve yaratıcılığına emanet etmişti. Şimdi de dekorasyon mağazası Pabetland, 19. yaş gününü böyle bir etkinlikle kutluyor. ‘‘19 İsim 19 Tasarım’’ adlı kutlama için biri onur konuğu Mustafa Sarıgül olmak üzere 20 ünlü, Pabetland için yastık tasarımı yaptı. Pabetland, biri açık artırmada satılmak, diğeri ise tasarımı yapanlara verilmek üzere her yastıktan iki tane üretti.

Pabetland'ın sahibi Miral Kabaş ‘‘Bu, geçen sene düşündüğümüz bir organizasyondu’’ diyor. ‘‘Yastıklar, ev giyiminde öncü olan mağazamızın en beğenilen ürünlerindendir. Şu an mağazamızda bizim tasarladığımız yaklaşık 400 farklı yastık bulunuyor. Tasarım yapmasını istediğimiz isimler zaten mağazamızdan alışveriş yapan isimlerdi. Bizi kırmayarak destek verdiler.’’ Bugün Pabetland Mağazası'nda açık artırmayla satılacak yastıkların geliri Umut Çocukları Derneği'ne bağışlanacak.

BÜTÜN YASTIKLAR BONCUKLU

Ünlülerden alınan yastık çizimleri sekiş kişilik Pabetland tasarım ekibi tarafından bir buçuk ayda tamamlandı. Tasarım ekibinin en çok kullandığı malzemelerden biri boncuktu. Bazı yastıkların kenarlarına işlendi boncuklar, bazılarının da üzerlerine boncuklardan desen yapıldı.

Tasarımcı ünlüler hayal gücünün sınırlarını zorladı. Örneğin Nurcan Akad'ın plastik malzemeden dikilmiş yastığının üzerini süslemek için serum hortumunun içi boncuklarla dolduruldu. Adalet Ağaoğlu ise yazar olarak imzasını yastığın üzerine geçirdi.

Yastıkların dikim aşamasında Pabetland ekibi bazen zorlandı. Mağazanın 12 yıllık tasarım ekibinin şefi Şükran Bilge ‘‘En zorlandığım tasarım Mehmet Ali Erbil'in kendine sarılan insan gibi tasarladığı yastık oldu’’ diyor. ‘‘Bazen boncukları dikerken hepsini dağıttık. Bazen bir yastığı hangi malzemeyle yapacağımı iki gün düşündüm. Gördük ki tasarımlarda ortak noktalar var. Örneğin Hıncal Uluç ve İclal Aydın'ın tasarımlarında el öğesi, üç ayrı tasarımda da bulut çizimleri kullanılmış. Yorulduk ama sonunda çok güzel bir iş ortaya çıktı.’’


HAŞMET BABAOĞLU

Yastık bazen sevgilinin yerini tutar

Aslında bunu daha çok çarşaf-nevresim gibi şeyleri aklımdan geçirerek çizmiştim. Ama yastık da güzel oldu. Zaten yastığın hepimizin hayatında garip bir önemi vardır. Bazen desteğine ihtiyaç duyduğumuz bir dostun yerini tutar, bazen özlemini çektiğimiz sevgilinin.

MUSTAFA SARIGÜL

Özgür bir dünya özlemini yansıttım

Doğayı çok seviyorum; özgürlüğe çok önem veriyorum. Bulutların arasındaki kelebek özgürlüğü, çicekler barış ve kardeşliği anlatıyor. Çiçek kokularıyla dolu, barış içinde, savaşlardan uzak, eşitlikçi ve özgür bir dünya ve Türkiye özlemini yansıtmak istedim.


İCLAL AYDIN

İnsan en büyük huzuru yastığıyla bulmaz mı?

Yastığı tasarlarken Vizontele filminin çekimlerindeydim, ekip arkadaşım Tolga Çevik ile bulduk fikri. Yastıktaki el benim elim. Bebeğin doğumu, elde tutulması güveni ve huzuru simgeliyor. İnsan yattığı zaman en büyük huzuru yastığıyla bulmaz mı? Tasarımı tamamen güven ve huzur duygusuyla yaptım.


YASTIK TASARIMI YAPAN ÜNLÜLER

Adalet Ağaoğlu, Aşkın Nur Yengi, Cemil İpekçi, Demet Akbağ, Deniz Akkaya, Derya Tuna, Fatih Terim, Hande Ataizi, Haşmet Babaoğlu, Hıncal Uluç, Hülya Avşar, İclal Aydın, Kenan Doğulu, Kezban Arca Batıbeki, Leyla Umar, Mehmet Ali Erbil, Mustafa Sarıgül, Nurcan Akad, Sezen Aksu, Zeynep Erol.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!