2 milyon kadına ulaştık

Güncelleme Tarihi:

2 milyon kadına ulaştık
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2009 00:00

Mahmure.com, kadınların aradıkları her şeyi bulabildikleri Türkiye’deki ilk ve tek internet adresi...

Haberin Devamı

Portalin yöneticisi İlkay Öztürk ile danışmanları Elif Dürüst ve Esra Civelek, “Şu an Mahmure’yi 2 milyon kadın takip ediyor. Beş yıl sonra rakamın 10 milyona çıkacağından eminiz” diyorlar.

100 bin kadın güne bu siteyle başlıyor

Mahmure.com, kadınların aradıkları her şeyi bulabildikleri Türkiye’deki ilk ve rakipsiz internet adresi. Portalin yöneticisi ılkay Öztürk, danışmanları ise Elif Dürüst ve Esra Civelek. Kullanım kolaylığının yanı sıra uzman desteği de sağlayan site, kadınlara her konuda başvurabilecekleri dijital bir platform.

Mahmure, bildiğim kadarıyla Türkiye’nin ilk kadın sitesi... Hikayesinden kısaca söz eder misiniz?
- İlkay Öztürk: Mahmure, yayın hayatına 2000 yılında başladı e-Kolay’ın kadın portali olarak. Türkiye internete daha yeni yeni alışıyordu. Kadın portali kavramı yoktu henüz. Mahmure bu anlamda bir ilktir. Biliyorsunuz e-Kolay da Türkiye’nin en köklü portallerinden biri, o da bu sene 10 yaşına basıyor ve alanında lider. 

Mahmure.com’un günlük ziyaretçisi ne kadar?
- ılkay Öztürk: Mahmure’nin günlük tekil ziyaretçisi 100 bin civarında. Hedefimiz bu sayıyı günlük 300 binlere çıkarmak. Mahmure’de toplam 5 kişi çalışıyor. Elif Dürüst ve Esra Civelek, bizlere danışmanlık hizmeti veriyor. Onlarla çalışmak bize farklı bir bakış açısı getirdi. şimdi dışarıdan nasıl göründüğümüzü daha net görebiliyoruz. 

Dergi ya da gazete okuru ile internet okuru arasında nasıl bir fark var?
- Elif Dürüst: İnternetin enformasyonla kurduğumuz ilişkiye zaman anlamında yeni bir yorum kattığını düşünüyorum. Kaynak orada duruyor ve ne zaman ihtiyaç oluşursa, o zaman ona ulaşıp kullanabiliyorsunuz. Bir de internet okurunun yayın ile kurduğu ilişki interaktif bir ilişki. Yorum yapabiliyor, kendini ifade edebiliyor, yayın içeriğini yönlendirebiliyor. Daha dinamik ve sahiplenilmeye yatkın bir ilişki...

Öne çıkan özelliğiniz nedir?
- İlkay Öztürk: O kadar çok ki! Bir kere bu kadar kapsamlı bir kadın portali yok Türkiye’de. Bir kadının A’dan Z’ye bütün ihtiyaçlarına cevap verebilir. Ayrıca avukat, jinekolog, psikolog, diyetisyen, yaşam koçu, ilişki danışmanı, dermotolog gibi birçok uzmanımız var. Onlara sorduğunuz her sorunun cevabını alırsınız. Her gün değişen promosyonlarımız ve Türkiye’de yine bir ilk olan “makeover” da var. Bu programda fotoğrafını yükleyen herkes kendine dilediği gibi saç ve makyaj yapabiliyor.
- Esra Civelek: Normalde herkes “saçımı kızıl yapsam nasıl olur” der ama buna cesaret edemez. Makeover sayesinde fotoğrafını yerleştiren kişiler saçlarının şeklinden rengine kadar her türlü değişikliği dijital ortamda görebiliyor. 

Kadınlar için özel projeleriniz var mı?
- İlkay Öztürk: Aralık Derneği ile ortak projeler yapmayı planlıyoruz. Özellikle yardıma muhtaç kadınlar ve çocuklar için kampanyalar düzenlemek ilk hedefimiz.

Grup ruhu dijital yayıncılıkta daha ön planda. Forumlar, chat ortamı vs...
- Elif Dürüst: Evet, gerçek hayatta bir araya gelme ihtimali olmayan insanlar orada bir topluluk oluşturabiliyor, iletişime geçebiliyor. Hatta biz Mahmure’de o ruhu hayata da taşımak için projeler üretiyoruz. Örneğin Kahve Dünyası ile bir anlaşma yaptık, Mahmure okurları her hafta bir şubede Aralık Derneği’nin yaşam koçlarından biri ile buluşup sohbet ediyor.
- Esra Civelek: Bu aslında bizim amaçlarımızdan bir tanesi. Sanal gerçeklikle gerçek dünyayı bir noktada birleştiremezseniz, dijital platformdaki bir kısır döngünün içinde kalırsınız. Biz bunu kırmak için temas kurmaya çalışıyoruz. Daha birçok proje yapmayı hedefliyoruz. Kadın kimliklerini vurgulamak istiyoruz. 12 farklı yerden bulabilecekleri bilgilere Mahmure.com’dan rahatlıkla ulaşabiliyorlar.
- Elif Dürüst: Evet bir kadının içerisinde birçok kimlik bulunuyor, bu yüzden kadınlar çok zengindirler. Mahmure olarak tüm bu kimlikleri beslemek ve her türlü meraklarına cevap vermek istiyoruz.

Beş yıl sonra Mahmure’yi nerede görüyorsunuz? Hedefleriniz neler?
- İlkay Öztürk: Elbette kadın portallarının önemi daha da artacak. şu an Mahmure’yi 2 milyon kadın takip ediyor. Beş yıl sonra rakamın 10 milyona çıkacağından eminim.

Teknolojiyle yıldızı bir türlü barışmayan kadınları bilgisayar başına çekmek için ne gibi projeleriniz var?
- Esra Civelek: Görsel olarak sade, kullanımı kolay, aradıklarını rahatça bulabildikleri ve okuma dili kolay bir şekle soktuk siteyi. ıçerikleri artırdık. Benzerlikler içeren konular için alt başlıklar açtık. Ayrıca bazı fonksiyonlar ekledik. Örneğin “günün sürprizi” diye bir bölüm var. Bu, sadece tüketime yönelik bir promosyon değil, kullanıcıları şaşırtacak özel sürprizler de olacak.

Mahmure.com’u takip edenler, interaktif olarak nelerden yararlanabiliyor?
- Esra Civelek: Az önce de söylediğim gibi günün sürprizi var, video bölümü var, dizi yorum bölümü var, tartışma konuları var. Yemek bölümü var ve yemeklerin yapılışını izleyebiliyor kadınlar. ınternet ortamı olduğu için de dilediği yerde durdurup, dilediği yerden devam edebiliyor. Uzmanlarımıza sürekli sorular sorabiliyor, en geç iki gün içinde de bu sorularına cevap bulabiliyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!