16 bölüm boyunca herkes onu arayacak

Güncelleme Tarihi:

16 bölüm boyunca herkes onu arayacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2012 00:00

Beste Kökdemir henüz 19 yaşında. Ümit Ünal’ın Star TV’de 16 bölüm sürecek ve her bölümü 45 dakika süren ‘Çıplak Gerçek’ dizisinin başrol oyuncularından. Canlandırdığı Hazal karakteri kadar çılgın ve güzel sesli Kökdemir ile özel bir çekim yaptık.

Haberin Devamı

- Sizi ekranlarda ilk kez göreceğiz. Kimsiniz?
- Sinop doğumluyum. Annem ve babam ticaretle uğraşıyor. Babam oyunculuğa, annem resim ve dansa yetenekli ama bu işlerle hep amatör olarak ilgilendiler. Benden küçük ve çok yakışıklı bir erkek kardeşim var.
- Sinop’ta yaşam nasıldı?
- İstanbul’dan kafa yapısı olarak daha modern bir şehir. İnsanların kültür seviyeleri gerçekten yüksek. Ayrıca doğal güzellikleri de harika. Yalnız Sinop’ta biraz daha bohem, rahat ve tembel yaşıyoruz.
- İstanbul’a gelmeye nasıl karar verdiniz?
- Bir yıl önce Haliç Üniversitesi Moda Tasarım Bölümü’nü kazandıktan sonra...
- Bu kadar oyunculuğa meraklıydınız da neden moda tasarım okumayı seçtiniz?
- Çok fazla film izliyordum. Ama bir de okulunu okumak beni o işten soğutabiliyor. Sanatla ilgili her şey ilgimi çekerdi. Zaten sadece sanatla mutlu olacağımı ve başka bir şey yapamayacağımı daha küçük yaşlarda anlamıştım. 5 yaşımdayken babamın yanına gidip “Hollywood yıldızı olacağım” diyordum. İstanbul’a gelmekteki amacım da oyunculuktu. Okul bahanem oldu. Tercihlerimde hep İstanbul’u yazdım. Zaten Sinop’taki birçok arkadaşım burada yaşıyordu. Onların yanında yabancılık çekmedim.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55ea4d5ef018fbb8f876fece

FOTOĞRAFLARIM İNTERNETTE YAYILDI

- Sizi kim nasıl, keşfetti?
- Behzat Ç. dizisinde Şule karakterini canlandıran Ayça Eren çok eski arkadaşım. 15 yaşımdayken fotoğraflarımı çekmişti. O fotoğrafları çeşitli sitelere koydu ve kareler yayılmaya başladı. Sonra ajanslar tanıtım çekimi için çağırdı. En sonra ‘Çıplak Gerçek’ dizisi için görüşmek istediler.
- Peki hiç oyunculuk deneyiminiz yokken sizce nasıl güvenip bu dizi için başrol verdiler?
- Yönetmenimiz Ümit Ünal’ın beni hissettiğini düşünüyorum.
- Güzelliğin etkisi var mı bunda?
- Çocukluğumda da tatlı bir kızdım. Beni hep beğenirlerdi. Dizinin jeneriğinde çocukluk fotoğraflarım kullanıldı. Ama yeteneksiz olsaydım güzellik
bir işe yaramazdı.

Haberin Devamı

ALBÜM ÇIKARMAK İSTERİM

- Çıplak Gerçek’te canlandırdığınız Hazal nasıl bir karakter?
- Hazal annesiyle babası ayrı bir kız. Belli bir sevgilisi yok. Erkeklerle farklı bir ilişkisi var. İlk bölümde kayboluyor. Sonra etrafındakileri sorguya çekiyorlar farklı bilgiler ortaya çıkıyor. Bu arada Hazal ilk bölümde kaybolduğu için diziye sadece web cam ve blog görüntüleriyle dâhil oluyor. Hazal, doğru bildiğinden şaşmayan, farkında olduklarından korkmayan, yetenekli, güzel bir kız. Onun içinde de tıpkı bendeki gibi büyük bir masum ve büyük bir vahşi var. Zaten birçok yönü bana benziyor. Sadece biraz daha aşırıya kaçıyor,
benden daha çatlak.
- Aynı zamanda müzik ve dansla ön plana çıkan bir karakter. O ses gerçekten sizin mi?
- Evet öyle. Müziğe yeteneğimi aslında yeni fark ettim. Önceleri duş dışında şarkı söylemezdim. Çekimlerde bir de baktım sesim güzel.
Dizide Bob Marley’den de, Frank Sinatra’dan da söylüyorum.
- Albüm teklifi gelirse?
- Önce sesimi geliştirmek istiyorum. Çok güzel şarkılar da olursa ileride bir albüm yapmak istiyorum.

Haberin Devamı

DANS VE RESİMDE DE BAŞARILIYIM

Güzellik benim için önemli bir kavram olmayabilirdi. Ancak insanlar sürekli bunu dile getirdiği için artık benim için de önemli bir kavram oldu. Bu aslında çok iyi bir şey değil.
Çünkü egolarımdan arınmak istiyorum. Dans konusunda çok başarılıyım. Genelde müzikle doğaçlama dans ediyorum. Resim de yapabiliyorum.

ÇOCUKLUK AŞKI GERÇEK OLDU

Şu an hayatımda biri var. Sinop’tan beri birbirimizi tanıyoruz. Benden 7 yaş büyük. Çocukken ona abi derdim. Hatta bir keresinde “Büyük olsam kesin seninle çıkarım” demiştim. O da “Kimseye aşık olma, büyüdüğünde seni alacağım” derdi.
O İstanbul’da yaşıyordu, yıllar sonra Sinop’a geldiğinde bir baktı ben büyümüşüm.

Haberin Devamı

İLK DÖVMEMİ 12 YAŞIMDA YAPTIRDIM

- Sol kolunuzda “Beni Hayata Döndür” yazan bir dövme var. Nedir sizin için anlamı?
- 12 yaşında yaptırdım. O zaman bu lafı kendime söylemiştim. Değişik bir dönemden geçiyordum. Tamamen bana özel yani.
- O yaşta dövme yaptırmanıza anne babanız ne dedi?
- O zamanlar kendimizi çok büyük sandığımız için normal geliyordu. İzin almadan yaptırdım. Allah’tan babam çok sert değil ama yine de çok kızdılar. Babam bir hafta benimle konuşmadı.
- 12 yaşındaki bir çocuk böyle bir dövme yaptıracak ne yaşamış olabilir?
- Psikolojim çok farklıydı. Hayalgücüm çok genişti ve bunun yarattığı bazı sorunlarım oluyordu. Hayalle gerçeği karıştırmak gibi. Birçok kişinin beni anlamadığını da düşünürdüm. Sonra kendimi dünyaya uzak hissetmeye başladım. Dövmedeki sözü de sürekli kendime söylerdim.
- Dünyaya döndünüz mü sonra?
- Kendi dünyamın daha güzel olduğuna karar verdim ve kendimi kendi içimde saklamaya karar verdim. Üç yıl önce de sağ bileğime ‘One Day...’ yazdırdım. O da Oscar ödülü alacağım günü simgeliyor.

Haberin Devamı

AİLE İÇİ İLİŞKİLER SORGULANIYOR

‘Çıplak Gerçek’ pek çok ülkeye uyarlanan İsrail formatı ‘The Naked Truth’ adlı dizinin Türk versiyonu. Dizinin başrollerinde, Yetkin Dikinciler, Derya Alabora, Mustafa Uğurlu, İdil Fırat ve Erdem Akakçe gibi isimler yer alıyor. Çekimleri İstanbul Karaköy’de bulunan denizcilik İşletmeleri Binası’nda yapılan polisiye-drama türündeki dizide, 18 yaşındaki bir genç kızın kaybolmasının ardından yaşanan olaylar ve aile içi ilişkiler sorgulanıyor. Diziyle ilgili gelişmeler interaktif olarak www.ciplakgercek.tv adresinden yayınlanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!