15 şarkıyla 15 günde zirvede

Güncelleme Tarihi:

15 şarkıyla 15 günde zirvede
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2016 12:53

Summer Cem, ‘Cemesis’ adlı albümüyle müzik listelerini alt üst etti. Yeni albümü çıktıktan iki hafta sonra liste başı olan Summer Cem, “Misafir işçi çocuklarının yükselen başarısını şarkılarımda anlattım” dedi.

Haberin Devamı

Almanya’da hip-hop müziği yapan Summer Cem, yeni albümünü çıkardı. ‘Cemesis’ adlı 15 parçadan oluşan albümüyle büyük çıkış yakalayan 32 yaşındaki hip-hop’çı, iki hafta içinde liste başı oldu.

15 şarkıyla 15 günde zirvede


Yeni albümünde sözlerinin tümünü kendisinin yazdığını belirten Summer Cem, duygularını Hürriyet’e anlattı:

BİZİMKİSİ BAŞARIYA YÖNELME

“2010 yılında ilk albümüm de listelere girmeyi başarmıştı. Tüm albümlerim listelerde yer buldu. Güzel olan taraf şu; her çıkan yeni albüm bir öncekine göre daha üstte yer alıyor. Geçen yıl çıkan albümüm dördüncü sıradaydı. Bu yıl birinci sıraya yükseldi. Çok güzel bir duygu. Şarkılarımda misafir işçi çocuklarının, yani bizlerin yükselen başarısını anlattım. Tabi anlatılan tam bir başarı değil, başarıya yönelme.”

TURNEYE HAZIRLANIYOR

Şarkılarını Almanca yazıp seslendiren Summer Cem, Türkçe müzik yapıp yapmayacağına ilişkin ise şunları söyledi: “Aslında daha önce iki parça seslendirdim. İleride de mutlaka Türkçe söyleyeceğim. İlkbaharda Almanya ve Avusturya’da konserlerim olacak. Nisan'dan itibaren yoğun bir turne programım var. 17 ayrı kentte seyirciyle buluşmalarım olacak. Teklif gelir ve organize olunursa, Türkiye'de de konserler vermek isterim.”

15 şarkıyla 15 günde zirvede


SON KONSER VİYANA’DA

Summer Cem, turneye Bielefeld kentinder başlayacak. 16 Nisan’daki ilk konserinden bir gün sonra bu kez Bremen’de sahne alacak. 18 Nisan’da Hamburg’da hayranlarıyla buluşacak olan Summer Cem, 19 Nisan’da ise Berlin’de konser verecek. Hip-hop’çı, turne kapsamında son konserini 5 Mayıs’ta Viyana’da verecek.

Haberin Devamı

HARİKA BİR ŞEY

Summer Cem, 2010 yılında çıkan ilk albümü ‘Feierabend’ ile listelere 85’inci sıradan girmişti. 2012 yılında çıkan ‘Sucuk ve Şampanya’ adlı albümüyle 10’uncu sırada kendisine yer bulurken, 2013 yılında ‘Babas, Doowayst&Bargeld’ albümü beşinci ve ‘HAK’ albümü de 2014 yılında dördüncü sıradan listelerde girmişti. Yeni albümü ‘Cemesis’ ile liste başı olduğu için çok gururlandığını söyleyen Summer Cem, “Yaptığım albümün ilgi görmesi harika bir şey” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!