15 saatlik maratona hazır mısınız?

Güncelleme Tarihi:

15 saatlik maratona hazır mısınız
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2013 02:03

İstanbul Modern Sinema’da 19-29 Aralık tarihleri arasında ‘Sinemanın Hikâyesi’ adlı 15 saatlik bir belgesel maratonu var. Kaçırmayın!

Haberin Devamı

Beş yılı aşkın bir çalışma sonucunda Mark Cousins, aynı adlı kitabını temel alarak yönetti ‘Sinemanın Hikâyesi’ni. 15 saatlik bu belgesel filmde sinemacıların hem dönemlerinin tarihi olaylarından hem de birbirlerinden nasıl etkilendiklerini inceliyor. Sessiz sinemanın ilk günlerinden Hollywood’un doğuşuna ve yıldız sistemine uzanarak, sinemanın Rusya, Japonya, Almanya, Fransa, İtalya, İngiltere, İskandinavya ve ABD’deki sanatsal evrimini kat ediyor.
‘Terminoloji kullanmadan, daha anlaşılabilir bir sinema tarihi’ yazma fikriyle sinema tarihinin önemli duraklarına değinen belgesel, müthiş arşiv görüntülerinin yanı sıra Bernardo Bertolucci, Jane Campion, Gus Van Sant, Lars Von Trier, Claire Denis, Stanley Donen ve Claudia Cardinale gibi efsanevi sinemacılar ve oyuncularla söyleşilere de yer veriyor.
19-21 ve 22 Aralık’ta bölümler halinde başlayıp bitecek olan ilk maraton, 26-28-29 Aralık’ta yinelenecek. Türkçe altyazılı yapılacak olan gösterimler, müze ziyaretçilerine ve üyelere ücretsiz olacak.
(212) 334 73 00

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!