120 kadın golfçü Antalya’ya geliyor

Güncelleme Tarihi:

120 kadın golfçü Antalya’ya geliyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2008 00:00

Antalya Belek’te yapılacak Avrupa Kadınlar Golf Turnuvası’nda yaklaşık 30 ülkeden 120 oyuncu kupa için yarışacak. Türk golfçü kadınlar Necla Gerçek, Elçin Ulu ve Müzeyyen Şaşmaz ise amatör klasmanda sopa sallayacak. 6-11 Mayıs arasındaki turnuva, Belek’te National Golf Club’da düzenleniyor.

National Golf Club bundan sonraki dört yıl daha turnuvaya ev sahipliği yapacak. Dünyanın çeşitli yerlerinden gelecek olan kadın sporcular, Calista Otel’de misafir edilecek. Burada onlar için pek çok özel hizmet sağlanıyor. Örneğin sporcular isterse günlük yaşamlarını kolaylaştırmak için uşak tutabilecekler. Uşaklar randevularını düzenleyecek, aynı zamanda şoförlük ve rehberlik görevlerini de üstlenecek. Bazı özel atışları yapabilen (Hole in one- tek atışta topu deliği sokma gibi) kadın golfçülere pırlanta yüzük armağan edilecek.

AVRUPA KADINLAR GOLF TURNUVASI’NDAN NOTLAR

 National Golf Club’ın Başkanı Bülent Göktuna’dan aldığımız bilgiye göre, bu turnuvanın Türkiye’de düzenlenebilmesi için 6 yıl uğraşıldı. 

Turnuva, yaklaşık 1 milyon Euro’ya maloluyor. Turnuvanın en büyük sporsoru, 250 bin Euro’yla Garanti American Express oldu. 

Turnuvanın televizyonlar aracılığıyla l milyara yakın kişi tarafından izlenmesi bekleniyor. Turnuvayı izlemek üzere bölgeye yaklaşık 3 bin kişinin gelmesi bekleniyor.

 Turnuvanın yapıldığı National Golf Club, 1994 tarihinde Antalya Belek’te 920 dönümlük arazi üzerine kuruldu. Uluslararası golf turnuvalarının oynanmasına olanak sağlayan EPGA (European Professional Golfers Association) standartlarına uygun Türkiye’nin ilk golf kulübü. 2000’de Akdeniz ülkelerindeki 1500 golf kulübü arasında dokuzuncu ve tüm Avrupa kulüpleri arasında 42’inci seçildi. 2002 Mart’ta Almanya’da yayınlanan Golf Magazin Dergisi’nin araştırmalarına göre dünya genelinde 16’ncı, 2003’te de Alman Journal Magazin Dergisi’ne göre dünyadaki 100 Golf Sahası sıralamasında 14’üncü sırada yer aldı. Temmuz 2005’te ISO 9001 - 2000 kalite belgesini aldı. Böylece, Türkiye’nin ilk kalite belgesine sahip golf kulübü oldu.

VEJETARYEN MÖNÜSÜ BİLE HAZIR

Sporcuların yemek mönüleri hazırlanırken vejetaryenler de düşünüldü. Akdeniz mutfağı ağırlıklı özel mönüler hazırlandı. Sürekli enerji verici yiyecekler, taze sıkma meyve suları, meyve ve sebze, sebzeli suşi gibi yemekler servis edilecek.

ÜNLÜ AVRUPALI SPORCULAR GELİYOR

Turnuvaya Avrupalı kadın golfçüler arasında ilk sıralarda yer alan Iben Tinnig (Danimarkalı), Gwladys Nocera (Fransız), Veronica Zorzi (İtalyan), Karen Margrethe Juul’un (Danimarkalı) da katılıyor.

TÜRKİYE’DE YETİŞEN ÜÇ GENÇ KADIN GOLFÇÜ

Aslında turnuvada amatör klasmanı bulunmuyor. Ancak Türk amatör yarışmacılara turnuvada yarışma ve profesyonel golfçülerle tanışma olanağı sağlandı. Kadınlar için Türkiye’de golf çok yeni bir spor. Ancak birkaç sporcu yetenekleriyle ön plana çıkmayı başardı. İşte turnuvaya katılacak üç amatör Türk yarışmacı.

29 yaşındaki Müzeyyen Şaşmaz, Antalyalı bir çiftçinin kızı. Golf kulüplerinde top toplayıcı (caddy) olarak çalışmaya başlayan Şaşmaz, zamanla spora ilgi duydu. Sopayı eline alınca hocalar yeteneğini keşfetti. Aslında başlarda golf oynamayı pek sevmedi. Sonra her gün 6-7 saat oynamaya başlayınca da iyice geliştirdi.

16 yaşındaki Necla Gerçek, Silivri’nin bir köyünde büyümüş. 10 yaşındayken bir gün okuluna Klassis Golf Kulübü’nden birileri gelmiş ve başarılı öğrencilere golfçü olmak isteyip istemediklerini sormuş. Nasıl bir spor olduğunu merak ederek seçmelere katılan Necla, altyapıya seçilmiş. Artık Türkiye’nin en başarı golfçüleri arasında yer alıyor.

17 yaşındaki Elçin Ulu, spor yaşamına binicilik ve voleybolla başladı. Henüz 11 yaşındayken babası eline golf sopasını verdi. Hızla ilerledi, daha 15 yaşındayken Türkiye’nin En Usta Golfçüsü unvanını aldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!