11 Eylül filmi Antalya'da

Güncelleme Tarihi:

11 Eylül filmi Antalyada
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2006 00:00

Oliver Stone'un yönettiği ve başrolünde Nicolas Cage'in rol aldığı 11 Eylül filmi "World Trade Center", ülkemizde ilk kez, 16 Eylül'de başlayacak olan Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde gösterilecek. Cannes Film Festivali'nde tanıtımı yapılan film, terörün, olayları yaşayanlar üzerindeki etkisini anlatıyor. Cannes' katılan Oliver Ston'un Antalya'ya gelip gelmeyeceği ise merak konusu.

Haberin Devamı

 Oliver Stone’un 11 Eylül filmi ilk kez Antalya’da

Oliver Stone’un yönettiği ve başrolünde Nicolas Cage’in rol aldığı 11 Eylül filmi ’Dünya Ticaret Merkezi’ (World Trade Center) ülkemizde ilk kez Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde gösterilecek.

Geçen hafta son anda engellenen faciadan sonra, terörün olayları yaşayanlar üzerindeki etkisini anlatan bu filmi tabii ki daha da bir merak eder olmuştuk. Merakımızı Antalya’da gidereceğiz.

Stone, ’Dünya Ticaret Merkezi’nin tanıtımının yapıldığı ve 20 dakikalık bir bölümünün gösterildiği Cannes Film Festivali’nde hazır bulunmuştu. Cage ise beklentileri boşa çıkarıp, Cannes’a gelmemişti.

Biz ikisini de Antalya’ya bekliyoruz tabii, en azından gönlümüz gelmelerinden yana!

Antalya ve ünlüler demişken bu yıl festivale gelecekleri şöyle bir sıralayalım.

Haberin Devamı

Morgan Freeman ve Salma Hayek kapanış töreninde Aspendos’ta olacaklar.

Salma Hayek’in kankası olarak bildiğimiz Penelope Cruz ise son anda programı değiştiği için aramızda olamayacak. Cruz, başrolünde olduğu Volver’in Amerika galaları eylül ortasına alınınca Antalya programını iptal etmek zorunda kaldı.

BISSET DE GELİYOR

Geçen yıl Nastasia Kinski ha geldi ha gelecek derken, iki kez uçağı kaçırmıştı. Festival yönetimi bu yıl çareyi güzel oyuncuyu normalinden iki gün önce Antalya’ya davet etmekte bulmuş.

"Ben sizin festivali duydum, gelmek istiyorum" diyen 80 yaşındaki efsane yönetmen Norman Jewison, dünyanın en önemli kadın oyuncularından Helen Mirren, Jacqueline Bisset ve ’Ray’, ’Şeytanın Avukatı’, ’Subay ve Centilmen’ gibi filmlerin yönetmeni Taylor Hackford da bu yıl Antalya’ya gelecekler arasında.

Bana bu isimlere her an yenileri eklenebilir gibi geliyor. Festival direktörü Engin Yiğitgil ve ekibi çalışmalarını gece yarılarına kadar sürdürüyorlar bu aralar.

Yeni haberlere hazırlıklı olmakta fayda var!

Doğru afişi seçen filmi galasında izliyor

12 Eylül darbesinin sıradan yaşamlar üzerindeki etkisini anlatan Ömer Uğur imzalı ’Eve Dönüş’ filmi için altı ayrı afiş hazırlanmış. Hangi afişin kullanılacağını ise interaktif bir yöntemle belirlemeye karar vermişler.

Haberin Devamı

Başrol oyuncuları Sibel Kekilli ve Mehmet Ali Alabora’nın değişik resimlerinin kullanıldığı afişlerin her birinin tasarımları ve renkleri farklı.

Ben filmin konusunu iyi anlattığını düşündüğüm iki numara ve görselliğine, renklerine hayran kaldığım beş numara arasında kararsız kaldım.

Siz de afişleri görmek ve oy kullanmak istiyorsanız http://www.evedonusfilm.com/anket.htm adresine girmeniz gerekiyor.

En beğenilen afişe oy atanlar arasından beş kişi gala gecesi filmi oyuncularla birlikte izleme şansı kazanacak.

Bir dilek de INXS için tuttum

Ünlü Avustralyalı grup INXS’in 37 yaşında hayata veda eden yakışıklı solisti Michael Hutchence’ın yaşam öyküsü beyazperdeye aktarılıyor.

Haberin Devamı

Adını, Bono ve Hutchence’ın birlikte söyledikleri Slide Away adlı şarkıdan alacak filmin yönetmenliğini grubun video kliplerini de çekmiş olan olan Nick Egan yapacak.

Bu film, 1997 yılında Sydney’de bir otel odasında ölü bulunan ünlü müzisyenin kemiklerini sızlatan olaylar zincirinin sonu olur umarım.

Zira, geçen yıl yayınlanan ’Rock Star: Inxs’ adlı yarışma programında önüne gelen Michael Hutchence olmaya soyunmuş ve hem INXS hem de Hutchence hayranlarına saç baş yoldurtmuştu.

Dileğim şu (üşenmedim, geçen geceki yıldız yağmuru sırasında bunun için bir dilek bile tuttum!); Slide Away öyle bir film olsun ki herkes Hutchence’ın yerinin dolmayacağını anlasın.

İzmir’e tebrikler

Haberin Devamı

Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali, 250 üyesi bulunan ve alanında dünyanın en büyük kuruluşu olarak bilinen Avrupa Film Festivalleri Birliği’ne kabul edildi.

Geçen yıl 58 ülkeden 1083 film gösterip, 170 konuk ağırlayan festival belli ki bundan sonraki yıllarda yoluna daha da güçlenerek devam edecek.

Başarılarının devamını diliyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!