10 üstünden puan veriyorum

Güncelleme Tarihi:

10 üstünden puan veriyorum
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2009 14:49

Not defterimi açtım, ekim ayı boyunca yaşadığımız belli başlı kültür sanat olaylarına puanlarımı veriyorum.

Haberin Devamı

Ve bunu hiç de sıfırcı hoca düğmeme basılmış gibi değil, şefkatli ve sevgi dolu bir Ezgi olarak yapıyorum. En azından başlarken iyi niyetliyim, sonrası kader kısmet...

Türkiye çağdaş sanat piyasasının en başarılı ve dikkat çekici genç ressamlarından, hem yabancı hem yerli koleksiyonerlerin göz diktiği Burcu Perçin, Mehmet Günyeli-Leyla Alaton boşanmasında bir anda yuva yıkan kadına indirgenmesine, üzüntüsünden ölse de sessiz kalma asaletini ve dirayetini gösterdiği için 10 PUAN.

Megalomanlığı Mars’taki vatandaşlar tarafından bile bilinen harika ressamımız Bedri Baykam’la Asmalımescit’te yemek yiyen ve tahminimce yemek boyunca bir tur Baykam’ın ABD’de ne kadar tanındığını, ne kadar çok sergi açtığını, bir tur da yüksek siyasi fikirlerini dinlemek zorunda kalan Ahmet Hakan’a sabrından dolayı 10 PUAN.

Haberin Devamı

İki kelam etmesine fırsat kalmamıştır, eminim ama sessiz sessiz uzaklara bakarken bile bir yemek boyunca Ahmet Hakan’a katlanmanın hiç kolay olmayacağını tahmin ettiğimden Bedri Baykam’ın da hakkını teslim etmek isterim. Ona da 10 PUAN.

Mısırlı sanatçı Ghada Amer’in pornografik kadın figürlerinden sonra şimdi de eserlerinde hayvan kadavraları ve kan kullanan Avusturyalı Hermann Nitsch’in ilk kişisel sergisini açmayı planlayan Nişantaşı galerisi Dirimart’a cesaretinden dolayı 8 PUAN.

Güneydoğu’daki sanatçıları İstanbul’a getirip ilk kişisel sergilerini açarak gerçek Kürt açılımını yapan, şimdi de Fikret Atay’ın “Batman Batman’a Karşı” sergisiyle çok sağlam videolar izlememize imkân sağlayan Tophane galerisi Outlet’e 8 PUAN.

Birkaç iş dışında bize konuşacak, düşünecek pek bir şey sunamayan, büyük bir galeri sergisinin ötesine geçemeyen bu yılki Bienal’in Antrepo’daki bölümüne
üzülerek 5 PUAN.

 

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!