10 tenordan hem türkü hem arya

Güncelleme Tarihi:

10 tenordan hem türkü hem arya
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2013 12:00

Ülkemizin yetiştirdiği ve dünyanın çeşitli ülkelerinde başarılar kazanmış 10 ünlü tenoru Çeşme Belediyesi-Türkiye Tanıtım Araştırma Demokrasi ve Laik Oluşum Vakfı (TÜLOV) işbirliği ile 7 Eylül 2013 Cumartesi günü saat 21.30’da Çeşme Açıkhava Tiyatrosu’nda sanatseverlerle buluşuyor.

Haberin Devamı

Şef Tulio Gagliardo’nun yöneteceği orkestra eşliğinde sunulacak olan Türkiye’nin Tenorları Konseri’nde; yüz yıllardır tüm dünyada büyük bir keyifle dinlenen popüler opera aryaları, Napoliten şarkılar ile çeşitli yörelerimize ait türküler seslendirilecek.


7 Eylül günü müzikseverlerle buluşacak özel buluşmada konsere, genç kuşak tenorlarımızın yanı sıra, Erol Uras da katılacak. Konserde görev alacak tenorlar şunlar; Ankara'dan İhsan Ekber, Şenol Talınlı, Ayhan Uştuk, Aykut Çınar, İstanbul'dan Bülent Külekçi, Hüseyin Likos ve İzmir'den Aydın Uştuk, Levent Gündüz ve Erdem Erdoğan. Konserde; 10 tenor, aryalar, türküler ve napoliten şarkılar seslendirmenin yanı sıra birkaç arya ve türküyü birlikte seslendirecekler.


Çeşme Açıkhava Tiyatrosu’nda sunulacak olan Türkiye’nin Tenorları Konseri’nde seslendirilecek olan bazı parçalar şunlar:

Haberin Devamı


Asiye, Ah Bir Ataş Ver, Altun Hızma, Sene de Galmaz, Efem, Çökertme, İzmir’in Kavakları adlı türküler, G. Puccini Tosca operasından Cavaradossi arya (E Lucevan le stelle), Turandot operasından Calaf arya (Nessun Dorma), G. Verdi’nin Rigoletto operasından Dük arya(La donna e mobile), Aida operasından Radames arya(Celeste Aida) Tu canun chiagne, Chitarra Romana, Dicitencello vuoi, O sole mio, Torna a surriento, Granada gibi şarkılar.

Türkiye’nin Tenorları Konseri’ne ait biletler, Biletix’ten satın alınabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!