10 bin sterline James Bond olabilirsiniz

Güncelleme Tarihi:

10 bin sterline James Bond olabilirsiniz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2012 00:00

Birkaç günlüğüne James Bond oldunuz. Gizli misyonlarla görevlendirildiniz ve maceradan maceraya koşuyorsunuz... Londra merkezli Secret Me şirketi bu fantezinizi gerçekleştiriyor. Hazırladığı senaryolarla sizi heyecanlı bir aksiyon filminin başkahramanı yapıyor. The Sunday Times Gazetesi’nden Andy Jones yaşadığı casusluk deneyimini anlattı

Haberin Devamı

“Neredeyse iki saattir Londra’da takipteydim, şimdi Soho’da bir kitapçıdayım. Gömleğimin altında dinleme ekipmanı var. Kalbim o kadar hızlı atıyor ki, merkezdekilerin kalp atışlarımın sesini duyacağından endişeleniyorum. Takip etmekle görevlendirildiğim ajanla göz göze gelince donup kalıyorum. Bu ajanın, İngiltere’nin en gizli sırlarını Doğu Avrupalı istihbarat teşkilatlarına sızdırdığından şüpheleniliyor. Benim görevim de onu kontaktlarına bilgi verirken iş üstünde yakalamak. Gerginliğimi atmak için raflardan bir kitap alıp inceliyor gibi görünüyorum. Ancak köstebek bu fırsattan yararlanarak kitapçıdan çıkıyor ve beni 20 adım geride bırakarak hızla uzaklaşıyor.” The Sunday Times Gazetesi’nden Andy Jones, casusluk deneyimini işte böyle anlatıyor.
Londra’nın ortasında, takım elbise içindeki orta yaşlı bir adamı takip etmek aslında bu kadar eğlenceli olmamalı. Tabii, size adrenalin dozu yüksek maceralar yaşatan ‘Secret Me’ adlı şirketin komuta ekibiyle beraber değilseniz.... Şirket, güzel yemekler ve lüks seyahatten sıkılan ultra zenginlere heyecanlı serüvenler tasarlıyor. İngiltere’nin eski özel harekatçı, arabulucu ve ölümcül görevlere yollanmış ekiplerinin eşliğinde James Bond olmayı öğreniyorsunuz. Yaptıkları şey, ‘sosyetikler için paintball’ aktivitesinden daha fazlası. Erkek çocukları için askeri temalı bir oyunun çok üzerinde bir ligdesiniz. Hafta sonu maceranız muhteşem bir villada, Avrupa’da heyecanlı bir takipte ya da bilinmeyen bir ülkenin limanındaki süper bir yatta geçebiliyor. Fiyatlar beş haneli rakamlardan başlayıp çok daha yukarılara çıkıyor. Ekip, gelecek yıl için 250 bin sterlinlik (720 bin TL) bir etkinlik yapma hazırlığı içinde. Secret Me, altı ay önce kuruldu. Şimdiden yatırım fonu yöneticilerinden Hollywood ünlüleri ve Avrupalı asillere kadar çok sayıda müşterisi var.

Haberin Devamı

BAŞTAN ÇIKARMA DERSİ

Bu deneyimi yaşamak için başvuru yapmak yetmiyor. Başvurudan sonra bir ‘davetiye’ almanız gerekiyor. Özenle seçilen müşteriler, eşsiz deneyimler yaşayıp kendi sınırlarını zorlamaya teşvik ediliyor. Eğitimli elitler eşliğinde bir rehine krizi, sorgulama odası veya silahlı saldırıdan kendinizi koruma kurslarına katılabiliyorsunuz. Secret Me ortaklarından Sara Fazlali, “Çalışanlarımız, hükümetin varlığından haberdar olmanızı istemediği kişilerden oluşuyor. Afganistan’daki gizli görevlerden Somali’deki korsanların kaçırdığı rehineleri kurtarmaya kadar çok sayıda operasyona katıldılar. Bunlar James Bond karakterine esin kaynağı olan insanlar” diyor. Maceralar yalnızca aksiyon sahnelerini içermiyor. Bond fantezisinde çok daha renkli bölümler var. Örneğin gizli bir operasyon üzerinde çalışırken, meşhur burlesk sanatçısı Immodesty Blaize’den baştan çıkarma dersleri alabiliyorsunuz. Kokteyller ve zehirler üzerine eğitilip bardağınızın içinde zehir olup olmadığını tespit etmeyi öğreniyorsunuz. Serüvenler Londra’nın en elit mekanlarının arka odalarında yer alabiliyor.

Haberin Devamı

KÖTÜ AMAÇLA KULLANILMAMALI

Andy Jones, bu ikili ajan oyunuyla ilgili başta biraz önyargılı olduğunu söylüyor: “Ancak detaylardaki mükemmellik sayesinde deneyim gerçek gibiydi. Seansa başlamama izin verilmeden önce bir brifing için Sara Fazlali’yle buluştum. Sandalyesine otururken, tıpkı Bay ve Bayan Smith filmindeki Angelina Jolie karakteri gibi jartiyerine bağlı bir silah görmeyi bekledim. Bana neden kimi müşterilerin geri çevrildiğini anlattı: ‘Tüm misafirlerimizin Secret Me’nin gizliliğine saygılı olacağından emin olmak istiyoruz. Ayrıca öğrenecekleri şeyleri kötü amaçla kullanmayacaklarından emin olmamız gerekiyor.’ Öğrenilen beceriler, oyunda olduğu kadar savaş alanında da kullanılabilecek cinsten. Bir rehine krizinde saldırganların kimler olduğunu, elebaşını, kimin tarafınıza çekilebilir olduğunu fark etmeyi öğrendikten sonra bu bilgiler, günlük hayata da rahatlıkla aktarılabilir!”

Haberin Devamı

ACEMİ CASUS GÖREVE BAŞLAR

Andy Jones brifing tamamlandıktan sonra göreve başlamaya hazır olduğunu söylüyor. Talimatları, boyu 1.80 metrenin üzerinde, profesyonellerin sert ve hızlı tonlamasıyla konuşan etkileyici iki eski askerden alıyor: “Normalde, bu tarz kurmaca etkinliklere katıldığımda rahat olurum ama bu seferki tamamiyle gerçek gibiydi” diyor. Cebinde bir çağrı cihazı, izleme ekipmanlı bir ceket ve genç erkeklerin hayalini kurduğu bir mikro kulaklığı var. Bir saat içinde 24 dizisindeki Bauer karakterine dönüşerek gelen bilgileri hevesle merkeze göndermeye başlıyor: “Hotel Charlie, güneye, Villiers Sokağı’na yöneldi. Şu an bir mesaj okuyor. Buluşacağı kişiyle olabilir. Tamam.” Artık etraftaki turistlerin neden yakasının içine doğru konuştuğunu şaşkınlıkla izlemelerine aldırmıyor. Hatta içten içe gerçek bir ajan olduğunu düşünmelerini istiyor.
Ancak ne yazık ki ajanlık becerilerinden hoşnut değil, onların biraz daha gelişmesi gerektiğini düşünüyor: “Merkezde, dehşetle, tüm bu zaman boyunca başka bir ajan tarafından takip edilip fotoğraflandığımı öğreniyorum. Tek yaptığı, fark edilmemek için kılık değiştirmek olmuş... ‘İyi bir casus, değiştirmesi çok daha zor olduğundan her zaman insanların ayakkabılarına dikkat eder’ diye avuttular beni. Tüm bu macerayla ilgili en eğlenceli hatıra, ertesi hafta evimdeyken hâlâ yatak odamın penceresinden başka casusları gözlüyor olmamdı.”

Haberin Devamı

HER MACERANIN BİR BEDELİ VAR

Fiyatlar, 10 bin sterlinden başlıyor. Bir milyarder, “Bugünlerde, pek çok etkinlikte neler olacağı bir yerde yazıyor. Secret Me’deyse etkileyici sürprizlerle karşılaşmak için para ödüyorsunuz. Deneyimim sırasında yalnızca benim eğlencem için yapılmış bir filmin içinde olduğumu hissettim. Tanıdığım hiç kimse benzeri bir şey yaptığını söyleyemez çünkü yapmadı.”

Bond fantezisinde çok daha renkli bölümler de var. Örneğin gizli bir operasyon üzerinde çalışırken meşhur burlesk sanatçısı Immodesty Blaize’den baştan çıkarma dersleri alabiliyorsunuz. Kokteyller ve zehirler üzerine eğitilip bardağınızın içinde zehir olup olmadığını tespit etmeyi öğreniyorsunuz.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!