Nasıl bir girişimcisiniz?

Güncelleme Tarihi:

Nasıl bir girişimcisiniz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2018 08:45

Kendi işini kurmak isteyen girişimciler farklı karakter özelliklerine sahip. İşte farklı farklı girişimci profilleri...

Haberin Devamı


İş dünyasında fikir ve projelerini hayata geçirmek için bütün gayretiyle çalışan girişimciler, ekonominin gelişiminde de önemli bir yere sahiptir. Girişimciler, gerek karakter gerekse teknik özellikler bakımından birbirinden farklı yapılara sahip olabilir. Kişilik özellikleri, girişimcilerin sınıflandırılmasında belirgin özelliklerden biridir. Peki siz ne tür bir girişimcisiniz? Birlikte göz atalım.

Lider Profil

Stratejiye daha çok önem veren, ekibini yönlendiren ve genelde ekonomi sektöründe yer almayı tercih eden bir girişimciyseniz, lider profiline sahip olabilirsiniz. Bu tür girişimciler, hem arkadaşlarıyla hem de rakipleriyle kolay iletişim kurar. Teşvik ya da destek paketlerini almada daha başarılıdır. Genel olarak bakıldığında ekip lideri pozisyonunda yer alan girişimciler, daha başarılı olmakta ve satış konusunda adından söz ettirmektedir.

Haberin Devamı

Lider girişimciler, finansman zorluğu çekmeden risk almayı ve büyümeyi hedefler. Sıkı ve yoğun çalıştıkları için de disiplinlidirler diyebiliriz. Muhasabe, finans, satış ve pazarlama alanlarına daha çok kafa yorarlar. Lider profile sahip bir girişimciyseniz, dış görünüşe çok önem veren ve resmiyeti olumlu bir değer olarak gören bir yapınız var demektir.

Üreten Profil

Mühendisler grubu olarak da adlandırılan bu tür girişimciler, işin teknik boyutuyla ilgilenmeyi daha çok sever. Bir projeyi ya da fikri en ince ayrıntısına kadar tasarlar. Kurumsallıktan ziyade, yaratıcılık ve serbest çalışma zamanı üreten profile daha uygundur. İşin satma yönünden çok üretme ve tasarım kısmında yer alır. Plaza ortamı pek onlara göre değildir. Resmi toplantılar, takım elbiseli ortamlar yerine atölyesinde proje üzerinde kafa patlatmaya bayılırlar.

Hayalperest Profil

Bir girişimci için hayal olmazsa olmaz unsurlardan biridir. Ancak hayalperest profile sahip olan girişimciler, bu konuya daha çok zaman ayırır ve genelde projelerin fikir babası olarak anılır. Satış ve pazarlama noktasında beceriklidir. Lider veya otoriter profildeki girişimcilerle çalışmayı pek sevmez. Daha özgür ve rahat bir çalışma ortamı, onun yeni fikirler bulmasına yardımcı olur. Birden fazla konuya odaklanmaları ve dikkatlerinin çabuk dağılmaları olumsuz özellikleri arasında bulunur. Bu profil ve özellikteki girişimcilerden biriyseniz, yatkın olduğunuz alana yönelmeniz sizin için daha doğru olabilir.

BAKMADAN GEÇME!