Bitcoin dünyasından son gelişmeler

Güncelleme Tarihi:

Bitcoin dünyasından son gelişmeler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2018 09:20

Son yılların en spekülatif para birimi bitcoin herkes için merak konusu. İşte bitcoine yatırım yapmak isteyenler için son gelişmeler...

Haberin Devamı

Para birimleri piyasalarına çok hızlı bir giriş yapan ve ülkelerin ekonomilerini etkileyebilecek seviyeye gelen bitcoin, hala pek çok soru işaretine sahip. İşte bitcoin dünyasında son zamanlarda meydana gelen gelişmeler...

Kripto para birimlerinde düşüş devam ediyor

Özellikle 2017'nin sonlarında önemli bir yükselişe imza atan bitcoin, yeni yılın gelmesiyle birlikte düşüşe geçti. Bu durum, kripto paya piyasalarını olumsuz yönde etkiledi. Bu haftaya çok hızlı bir giriş yapan Bitcoin'in kâr satışlarından sonra değer kaybettiği görülüyor. 1591  adet kripto paranın bulunduğu piyasalarda en yüksek hacme sahip olan Bitcoin, son günlerde yüzde 2.53'lük bir artış yaşadı. Böylece 9,46 dolara yükseldi. Ancak anlık yaşanan düşüşler ile piyasa hacmini 38 milyar dolara çekti.

Haberin Devamı

Bitcoin cash dönemi başlıyor

Paris, Atlanta, Toronto gibi şehirlerde kullanıcıları tarafından günlük işlemlerde de kullanılabilen Bitcoin, Bitpay ile birlikte artık daha çok şehirde kullanılabilecek. ABD merkezli kripto para birimleri nakit ödeme sistemi Bitpay'den yapılan açıklamaya göre elektronik ortamda ya da nakit olarak bu para birimi kullanılabilecek. Bitpay ve Bitcoin kullanıcıların seçimlerine göre aynı değerde sayılabilecek.

Japonya'dan bitcoin atağı

Dünyanın en önemli ekonomilerinden birine sahip olan Japonya, Bitcoin için harekete geçti. Kripto para birimi piyasasına sıcak bakan Japonya, denetimi ve güveni sağlamak için borsasında düzenleyici bir kuruluş oluşturdu. Bu düzenleme kuruluşuna 16 şirket dahil olabilecek. Bunlardan biri de Bitcoin olacak. Japonya bu adımla kripto para birimlerine yatırımı artırmayı ve bu konuda kullanıcılara güvenli bir ortam temin etmeyi hedefliyor.

Piyasa hacmi 400 milyardan fazla

Kripto para birimleri ile yürürlükte olan mali sistem arasında bir mücadele olduğunu belirten ABD merkezli uluslararası banka ve finansal hizmetler şirketi  JPMorgan Chase & Co, Bitcoin'in toplam kripta para birimleriyle birlikte piyasa hacminin 400 milyardan fazla olduğunu belirtti. Bu dilimde en büyük pay, yüzde 38 ile Bitcoin'e ait. Bu miktarın ülke piyasaları için dikkate alınması gereken bir rakam olduğu belirtiliyor. Uzmanlara göre Bitcoin Gold ile bu rakamın değeri daha da artacak.



BAKMADAN GEÇME!