Başarılı olduğunuzu nasıl anlarsınız?

Güncelleme Tarihi:

Başarılı olduğunuzu nasıl anlarsınız
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2018 08:50

Birçok kişi hedeflerine ulaştığı zaman kendisini başarılı olarak kabul eder. Peki başarılı olduğunuzu anlamak sadece bunlarla mı sınırlı?

Haberin Devamı

Başarı, sonuçları ve faydası itibariyle subjektif bir kavram olarak değerlendirilir. Hepimizin amacı, istekleri ve hedefleri birbirinden farklı olabilir. Genelde, hedeflerimize ulaştığımız zaman kendimizi başarılı olarak kabul ederiz. Ancak başarının tanımı ve kapsamı sadece bununla sınırlı değil. Hayata dair çok küçük ayrıntılarda da başarılı olabilir ve böylece kendi motivasyonunuzu yükseltebilirsiniz.

Hayatı Doğru Yönetme

Bu başlığın kapsamı aslında oldukça geniş. Ancak durumu daha özele indirmemiz gerekirse, eğer hayatınızı düzenli bir şekilde yaşıyor, yaptığınız planlara sadık kalabiliyorsanız başarılı olduğunuzu söylemek mümkün. Hayat yönetme stratejisi adı verilen ve Harvard Üniversitesi profesörü Clayton Cristiensen tarafından da onaylanan kavram, hayatınızın bir anda farklı bir yöne doğru gitmesine olanak tanıyabilir. Öncelikle önemsediğiniz işleri bir not alarak buna göre hareket etmek, işinizin, okulunuzun, eğitiminizin ya da günlük hayatınızın sorumluluk ve görevlerini yerine getirmek sizi başarılı kılar. Gördüğünüz gibi çok para kazanmadan ya da kariyer basamaklarını atlamadan da kendinizi başarılı kabul edebileceğiniz bir alan mevcut.

Haberin Devamı

Öğrenmeye Karşı İstek

Her gün yeni bir şeyler öğrenmeye çalışın. Belgesel izleyin, okuyun, araştırın, yeni bir yabancı kelime öğrenin. Bunlardan birini dahi yapıyorsanız başarılısınızdır. Çünkü bu bilgiler, kısa vadede olmasa da uzun bir süre içerisinde sizlerin kültür birikiminin oluşmasını sağlar. Sonra bir bakmışsınız, kendinizi çok yönlü bir kişi olarak istediğiniz bir mevkide bulmuşsunuz. Bunun nedeni ise başarının bitmek bilmeyen bir yol olarak görülmesidir. Hedef ulaşmaktan çok hedefe yürümek daha önemlidir.

Faydalı Olma

Kendinizin yanı sıra çevrenize faydalı olmak, sizi karakter bakımından güçlü, iyi ve başarılı bir insan yapar. Başarı sadece parayla ölçülmez. Hayatında olduğunuz insanlar tarafından sevilmek, takdir edilmek, onlara maddi ya da manevi katkı sağlamak sizleri başarılı yapar.

Başarısızlığa Karşı Devam Etme

Haberin Devamı

Başarıyı hemen elde edebilecek bir durum olarak görmeyin. Bu uzun yolda başarısızlıklar da yakanızı bırakmayacaktır. Ancak önemli olan nokta, durmadan yola devam etmek ve başarısızlıktan ders çıkararak daha iyi bir noktaya gelmektir.

Yardım İstemekten Çekinmeme

Çevrenizdeki insanlardan yardım istemek bir başarısızlık değil tam aksine erdem göstergesidir. Yeterli olmadığınızı düşündüğünüz konulardan arkadaşlarınızdan ya da büyüklerinizden destek alabiliyorsanız başarılısınız demektir.

BAKMADAN GEÇME!