Kelebek gibi daldan dala konuyorum

Sevgili Güzin Ablacığım, ben 20 yaşında bir genç kızım. Yaşıma göre olgun bir kişiliğim var. İnsanları, doğayı, kuşları, hayvanları ve denizi çok seviyorum.

Ama bazen hüzün yağmurlarında boğuluyorum. Mutlu olamıyorum. Etrafımda benimle çıkmak isteyen pek çok genç var. Çok güzel olduğumu söylüyorlar. Zaten benim sorunum insanlarla çok çabuk kaynaşmak. Özellikle de erkek arkadaşlarımla. Onlarla çok çabuk samimi oluyorum, geziyor tozuyor, öpüşüp koklaşıyorum. Aslında bu huyumdan nefret ediyorum. Bazen kendime durmam gerektiğini hatırlatıyorum ama olmuyor. Başaramıyorum, üzülen de yine ben oluyorum. İşte bu yüzden hayatıma birçok insan girip, çıkıyor. Hani bir söz vardır: "Hayatta her şeyini kaybedebilirsin ama önemli bir şey kazanırsın: Tecrübe"Ama, ben bu tecrübeden ders almayı bilemiyorum.

Bu yaz tatilinde hayatıma boşanmış bir erkek girdi. Bir yaz aşkıydı... Ancak 5 gün sonra beni aldattı. Beni bir gençle motosikletle dolaşırken gördüğü için kızmış, bu yüzden aldatmış... Bu arada beni gerçekten sevdiğine inandığım bir başka genç var. Ben de onu seviyorum. Benimle evlenmek istiyor ama ona karşı cinsel yönden bir şey hissetmiyorum. Yine de onunla sürdürmeli miyim? Hayatım böyle kelebekler gibi, daldan dala konarak, daha ne kadar sürecek? Öğütlerine ihtiyacım var.

RUMUZ: DALDAN DALA

Sevgili kızım, yaşadıkların tümüyle bugünün gençliğinin sevgiye, aşka, ilişkilere bakış açısını yansıtıyor. Birkaç sevgiliyi bir arada idare etmek, daldan dala konmak, hiç kimseye gerçek anlamda bağlanmamak, ilişkileri yüzeysel yaşamak... Sanki sürekli bir arayış içindesiniz. İnsan elbette gençlik yıllarında gerçek sevgiyi arar. Ama bugünkü ilişkiler gerçekten ya birkaç haftalık ya da birkaç aylık... Gördüğüm kadarıyla sevgi hiç de eskisi kadar ciddiye alınmıyor. Canım kızım, daldan dala konarak, günlük sevgiler yaşayarak aradığını bulamazsın. Tecrübe elbette insanı olgunlaştırır. Ama bu tür tecrübe insanı yıpratır, soldurur... Güzel bir kız olduğun için çevrende elbette ki pek çok erkek bulunacaktır. Seni iltifata boğarlar, kazanmak isterler... Seni elde etmek için ne mümkünse yaparlar... Sen de dışa dönük, kolay iletişim kuran bir kız olduğun için hemen karşılık veriyorsun... Ama sen de bu halinden memnun değilsin. Bir şeylerin ters gittiğinin farkındasın pekala. Gerçek anlamda sevdiğin zaman, bir insanı her şeyiyle seversin. Onu cinsel açıdan da beğenir, arzularsın. Ama sanırım, bugüne kadar beraber olduğun erkeklerin seni çeken tek yanı, sana gösterdikleri ilgi, sana yağdırdıkları iltifatlar. Gerçek sevgiyi buluncaya kadar, erkek arkadaşlarını daha dikkatle seçmeli, her sana yaklaşmak isteyenle flört etmekten kaçınmalısın. Yoksa bir gün gelir, kendini yapayalnız buluverirsin.

Yüzümdeki kıllanma ve sivilceler hormon dengesizliğiymiş

Sevgili Güzin Abla, ben sizi ve yazılarınızı yakından izleyen bir okurunuzum. Sizden bir konuda fikir almak istiyorum. Ben 30 yaşında ve bekar bir genç kadınım. 1 yıla kadar sorunlarımdan dolayı Diane 35 adlı bir hormon ilacı kullandım. Bunu bana doktorum, yüzümdeki ve vücudumdaki kıllanma ve sivilcelenme nedeniyle vermişti. Ama bu hapları bırakır bırakmaz, yine aynı sorunla karşı karşıya kaldım. Doktor, "Lazer tedavisi gerekiyor" dedi. Ama maddi olanaksızlıklardan dolayı yaptıramadım. Bu sorunun bazı bitkileri kullanarak tedavi edildiğini duymuştum. Ama bu konuda pek bilgi edinemedim. Hap kullanmadan bu hormon düzensizliğini nasıl tedavi ettirebilirim? Başka bir yolu var mı acaba? Bitkisel ilaçlar bu alanda da uygulanıyor mu? Birkaç doktora gittim ama hepsi değişik hormon ilaçları veriyor, başka bir şey önermiyorlar. Oysa ben artık hormon kullanmak istemiyorum. Cevap verirseniz çok sevineceğim.

RUMUZ: SAĞLIK

Sevgili kızım, sorunun hormonlarla ilgili bile olsa, sürekli hormon almak elbette ki doğru değil. Bu nedenle ben de sorununu güvendiğim bir uzmana, Dr. Ethem Mercan’a danıştım. Sana yardımcı olabileceğini söyledi. Dilersen www.ethemmercan.com adresinden kendisine ulaşabilirsin. Ayrıca seninle ilgili şu bilgileri verdi: "Yüzdeki tüyler, hormon düzeyine çok hassastır. Hormon bozukluğu, ciddi kıllanma ve sivilcelenmeye yol açar. Bu bozukluğu gidermek için çeşitli hormon ilaçları kullanmak çoğu kez yararlı olabilir. Bunun yanı sıra, kılların giderilmesi için ilave işlemlere gerek vardır.

Elektroliz denen iğneli epilasyon, elektrik enerjisi ile kıl kökünü yakar. İz bırakma riski taşımasına rağmen, tecrübeli ellerde çok iyi sonuç verir. Son zamanlarda, alternatif olarak lazerle epilasyon yöntemi daha çok tercih edilmektedir.

Bitkisel ilaçlarla kalıcı epilasyon elde edildiğine dair bilimsel çalışmalar yoktur. Daha geniş bilgi için, okurunuz : www.yuzepilasyonu.com sitesine de bakabilir."

İnternet aşklarında dürüst olmak önemli

Merhaba Güzin Ablacığım; ben 23 yaşında bir okurunum, hep "İnternette aşk olmaz" diyorsun. Belki sen de haklısın ama aslında pekala olur. Yeter ki insanlar birbirlerine karşı dürüst olsunlar. Birbirlerini kandırmazlarsa niye olmasın? Ama her şey dürüstlükle başlar. İster internette, ister yüz yüze tanışın, dürüst olmazsa insan, yine ciddi sorunlar yaşanacaktır. İnsanları tanımak kolay değil aslında... Evlendiğinizde bile bilmediğiniz huyları çıkıyor ortaya. Ben de internetten tanıştım biriyle. 1 yıl flört ettik. 8 aydır da nişanlıyız. Ama birbirimize karşı hep dürüst olduk. Her yaptığımızı saklamayıp, söyledik. Birbirimizin arkasından işler çevirmedik. Tanışalı 2 yıl oldu; bir yanlışına rastlamadım. Ailem nişanlımı çok seviyor. Onun ailesi de, sağ olsunlar, beni severler. Nişanlımın yeri çok ayrı. Allah nasip ederse evlendikten birkaç yıl sonra beraber Umre’ye gitmeyi düşünüyoruz. Birbirimize karşı aşktan çok saygımız var. Bence en önemlisi de bu; değil mi ablacığım?..

RUMUZ: INTERNET AŞKI

Güzel kızım, umarım mutluluğun hayat boyu sürer... Ancak istisnalar kaideyi bozmaz, derler; ben yine de internet aşklarına inanmıyorum. Hem zaten seninki aşk değil, karşılıklı saygıymış.
Yazarın Tüm Yazıları