Keklikpınarı’nda elektromanyetik kirlilik azaltıldı

Güncelleme Tarihi:

Keklikpınarı’nda elektromanyetik kirlilik azaltıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2011 00:00

Verici istasyonları nedeniyle elektromanyetik kirliliği bir yıl önce üst seviyede çıkan Dikmen Keklikpınarı’nda son yapılan ölçümlerle kirliliğin azaltıldığı tespit edildi.

Ankara Hürriyet’in bir yıl önce verici istasyonları bulunan Dikmen Keklikpınarı’nda elektromanyetik kirliliğin yüksek değerde olduğunu duyurduğu “Keklikpınarı alarm veriyor” haberi ses getirdi. Bölgeye yapılan müdahale sonrasında, değerlerin Bilişim Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Yönetmeliğinin altında olduğu belirlendi.

Elektromanyetik Kirliliği Önleme, Ölçme, Araştırma ve Eğitim Derneği (TEMKODER), Temmuz 2010’da Ankara’nın iki önemli baz ve verici istasyonu olan Ergenekon Mahallesi ve Keklikpınarı’nda Ankara Hürriyet için ölçüm yapmıştı. Dikmen Tepesi’nde yer alan Malazgirt ve Keklikpınarı Mahallelerinde verici istasyonlarının tehlikeli boyutta 37-40 V/m değerinde elektromanyetik alan yaydığı ölçülerek tespit edilmişti.

Limitin altında çıktı

TEMKODER yöneticileri geçen ay yeni elektromanyetik değerleri ölçmek için tekrar Keklikpınarı’na gitti. Dernek yöneticileri ölçümler sonucunda bölgede değerlerin limitinin altında çıktığını raporladılar. TEMKODER Başkanı Mehmet Bayramoğlu, ölçümlerle ilgili şunları söyledi:

“13 Temmuz 2010 tarihinde Ankara Hürriyet ve TEMKODER İşbirliği ile Dikmen Tepesi’nde yer alan Malazgirt ve Keklikpınarı Mahallelerinde verici istasyonlarının tehlikeli boyutta 37-40 V/m değerinde elektromanyetik alan yaydığı ölçülerek tespit edilmişti. Derneğimizin, Çankaya Kaymakamlığı ve BTK ile yapmış olduğu temaslar neticesinde gerekli teknik çalışmaların yapılması temin edildi ve ölçüm değerleri BTK Yönetmelikleri’nde belirtilen limit değerinin altında olması gerçekleşti.

BTK Yönetmeliği’nde, radyo-tv vericileri için 28 V/m, GSM baz istasyonları için 41- 58 V/m olarak belirtilen limit değerleri, Dikmen Tepesi’nde verici istasyonlarının en yoğun olduğu yerde yapılan ölçümde 25,68 V/m, vericilerin yoğunluğunun az olduğu yerlerde 5 V/m olarak tespit edildi. Limit değerlerinin BTK Yönetmelikleri’nde belirtilen değerlerin altında çıkması sivil toplum kuruluşu olarak bu konuda mücadele veren TEMKODER Yönetim Kurulu ve Üyelerini mutlu etti.

BTK’ya teşekkür ediyorum

BTK Ankara Bölge Müdürlüğü’nün yapmış olduğu bu iyileştirme çalışmalarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Bugüne kadar bölgeden bize duyarlı vatandaşlardan gelen çok sayıda şikayetler ve çözüme yönelik yardım talepleri karşılanmış ve sorun çözülmüş oldu. Artık Dikmen Keklikpınarı ve Malazgirt Mahallesi halkı rahat uyuyabilir.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!