Keita’nın gecesi

ADNAN Polat üstüne basa basa bu sezon takımı Arda’nın üzerine kuracaklarını söylüyordu.

Haberin Devamı

Üstüne Rijkaard gibi birinci sınıf bir teknik direktör geldi Galatasaray’a.. Derken Leo Franco ile kale güçlendi. Gökhan’la Milli Takım’ın savunma iskeleti tamamlandı. Ve Brezilya Milli Takımı’nın oyuncusu Elano transfer edildi.. Bütün bunlar Galatasaray seyircisini heyecanlandıran hamleler oldu.. Ama son iki maçtır tribünleri ayağa kaldıran isim Keita’ydı.. Fildişi Sahilleri’nin en önemli yıldızlarından olan Keita’nın fuleli oyunu, sürpriz şutları ve sert ortaları, oynamayı değil de oynatmamayı hedefleyen Estonya ekibinin gardını düşürdü.
Skor 3-0’ken bile 10 kişiyle savunma yapmaya çalışan Estonya şampiyonu hücumda çoğalamadı, Galatasaray’ın üstüne gittiği pozisyonlarda da zayıf kaldı..
Galatasaraylılar’ın merak ettiği bir başka isim Elano’ydu kuşkusuz.. Brezilyalı topla yumuşak ve rahat bir oyuncu. Ama henüz uyum devresinde. Topla buluşmak için zaman zaman geriye geldi ve arkadaşlarıyla paslaşarak formasına ısınmaya çalıştı..
Oyuna ikinci yarıda giren bir başka isim Kewell’ın güzel golü bir anlamda rövanş maçını formaliteye dönüştürdü. Galatasaray savunmada rahat, hücumda etkili futboluyla ligden sonra Avrupa Ligi’nde de iddialı olduğunu gösterdi, seyircisine keyifli bir akşam yaşattı..

Yazarın Tüm Yazıları