Kehanet ters tepti

Güncelleme Tarihi:

Kehanet ters tepti
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2000 00:00

Haberin Devamı

‘‘Rüştü abiye aşırtma gol atacağım’’ dedi, top ayağına çarpıp kendi kalesine girdi

G.Saray'ın genç yıldızı Emre, Göztepe maçı dönüşü uçakta, ‘‘Mallorca'ya attığım golün bir benzerini bu kez F.Bahçe filelerine yollayacağım’’ dedi. Emre'nin gol sözü topun kendisine çarpıp, G.Saray ağlarına gitmesiyle tersine gerçekleşti.

GEÇTİĞİMİZ hafta Göztepe maçı sonrası saatler gecenin 23.30'unu gösteriyordu. Uçakla İstanbul'a dönüyorduk. Karşı sırada oturan G.Saray'ın genç yıldızı Emre, Prof Dr. Burhan Uslu ile bulmaca çözüyordu. İnişe az bir zaman kala Emre ile sohbete daldık. Cezası nedeniyle Mallarco ile yapılacak rövanş maçında oynamayacağı için F.Bahçe derbisine hazırlanıyordu... Bir ara kulağıma: ‘‘İlhan abi, içime doğdu. F.Bahçe maçında Rüştü abiye aşırtma gol atacağım. Çünkü kalesini terk ediyor. Topa vururken, devamlı gözüm Rüştü abimde olacak’’ diyerek ilginç bir kehanette bulundu.

YEMEĞİNE İDDİA

G.Saray-F.Bahçe maçı geldi çattı. Ali Sami Yen Stadı'na giderken aklım Emre'nin sözlerine takılmıştı. Maçtan önce de serviste bulunan arkadaşlarımla yemeğine iddiaya girdik. Dedim ki: ‘‘Ben, onu bunu bilmem. Maçın neticesi ne olursa olsun Emre, Rüştü'ye Mallarco maçındaki golünün bir benzerini atacak.’’

Bu iddayı kimse kaçırmak istemezdi. Servis arkadaşım Yücel Telören ile gazetemizin Reklam Teknik Müdürü Etem Ulutaş balıklama atlayıp, ‘‘Sen ve Emre rüya görüyorsunuz’’ dediler. Emre'ye inancım sonsuz olduğu için rahattım. Çünkü bu genç futbolcuya her zaman kefildim.

Merakla beklenen derbi maçı başlamış, G.Saray, F.Bahçe kalesinde bunaltıcı bir baskı kurmuştu. Emre'nin sözlerini hatırladım. Süper bücürün atacağı golü merakla bekliyordum. Maçın 16. dakikası oynanıyordu. Emre ceza sahasının dışında topla buluştu. Sol ayağı ile mermi gibi bir şut çıkardı. İçimden, ‘‘İşte Emre'nin söylediği oluyor’’ demeye hazırlanıyordum ki, Rüştü bir yay gibi uzanıp köşeden topu çıkardı.

ŞOK EDEN GOL

Dakikalar 82'yi gösteriyordu. G.Saray'ın ataklarını başarıyla savuşturan F.Bahçe belki de ilk kez rakip kaleye yönelmişti. Hakemin verdiği frikik kararı sarı lacivertli taraftarları gol için umutlandırmıştı. Johnson atışı yapmak için hazırlık yapıyordu. Yanımda oturan Turgay Şeren, ‘‘Göreceksin, bu top skorboarda gidecek’’ dedi. Johnson müthiş bir şut çıkardı. Top, barajdaki Emre'ye çarpıp, ileriye çıkan Taffarel'in üstünden filelerle buluştu.

Bu gol Ali Sami Yen Stadı'nda soğuk bir duş etkisi yaratmıştı. Yaklaşık 20 bin G.Saray taraftarı sessizliğe bürünürken, az sayıdaki F.Bahçe taraftarını sevince boğmuştu. Bu gol hepimizi şaşırtmış, Emre'nin kehaneti de ters tepmişti.

RÜŞTÜ: ZORLANDIM

Emre'nin kehanetini boşa çıkaran Rüştü'yü, milli takım kampında buldum. Ve kendisine şu soruyu yönelttim: ‘‘Kale çizgisi üzerinden hiç ayrılmadın. Bunu bilerek mi yaptın?’’

Verdiği yanıt bir hayli ilginçti: ‘‘Hagi, Emre ve Arif'in öne çıkan kalecilere düşkünlükleri var. Bunun için çok büyük bir tehlike olmadığı taktirde, kalemi terk etmeyi düşünmedim. Yalnız, Emre'nin şutunu çıkarırken bir hayli zorlandım. Şayet bir adım önde olsaydım bunu çıkarmam mümkün olmazdı.’’

Hakan'ın forması 5 milyara satıldı

G.SARAY'ın golcüsü Hakan Şükür'ün 9 numaralı forması, Sivasspor yararına düzenlenen gecede 5 milyar liraya satıldı. Hakan Şükür'ün Avrupa Şampiyonası elemelerinde giydiği ve üzerinde milli takım oyuncularının imzası bulunan 9 numaralı forma Milli Takımlar Antrenörü Rıza Çalımbay tarafından açık artırmaya konulmak üzere Sivas'a gönderildi. Formayı, işadamı Deniz Altan 5 milyar liraya satın aldı. Eraydın AYTEKİN

G.Saray ve Trabzon'a ceza yolda

F.BAHÇE'den şok bir yenilgi alan G.Saray ile sahasında Beşiktaş'a boyun eğen Trabzonspor'a statlarında çıkan olaylar nedeniyle ceza geliyor. Futbol Federasyonu'na ulaşan hakem, gözlemci ve temsilci raporlarına göre her iki takım da disiplin kuruluna sevkedilecek. Sarı kırmızılı taraftarların maç sonrası F.Bahçeli futbolcuları soyunma odasına giderken, su şişesi, bozuk para ve çakmak yağmuruna tutması, federasyonu harekete geçirdi. Maçın gözlemcisi Ertuğrul Dilek ve temsilcisi Oğuz Taşkın'ın raporları hukuk kurulu tarafından incelemeye alındı. Trabzonspor- Beşiktaş maçının hakemi Mustafa Çulçu, raporunda sahaya atılan yabancı cisimlerden yardımcısı Kerim Akdülger'in başının yarıldığını belirterek, ‘‘Maçın bitiminde de bana ve arkadaşlarıma yabancı cisimler atıldı’’ dedi. Gözlemci Zihni Aksoy da taraftarın taşkınlığını raporunda belirtti. Konuyu gözden geçiren hukuk kurulu, Trabzonspor'un ceza kuruluna sevkedilmesini kararlaştırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!