Kedili hayat merakı

Güncelleme Tarihi:

Kedili hayat merakı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2000 00:00

Haberin Devamı

Hayvanları korumak amacıyla faaliyete geçen kuruluşlar, gerçekten çok etkili oldular. Tüm dünyada hayvanları korumak,bazı türlerin nesillerinin tükenmesini önlemek için ciddi çalışmalar başlatıldı. Sözün özü şu: artık dünyamızı hayvanlarla, özellikle kedilerle paylaşmayı öğreniyoruz. Yani en çok kendimize benzeyenlerle...

Onlar evlerde kendilerine yiyecek ve yatacak bir köşe bulabiliyorlar. Hatta bazıları saraylarda yaşıyor. ÖrneğinABD'de Beyaz Saray'ın bir numaralı kedisi Socks gibi. Beyaz Sarayın hanımefendisi Hillary Clinton, kedileri köpekklere tercih ediyor. Ve Beyaz saray'ın tarihinde ilk kez bir kedi, bir numaralı ev hayvanı ünvanını aldı.

Bayan Clinton, mobilyalara zarar veriyor diye kedisinin tırnaklarını söktürmüş. Bu yüzden hayvanseverler tarafından ağır bir şekilde eleştiriliyor.İnsan sevdiğinin kusurlarını göremez, derler ama besbelli, Bayan Clinton, mobilyalarını kedisinden daha çok seviyormuş.Tırnak olayının dışında Hillary Clinton, sevgili kedisine müşfik bir anne gibi bakmasıyla tanınıyor.. Socks'un her miyavlaması emir sayılıyor.Beyaz Saray'ın dört ayaklı efendisi Socks, tırnakları çekilirken acı içinde kıvranmış olmalı ama senatör adayı sahibesi ona acılarını unutturmak için elinden geleni yapacaktır.

Kedi meraklısı bir başka saray hanımefendisi ise İspanya Kraliçesi Sophie. Çocukluğundan beri hep bir kedi beslediğini söyleyen Kraliçe, eşiyle birlikte Küba'yı resmen ziyaret ettiği zaman Havanaı soıkaklarında gördüğü kedilere bayıldı. Hele üzeri siyah lekeli beyaz bir kedi, Kraliçe Sophie'nin büyük ilgisini çekti. İspanya hükümdarının eşi protokol kurallarını unutarak sokakta karşılaştığı kediyi yanına çağırdı, eğilip onu sevmek istedi. Kübalı sokak kedisini İspanyaya götürmek isteyen Kraliçenin bu isteği reddedilmedi. Kraliçe Sophie'nin Zarsuela Sarayındaki kedilerine bir de Kübalı kedi katılmış oldu.

Kedi seven bir başka soylu kadın da Monaco Prensesi Caroline. Prenses Grace'in büyük kızı, kedileri her zaman köpeklere tercih ettiğini söylüyor. Güzel Prenses, Hannover Prensi ernst ile evlğenmeden önce Türkiyeye yaptığı ziyaret sırasında sokak kedileri genç kadının dikkatini çekti. Özellikle Sultanahmet'te Süleymaniye Camiini geçzerken karşısına çıkanz tekir kedi yaevrusunu sevmek, okyşamak için yere diz çöktü. Prenses Caroline, Süleymaniye Camiinin avlusunda karşılaştığı kediye yiyecek bir şeyler vermeyi de ihmal etmedi.

Ünlülerin daha çok köpek beslemeye meraklı olduklarını sanıyorsanız aldanıyorsunuz.Dünya basının gözdeleri sayılan bu üç kadının dışında, Brigitte Bardot da kedileri seven ünlülerden biri.Amerikan televizyonunun sevilen yıldızı Kirstie Alley, evinde bir kedi ordusu barındırıyor. Kısa bir süre önce anne olan Emma Thompson, bebeğine zarar verir korkusuyla sevgili kedisinden ayrılmak zorunda kaldı.

Sinrema ve televizyon dünyasının ünlü kadınlarından Sophie Marceau, Drew Barrymore,Goldie Hawn,Winona Ryder,Jennifer Aniston ve Andie McDowell, evlerinde kedi besleyen ünlü kadınlardan bir kaçı.

Kedi seven, evinde kedi besleyen aktör yok mu? Ne yazıkki hayır... Kadınlar, kedileri kendilerine daha yakın buluyorlar. Kediler sokulg2an olmaları ama çıkarları söz konusu olunca, yırtıcı atalarını hatırlayıp saldırgan olmayı bilen yaratıklar... Kadınlarla kediler arasında benzerlikler bulmaya çalışanların sayısı da oldukça fazla. İşte bu yüzden kadınlar kedilere daha fazla yakınlık duyuyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!