Kedi Minnoş'un 4 günlük metro mecerası

Güncelleme Tarihi:

Kedi Minnoşun 4 günlük metro mecerası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2017 14:02

İzmir Metro yolcusu Leman Yekenkınrul’un kafesi içinde veterinere götürülmek üzere Fahrettin Altay istasyonuna getirdiği 1.5 yaşındaki tekir kedi Minnoş’un Metro’daki 4 günlük hikayesi bebeklerini kurtardı.

Haberin Devamı

Olay bu hafta en işlek ulaşım ağlarından biri olan İzmir Metrosu’nda meydana geldi.Tekir kedi Minnoş sahibi peronda tren beklerken kafesi elinden düşürünce, iyi kapanmamış kafesin kapısı açıldı. Minnoş hızla koşmaya ve trenlerin dönüş alanı olan kuyruk tabir edilen bölgeye doğru hızla kaçmaya başladı. Arkasından ise İzmir Metro Trafik Merkezi, Halkla İlişkiler birimi, istasyon çalışanları 4 gün sürecek arama kurtarma faaliyeti başladı. Minnoş bulunamayınca aynı akşam Akut ve Karabağlar Belediyesi veteriner işleri görevlisi ile İzmir Metro hat çalışanları; işletim dışı saatlerde diğer çalışmalara ara verip Minnoş kediyi bulmak için seferber oldu. Ancak Minnoş’un hiçbir izine rastlanamadı. Gün içinde tüm sürücüler hat boyunca kediyi görebilirler mi diye iki misli dikkat kesildi, tüm kamera kayıtları izleniyor. Her gece arama çalışmaları devam etti ancak bir sonuç alınamadı.

Kedi Minnoşun 4 günlük metro mecerası



Tam ümitler kesilmişken tam 4 gün sonra  sabah henüz işletimin başlamadığı 05.00 sıralarında test sürüşü yapan sürücü Fatih Taş, Konak İstasyonu’na 100 metre kala raylarda kediyi fark etti. Hemen treni durdurdu, enerjiyi kestirdi ve inip kediyi raylardan alarak emniyetli bir şekilde merkez binaya teslim etti.  4 gün boyunca 7 kilometre yol kat eden Minnoş, tam 6 istasyon geçtikten sonra ulaştığı Konak peronlarında böylece kurtarılmış oldu. Minnoş kedinin bulunması 4 gün boyunca bu durumu takip eden çalışanlara adeta bayram havası yaratırken, sahipleriyle ilk andan itibaren iletişimi sürdüren ve tüm arama çalışmalarını organize eden Halkla İlişkiler Pazarlama Müdürü Mehlika Gökmen’in odasında önce bir süre konuk edildi. Beslenen ve güç toplayan Minnoş’un sahibine haber verildi. 4 gündür İzmir Metrosu’ndan gelecek müjdeli haberi bekleyen Leman Yekenkınrul,  kafesle birlikte gelip kedisi Minnoş’a kavuştu. Ve Metro çalışanlarıyla  Minnoş’la ilgili bir de bilgi paylaştı. Minnoş kedinin 3 haftalık hamile olduğunu ve üstelik o gün kürtaj ve kısırlaştırma operasyonu için veterinere götürmek üzere Fahrettin Altay istasyonunda bulunduklarını anlattı. Bebeklerini kaybedeceği operasyona giderken  kafesten kaçan Minnoş, kaderini değiştirecek kararın alınmasını sağlarken sahibi  Yekenkınrul  “Bu bir mucize artık umudumuzu kesmiştik ama İzmir Metro çalışanları umudunu  kaybetmeden aramayı sürdürdü ve bizi kedimize kavuşturdu. Artık kürtaj yaptırmam,  doğum yapmasını istiyoruz’ sözleriyle duygularını paylaştı. Çalışanlara teşekkür ederek göz yaşları içinde Minnoş’u eve götürdü. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!