KEÇMEK’lerde sergi zamanı

Güncelleme Tarihi:

KEÇMEK’lerde sergi zamanı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2010 00:00

12 kurs merkezinde yaklaşık 12 bin kişinin eğitim gördüğü KEÇMEK’lerde üretilen el emeği göz nuru eserler görücüye çıktı.

Halkın boş zamanlarını değerlendirerek beceri kazanmaları ve meslek edinmelerini sağlamak amacıyla Keçiören Belediyesi tarafından açılan ücretsiz meslek ve sanat kurslarında eğitim tamamlandı. Kurslarda eğitim gören kursiyerlerin ürettiği el emeği göz nuru eserler de düzenlenen sergilerle görücüye çıkıyor. 12 kurs merkezinden biri olan Bağlum’da da KEÇMEK sergisi Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ın da katıldığı törenle açıldı.

Açılışta konuşan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Keçiörenlilere beceri kazandırmak ve meslek edindirmek amacıyla açılan KEÇMEK kurslarının sosyal hayata da büyük katkısı olduğunu vurgulayarak, “KEÇMEK’lerde yeni dostluklar, yeni arkadaşlıklar oluştu. Belki aynı mahallede, aynı sokakta oturan fakat birbirini tanımayan insanlar buralarda tanıştı. Birlikte bir şeyler yapmanın zevkini yaşadı” dedi.

Tek bir kurs merkezinin Bağlum için yeterli olmadığını, buradaki kurs merkezi sayısını artırmayı düşündüklerini belirten Başkan Ak, eğitim hizmetlerinin KEÇMEK’lerle sınırlı olmadığını, öğrencilere destek amacıyla açtıkları KEDEM’lerin de Keçiörenli öğrencilere hizmet verdiğini kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!