Keçiören'de Kazakistan Rüzgarı

Güncelleme Tarihi:

Keçiörende Kazakistan Rüzgarı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2017 11:31

Keçiören'de Kazakistan Rüzgarı

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- KEÇİÖREN Belediyesi'nin Türkiye'de ilk ve tek olarak düzenlediği 8. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'nde kardeş ülke Kazakistan Keçiören'e konuk oldu.
Kalaba Kent Meydanında Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ın ev sahipliğinde gerçekleşen geceye, Kazakistan Büyükelçisi Abzal Saparbekuly, Keçiören Kaymakamı Uğur Bulut, Güney Kazakistan Eyaleti Türkistan Valisi Alipbek Usserbayev, Almatı Eyaleti Jambıl Valisi Jandarbek Dalabayev, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Fahri Solak, KKTC Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Musa Yıldız ve çok sayıda vatandaş katıldı.
HOCA AHMET YESEVİ'NİN ŞEHRİDİR TÜRKİSTAN
Kazakistan'ı Keçiören'de ağırlamaktan çok mutlu olduklarını ifade eden Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Türkistan Hoca Ahmet Yesevi'nin şehri…   Anadolu'nun İslamlaşmasında önemli bir duraktır. Bu seneki kardeşlik iftarımızı Türkistan'da gerçekleştireceğiz. Ayrıca Kazakistan'daki bir diğer kardeş şehrimiz de Almatı şehrinde yer alan Jambıl. Ünlü Kazak ozanı ve atışma geleneğinin ustası Jambıl Jabayev'in şehri… Bizim kardeşlik bağlarımız bu etkinliklerle güçlenmeye devam edecek.ö mesajını verdi.
KEÇİÖREN'İN TÜRK DÜNYASI İLE BAĞLARI GÜÇLÜ
Kazakistan'ın Keçiören'e konuk olmasının Kazak-Türk dostluğu için önemli bir adım olduğuna dikkat çeken Kazakistan Büyükelçisi Abzal Saparbekuly, “ Türkler Tanrı Dağı'ndan gelen soydaşlarını bugün misafir ediyorlar. Bizim oralarda bir söz vardır, derler ki kardeş uzak olursa kardeşliği gider, biz her sene kardeşliğimizi tazeliyoruz. Ayrıca bugün Türklerin ve Kazakların ünlü ozanı Jambıl Jabayev'in adını taşıyan sokağın açılışını gerçekleştirdik. Keçiören'i gezdikçe gördüm ki Türk dünyasındaki kardeşlerinden izler var, Türk dünyası ile güçlü bağları var" dedi.
BAŞKAN AK'A JAMBIL EYALETİNİN DEĞERLİ KİŞİSİ UNVANI
Almatı Eyaleti Jambıl Valisi Jandarbek Dalabayev ise Başkan Ak'a Jambıl Eyaletinin değerli kişisi unvanını ve geleneksel kaftanlarını vererek “Bu unvana sahip 347. kişi oldunuz, yaptıklarınız için müteşekkiriz" ifadelerini kullandı. Güney Kazakistan Eyaleti Türkistan Valisi Alipbek Usserbayev kültürel ve ekonomik iş birliklerinin süreceği mesajını verdiği konuşmasında “Sovyet döneminde biz kendi geleneklerimizi tanıtamadık. Bağımsızlığımızdan sonra kendi kültürümüzü başka ülkelere tanıttığımız için mutluyuz" dedi. 
Kazakistan Kültür Evinin de açıldığı gecede Hazine Müzik Dans Topluluğu birbirinden renkli geleneksel kostümleriyle Türk, Özbek ve Kazak danslarından örnekler sergiledi. Arslanbek Sultanbekov'un Dombıra adlı eserini Orazali Janabayev seslendirirken Tumar Kazak Folklor Müzik Topluluğu da kendisine eşlik etti. Kazakistanlı sanatçıların koro ve solo olarak sahne aldığı gecede Türk ve Kazak eserler seslendirildi. Türkçe seslendirilen “Ölürüm Türkiyemö ve “Bir Başkadır Benim Memleketimö şarkılarına ise izleyiciler alkışlarıyla tempo tutarak eşlik etti.
Protokolün hediyeleşmesinin ardından gece, Kazak sanatçılar ve protokolün toplu hatıra fotoğrafı ile son buldu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!