Keçiören'de en büyük ağaçlandırma seferberliği

Güncelleme Tarihi:

Keçiörende en büyük ağaçlandırma seferberliği
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2016 13:04

Keçiören'de en büyük ağaçlandırma seferberliği

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- KEÇİÖREN''de kişi başına düşen yeşil alan miktarını 10 metrekareye çıkarmayı hedefleyen Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak örnek bir ağaçlandırma çalışmasına daha imza attı. Bağlum Kafkas Mahallesi'ndeki orman alanında aynı anda 10 bin ağacın dikimi gerçekleştirildi.
Keçiören Belediyesi ve Ankara Orman Bölge Müdürlüğü'nün işbirliğiyle hayata geçirilen büyük ağaçlandırma seferberliğine Başkan Mustafa Ak'ın yanı sıra, Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim, Ankara Orman Genel Müdürü Mustafa Özkaya, AK Parti Keçiören Kadın Kolları Başkanı Mahpeyker Sert, AK Parti Keçiören Gençlik Kolları Başkanı Murat Tunçbilek, belediye meclis üyeleri, 51 mahallenin muhtarı, 14 okuldan gelen öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Başkan Ak orman alanına, muhtarlar ve protokol heyetinde yer alan diğer üyeler ile birlikte ilçedeki her mahalleyi temsilen bir ağaç dikti. Daha sonra öğrenciler ile birlikte de ağaç diken Başkan Ak, ağaçlandırma çalışmalarına katkılarından dolayı mahalle muhtarlarına teşekkür plaketi verdi.
YEŞİL ALANDA DÜNYA STANDARTLARINI YAKALAYACAĞIZ
Diktikleri 10 bin fidanla Keçiören'deki en büyük ağaçlandırma seferberliğini başlattıklarını ifade eden Mustafa Ak, “Bu çalışmalarımızı ilçemizin daha güzel ve yeşil olması için yapıyoruz. 220 bin metrekare alana sahip olan Bağlum Kafkas Mahallemizde bulunan orman alanımızı ağaçlandırıyoruz. Bakanlığımızın bize vereceği destekle burasının aynı zamanda mesire alanı olmasını ve vatandaşlarımızın aileleri ile birlikte piknik yapmalarını arzuluyoruz. Orman ve Su İşleri Bakanlığımıza başta Bakanımız olmak üzere bize verdikleri her türlü destek için teşekkür ediyorum" dedi.
1 milyon 126 bin metrekarelik yüzölçümü ile Keçiören'in ilk mesire alanı olan Kartaltepe Kent Ormanı'na bugüne kadar yaklaşık 39 bin ağaç diktiklerini hatırlatan Başkan Ak, “Kartaltepe'ye toplamda 50 bin ağaç dikmeyi planlıyoruz. Kartaltepe Kent Ormanımızın içerisine Çanakkale Anıtı yaptık. Anıtımızın 5 Nisan'da yapacağımız açılışına hepinizi davet ediyorum. Ovacık Ağaçlandırma Alanımıza 4 bin 71 fidan, Kösrelik Göleti ve çevresindeki 716 bin metrekarelik alana da 8 bin 500 ağaç diktik. Ayrıca 170 bin metrekarelik AK Parti Hatıra Ormanı'na yaklaşık 11 bin ağaç dikerek yeşil alan çalışmalarımızı sürdürüyoruzö diye konuştu. Başkan Ak, yeşili bol bir Keçiören istediklerini ve bu hedef için çalıştıklarını vurgulayarak, “Göreve geldiğimizde kişi başına düşen yeşil alan miktarı 2,2 metrekareyken bu oran şimdi 5,81metrekareye çıktı. Bu oranı 2019'da 7, 2023'te de 10 metrekareye çıkarıp dünya standartlarını yakalamış olacağız" mesajını verdi.
AĞAÇ DİKEN AĞACI KORUMA DUYGUSU KAZANIR
Kaymakam Dirim ise, ağaç dikim programının bir şenlik havasında gerçekleştiğine dikkat çekerek, “Çocuklarımızın da burada olmasından dolayı çok mutluyum. Çocuklarımızın ağaçla, toprakla doğayla tanışıp iç içe olmasını önemsiyorum. Ağaç diken insanlar o ağacı koruma duygusu da kazanırlar. Yaşanabilir yeşili bol bir Keçiören için canla başla çalışan Başkan Mustafa Ak'a çok teşekkür ediyorum. Belediyenin Çevre Çiçekleri Projesi'ni de çok önemsiyorum. Çünkü çevreye ve yeşile duyarlar gençler yetişiyorö dedi. Keçiören'in Türkiye'nin nüfus yoğunluğu en fazla ilçelerinden birisi olduğuna işaret eden Mustafa Özkaya da, “Keçiören'de vatandaşlarımızın nefes alabileceği alanları artırmak amacıyla Keçiören Belediyemiz ile işbirliği içerisinde bugün 10 bin fidanı toprakla buluşturduk. Hayırlı olsun" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!