Keçiören’de zafer şöleni

Güncelleme Tarihi:

Keçiören’de zafer şöleni
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2008 00:00

Keçiören Belediyesi ve Sincan Belediyesi, Zafer Haftası dolayısıyla kutlama törenleri yaptılar.

Keçiören’de geleneksel olarak bu yıl 15.si düzenlenen Zafer Şöleni Estergon Türk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Kültür Bakanlığı Türk Halk Müziği Sanatçısı Nazlı Öksüz’ün konser verdiği şölende muhteşem havai fişek gösterileri de kutlamalara renk kattı. Şölene Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Keçiören Kaymakamı Mustafa Güler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şölende bir konuşma yapan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Ağustos ayının Türk tarihinde önemli bir yeri bulunduğunu belirterek, "Anadolu’nun kapıları Türklere bu ayda açılmış, Kurtuluş Savaşımız da bu ayda sonuçlanmıştır. Yani Ağustos ayı Türk tarihi açısından şanlı zaferlerle dolu bir aydır. Keçiören Belediyesi olarak her milli günde olduğu gibi Zafer Haftası’nda da geleneksel olarak programlar düzenliyoruz" dedi.

Bugün üzerinde hür olarak yaşadığımız toprakları vatan yapmak için tarih boyunca yüzbinlerce şehit verildiğinin altını çizen Başkan Altınok, "Millet olarak bağımsız bir ülkede yaşamamızı, minarelerden beş vakit ezan okunmasını sağlayanları, rengini şehidimizin al kanından alan bayarağımızı göklerde dalgalandıranları, bu vatanı bize armağan edenleri unutmayacağız" dedi.

Konuşmanın ardından sahne alan Türk halk müziği sanatçısı Nazlı Öksüz, seslendirdiği birbirinden güzel türkülerle kalabalığı coşturdu. Şölen havai fişek gösterileriyle sona erdi.

Öte yandan Sincan’da 30 Ağustos Zafer Bayramı düzenlenen törenle kutlandı. Lale Meydanı’nda gerçekleştirilen törene Sincan Kaymakamı Ertan Yüksel, Sincan Belediye Başkanı Hasan Altın, Garnizon Komutanı Tankçı Albay Sefer Uzunay, İlçe Jandarma Komutanı, İlçe Emniyet Müdürü Recep Akcan, siyasi partilerin ilçe başkanları ve sivil toplum kuruluşları katıldı. İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan tören, Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla devam etti.

Ayrıca Çamlıdere’de de 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle kutlama yapıldı.

Çamlıdere İlçe Jandarma Komutanlığı, Çamlıdere Kaymakamı Hüseyin Parlak, Çamlıdere Çamkoru Kızılay Gençlik Kampı izcileri, yetkililer ve vatandaşların katıldığı kutlamada meşaleler yakıldı ve havai fişek gösterisi yapıldı.

Kutlamanın ardından, Çamkoru’da bulunan Türk Kızılay Kampı ögrencilerine yeni öğrenme merkezi gezdirildi ve içecek ikramı yapıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!