Keçiören’de Mahalleler Birlikte İftar Yaptı

Güncelleme Tarihi:

Keçiören’de Mahalleler Birlikte İftar Yaptı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2015 13:37

Keçiören’de Ufuktepe Kapalı Pazar Yeri’nde düzenlenen iftara Kanuni, Osmangazi ve Ufuktepe Mahalleleri sakinleri katıldı.
Keçiören Belediyesi, mahalleleri iftarda buluşturmaya devam ediyor. Keçiören’de Ufuktepe Kapalı Pazar Yerinde düzenlenen iftara Kanuni, Osmangazi ve Ufuktepe Mahalleleri sakinleri katıldı. Aynı iftar sofrasında bir araya gelen mahalle sakinleri Ramazan’ın bolluk ve bereketini birlikte yaşama imkanı da yakaladılar. Osmanlı İlahi Grubunun seslendirdiği ilahilerle başlayan ve Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile devam eden iftar programına Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve eşi Hatice Ak, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan, Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları ile vatandaşlar katıldı.
Mahalle sakinleri ile birlikte orucunu açan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Gelenekselleşen mahalle iftarlarını düzenlemeye devam ediyoruz. 3 mahallenin ortasında yer alan Ufuktepe’deyiz bugün de… Rahmet, bereket, paylaşma ayı olan Ramazan’da genç, yaşlı, zengin, fakir demeden herkesi aynı sofranın etrafında buluşturuyoruz.” dedi.
“DUA BİRÇOK KAPININ ANAHTARIDIR”
Özellikle yetim, öksüz, kimsesizlere yardım edilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Ak, 6. Uluslararası Ramazan Etkinliklerine de değinerek şunları söyledi:
“Sınırları aşan kardeşlik temasıyla İslam coğrafyasını bir araya getiriyoruz, bu yıl 18 kardeş Müslüman ülkeyi misafir ediyoruz, ayrıca Hemşehri Buluşmalarımızda ise Keçiören’de en fazla nüfus yoğunluğuna sahip 12 ilimiz ile iftar sofralarında buluşuyoruz, bu programları da vakıf ve dernekler ile işbirliği yaparak gerçekleştiriyoruz. Böylece Anadolu’nun güzelliğini dünyaya tanıtıyoruz.”
Dua birçok kapının anahtarıdır diyerek dua edilmesini de isteyen Başkan Mustafa Ak, sözlerini “Cenab-ı Allah bizlere birlik, dirlik, sağlık, sıhhat nasip etsin, herkesin önce yaklaşmakta olan Kadir Gecesini ve sonra da inşallah erişeceğimiz Bayramını şimdiden tebrik ediyorum” diyerek noktaladı.
İftar sonrası vatandaşların ricasını kırmayan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, hatıra fotoğrafı çektirdi.
BAŞKAN AK, 101 YAŞINDAKİ MUSTAFA KILIÇ’I ZİYARET ETTİ
İftar alanına gelmeden Uyanış Mahallesi’nde yaşayan 101 yaşındaki Mustafa Kılıç’ı ziyaret eden Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ile eşi Hatice Ak, aileye hayırlı Ramazanlar diledi. 69 yaşındaki eşi Senem Kılıç’la Başkan Ak’ı karşılayan Mustafa Kılıç, “Başkanımızı görmeyi çok arzu ediyordum” dedi. 9 çocuklu aileye Başkan Ak Kur’an-ı Kerim ile Türk Bayrağı hediye etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!