Keçiören’de ilk temel atıldı

Güncelleme Tarihi:

Keçiören’de ilk temel atıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2013 00:00

Keçiören’de Yükseltepe Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında ilk temel atıldı. Yıkılan 53 gecekondunun yerine 113 konutluk 17 katlı üçer blok ile rekreasyon alanı yapılacak.

Haberin Devamı

Keçiören’de Yükseltepe Kentsel Dönüşüm Projesi’nin temeli atıldı. Gecekondu sorununa çözüm getirmek amacıyla ilk kazmanın vurulduğu projede yıkılan gecekonduların yerine modern konutlar ve sosyal donatı alanları yapılacak. Sancaktepe’de düzenlenen temel atma törenine AK Parti İstanbul Milletvekili Abdulkadir Aksu, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim ile vatandaşlar katıldı.

YEREL YÖNETİM REFORMU

Yerel yönetim reformuna önem verdiklerini belirten Aksu, “Başbakanımızın belediyecilikteki müthiş vizyonu ile Büyükşehir Yasası, Mahalli Yönetimler Yasası ve Kentsel Dönüşüm Yasası ile yerel yönetim reformu ortaya çıktı. Bu yasalar ile modern, yaşanabilir ve çağdaş kentler hedefliyoruz. Bu proje ile inşa edilecek modern konutlar ve sosyal donatı alanları ise Keçiörenlilerin önemli bir ihtiyacını giderecek” dedi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLSUN

Yükseltepe Kentsel Dönüşüm Projesi ile bir rüyayı gerçeğe dönüştürdüklerini dile getiren Başkan Ak ise şöyle konuştu:
“Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi’nin ardından Ankara’daki ikinci kentsel dönüşüm projesi Keçiören’de hayata geçirildi. Buradaki proje müteahhitler aracılığıyla gerçekleştiriliyor. Bu model Ankara’da bir ilk ve bu açıdan çok önemli. Bu modelin sadece Ankara’da değil Türkiye’ye de örnek olmasını diliyorum.”

ŞELALE VE GÖLET YAPILACAK

Sancaktepe’de 10 bin 500 metrekareye yapılacak olan projenin yüzde 20’si konut, yüzde 80’i peyzaj alanlarından oluşuyor. 113 konut konutluk 17 katlı üçer bloktan meydana gelecek binaların etrafında ise şelale, gölet, havuz, hayvanat bahçesi, tırmanma duvarı, mini bir amfi tiyatro salonu, tenis kortu, spor alanı, bisiklet ve yürüyüş yolu yer alacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!