Keçiören’de Cumhuriyetin 92’inci Yaşı Coşkuyla Kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Keçiören’de Cumhuriyetin 92’inci Yaşı Coşkuyla Kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2015 10:46

KEÇİÖREN BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA AK, “ÜLKEMİZİ BAĞIMSIZLIĞINA KAVUŞTURAN GAZİ MUSTAFA KEMAL VE SİLAH ARKADAŞLARINI ŞÜKRANLA ANIYOR, ALLAH'TAN RAHMET DİLİYORUM” DEDİ.

Pencerelerin ve balkonların Türk bayraklarıyla süslendiği Keçiören’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Kalaba İmam Hatip Ortaokulu’nda düzenlenen programla kutlandı. Törene Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Kaymakam Nusret Dirim ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil de katıldı.
Cumhuriyetin 92’nci yaşının kutlandığı bu güzel törene katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Mustafa Ak, Türkiye için cumhuriyet rejiminin önemli bir kazanım olduğunu vurgulayarak, “Ülkemizi bağımsızlığına kavuşturan Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını şükranla anıyor, Allah’tan rahmet diliyorum. İnşallah Cumhuriyetimizin 100’üncü yaşını da hep birlikte ömrümüz yeterse kutlarız. Vatanı olmayan milletler her şeylerini kaybederler” dedi.
"VATANIMIZA İYİ SAHİP ÇIKMALIYIZ"
Suriyeli Müslüman kardeşlerimizin çektiği sıkıntıları hatırlatan Başkan Ak, “Kendilerine yaşayabilecekleri memleket arıyorlar ve Avrupa’nın göbeğinde açlık ve soğuktan maalesef hayatlarını kaybediyorlar. Bunun için sahip olduğumuz değerlerin kıymetini iyi bilmeliyiz. Vatanımıza iyi sahip çıkmalıyız. Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları ile birçok isimli isimsiz kahramanımızın vatanımızı ne zor şartlarda kurduğunu hiç unutmamalıyız ve çocuklarımıza iyi bir eğitimle ve bu tür güzel törenlerle anlatmalıyız” mesajlarını verdi.
Kaymakam Dirim ise, 92’inci yılını kutladığımız cumhuriyetin ülkemiz için en büyük kazanımlardan bir tanesi olduğunun altını çizerek, “Ülkemizi ve cumhuriyeti kurmak için çok ağır bedeller ödedik ve ödemeye de devam ediyoruz. Milyonlarca şehidimiz yüz binlerce gazimiz var. Cumhuriyetimizin ne ifade ettiğini sevgili yavrularımıza iyi anlatmalıyız. Cumhuriyetimizi kuran Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını şükranla anıyor Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu.
CUMHURİYET ORATORYOSU SAHNELENDİ
Cumhuriyetimizin 92’inci yaşını kutladığımız bu coğrafyada Türkiye’nin ilelebet yaşaması temennisinde bulunan Mustafa Kılıçgil de, “Vatanımızın savunulmasında Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde Kurtuluş Savaşı’nı verdik ve cumhuriyeti kurduk. Rabbim memleketimizin birliğini ve dirliğini korusun. Bu güzel programın hazırlanmasında bizden desteğini esirgemeyen ve her zaman eğitime önemli katkılar sağlayan Mustafa Ak’a çok teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından öğrenciler cumhuriyet konulu şiirler okurlarken, okul korosu da güzel bir konser verdi. Törende Cumhuriyet oratoryosu da sahnelenirken, Başkan Ak öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı ve gelen ricaları kırmayarak çok sayıda hatıra fotoğrafı çektirdi
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!