Keçiören belediyesi Srebrenitsa şehitlerini andı

Güncelleme Tarihi:

Keçiören belediyesi Srebrenitsa şehitlerini andı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2016 11:24

Keçiören belediyesi Srebrenitsa şehitlerini andı

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- AVRUPA'nın gözü önünde 8 bin 372 Müslümanın katledildiği Srebrenitsa Katliamı'nın 21. yıldönümü Keçiören'deki Aliya İzzetbegoviç Parkı'nda düzenlenen bir törenle anıldı.

Törene Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ın yanı sıra Bosna Hersek'in Ankara Büyükelçisi Damir Dzanko, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan ve İlçe Gençlik Kolları Başkanı Murat Tunçbilek, Belediye Meclis Üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Bundan tam 21 yıl önce gerçekleştirilen Srebrenitsa Katliamı ile insanlık tarihine kara bir sayfa daha eklendiğini belirten Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Bütün şehitlerimize Allah rahmet eylesin. Şehitlerimizin ailelerine, yakınlarına Allah sabırlar versin. Hepimizin başı sağ olsun. Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç'in de dediği gibi 'Unutmayalım, unutturmayalım ki bir daha aynı acılar yaşanmasın.' Biz de Keçiören Belediyesi olarak katliamın unutulmaması adına her yıl düzenli olarak anma törenleri gerçekleştiriyoruz" dedi.

KATLİAMI YAPANLAR CEZALANDIRILMALI

Katliamda 8 bin 372 Bosna Herseklinin şehit edildiğini, ancak hala bulunamadığı için defnedilemeyen şehitlerin de var olduğunu söyleyen Başkan Ak, “Yakınları 'Bir mezarları olsun, gidelim Fatiha okuyalım' diye büyük bir umutla bekliyorlar. Türkiye her zaman Bosna Hersek'in yanındadır ve yanında olmaya devam edecektir. Yine Bilge Kral'ın dediği gibi 'Onlar bizi toprağa gömdüler, ama tohum olduğumuzu bilmiyorlardı. Çok daha fazla can dünyaya geliyor.' BM bu katliamı soykırım olarak kabul etmedi. Oysa soykırımın bütün şartlarını taşıyan bir olaydır. 3-5 çapulcu komutanın yaptığı bir olay deniliyor. Bu katliamı gerçekleştirenler adalet önünde cezalandırılmalıdırlar. Bütün Müslüman aleminin ve Bosna Hersekli kardeşlerimizin başı sağ olsunö diye konuştu.

ŞEHİTLER İÇİN FATİHA İSTEDİ

Büyükelçi Dzanko ise, töreni düzenleyen Keçiören Belediye Başkanı'na teşekkür ederek, “Bugün bu anma törenini gerçekleştirdiğimiz Aliya İzzetbegoviç Parkı'nda katliamda kaybettiğimiz tüm masum kardeşlerimizin samimi mesajı destek, kardeşlik ve beraberliktir. Bizlerin amacı her zaman kardeşliğimizin devamıdırö dedi. Srebrenitsa'da bugün hala bulunamayan bin 300 şehidin daha var olduğuna dikkat çeken Büyükelçi, “Ölen kardeşlerimiz için bugün bu alanda bulunan kardeşlerimden bir Fatiha okumalarını istiyorumö ricasını dile getirdi. Bunun üzerine tören alanında bulunan vatandaşlar da Srebrenitsa şehitlerinin ruhuna Fatiha okudular. Törenin sonunda protokol heyeti ve vatandaşlar Srebrenitsa Anıtı'na karanfil bıraktılar.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!