GeriMutfak Tüyoları Keçi peynirini yemenin 3 güzel yolu
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Keçi peynirini yemenin 3 güzel yolu

İyi bir lezzet avcısının listesindeki en önemli besinlerin başında peynir gelir. Dünya mutfaklarının birçoğunda temel yiyecek sayılabilen peynirin en özel çeşitlerinden biri de keçi peyniridir. Pizzadan salatalara birçok yemeğe kattığı eşsiz lezzetlerden bazılarını ağzımız sulanarak derledik. Afiyet olsun.

Yaban mersinli keçi peyniri

Kızarmış bir dilim ekmeğin henüz sıcaklığı geçmemişken üzerinde erittiğiniz otlu keçi peynirine ek olarak ince dilimlenmiş taze yabanmersini serperek lezzetli bir atıştırmalık yapabilirsiniz.

Keçi peynirini yemenin 3 güzel yolu

Keçi peyniri doldurulmuş mantar

Barbeküde ısıttığınız mantarların içini alın ve üzerine ince dilimlenmiş domates, nane, fesleğen ve keçi peyniri yerleştirin. Bırakın ısı tüm lezzetleri birbirine karıştırsın.

Keçi peynirini yemenin 3 güzel yolu

Zeytinyağıyla marine edilmiş keçi peyniri

Önce orta boy bir kavanoz bulun. Sonrasında kurutulmuş domatesleri şeritler halinde kesin ve kara biber, kekik ve biberiye ile karıştırın. Az miktarda dövülmüş sarımsak ve taze otları kavanozunuzun tabanına koyun ve keçi peynirini içine bırakın. Baharatlar ekleyin ve zeytinyağı ile örtün. Buzdolabında 1 ay bekletin ve lezzet şölenine hazır olun.

 

 

Kahvenin bilinmeyen tarihi

 

False