KEAH'ta Suriyeli   hastaya topuk nakli

Güncelleme Tarihi:

KEAHta Suriyeli   hastaya topuk nakli
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2018 16:14

KEAH'ta Suriyeli   hastaya topuk nakli

Haberin Devamı

KAYSERİ (DHA)-KAYSERİ Eğitim ve Araştırma Hastanesinde (KEAH) Suriyeli  bir hastaya topuk nakli ameliyatı  başarıyla gerçekleştirildi.

Op. Dr. Yalçın Yontar ve Op. Dr. Kaan Gürbüz tarafından   KEAH 'da  gerçekleştirilen ‘Serbest Flep Cerrahisi’ operasyonu başarı ile sonuçlandı.  Yeni topuğuna kavuşan 24 yaşındaki M.A. Suriye'de geçirdiği kaza sonucu ayak topuğunu kaybettiğini ve o nedenle  yürümekte güçlük çekmekteydi. Op. Dr. Yalçın Yontar ve Op. Dr. Kaan Gürbüz’ün başarılı çalışmaları sonucunda uyluğundan alınan doku ile yeni bir topuk yapıldı. Suriyeli  M.A. (24); “Yürüyemiyordum, ayağımın üstüne basamıyordum, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi bana yeni bir topuk yaparak yeniden ayaklarımın üstüne basmama vesile oldu. Hastaneye ve doktorlarıma çok teşekkür ediyorum. Allah’a şükrediyorum, Allah onlardan razı olsun.” dedi.
Operasyonu gerçekleştiren Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Yalçın Yontar '' ‘Hastanemizde gerçekleştirilen operasyon başarı ile tamamlandı. Hastamızın uyluk bölgesinden alınan doku, damarları ile birlikte topuk bölgesine getirildi ve topuk bölgesinde bulunan damarlar ile mikroskop altında mikrocerrahi teknikleri ile anastomoz (birleştirme) işlemi yapıldı. Şu anda hasta ameliyattan sonraki  4. Ayın içinde ve herhangi bir sıkıntı söz konusu değildir.'' diye konuştu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!