KDV indiriminde süre uzatımı mobilyacıların yüzünü güldürdü

Güncelleme Tarihi:

KDV indiriminde süre uzatımı mobilyacıların yüzünü güldürdü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2017 12:50

KDV indiriminde süre uzatımı mobilyacıların yüzünü güldürdü

Haberin Devamı

Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL (Bursa), (DHA) -BAŞBAKAN Binali Yıldırım’ın mobilya ve beyaz eşyada uygulanan yüzde 8’lik KDV indirimi süresinin Eylül ayı sonuna kadar uzatıldığını açıklaması, Bursa'nın İnegöl İlçesi'ndeki mobilyacıları sevindirdi.
İndirim süresinin Eylül ayı sonuna kadar ötelenmesini değerlendiren Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç, bu sevindirici haberin kestörü motive ettiğini belirterek, "Başbakanımızın sektörümüze önem verdiğinin bir işaretini aldık. Aynı zamanda istihdam dostu, ihracat dostu, 19 sektörünü besleyen mobilya sektörünün Türkiye’de öneminin bir işareti. Çünkü gerçekten biz mobilya üreterek zenginleşebiliriz. Mobilya üreten bölgelere baktığımız zaman zaten ciddi anlamda bir sanayileşme olduğunu görürüz. Dünyadaki gelişmiş ülkelere baktığımız vakit, mobilya sektörünün halen yüzde 50’sini gelişmiş ülkeler üretiyor. Bu mobilya sektörünün aslında ne kadar diğer sektörleri tetikleyen bir unsur olduğunun bir gerçeği. KDV indirimi süresinin uzatılması sektörümüzün 2023 hedeflerine yaklaşması, gelişmemizde çok büyük katkısı olacaktır. Hükümetimize teşekkür ediyoruz" dedi.
İndirim süresinin geçici de olsa oldukça sevindirici olduğuna dikkat çeken Güleç, "Günü geldiği zaman ihtiyaç doğrultusunda yetkililerle temasta bulanacağız. İndirimin kalıcı düşünülmesi zaten gündemde. Yeni bir sistem üzerine çalışılıyor" ifadelerini kullandı.
'SÜREÇ UZAMALI'
İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) Başkanı Yavuz Uğurdağ ise, süre uzatımının beklenen bir gelişme olduğunu kaydederek, kararın piyasadaki canlılığı sürdüreceğini söyledi.Uğurdağ, "Bu karar bizi memnun etti. Bunun yanında inşallah devletimizde süre itibariyle raporlamasını, KDV indiriminin paydasını daha net bir şekilde görecektir. Veriler daha net ortaya çıkacaktır. Bu veriler ortaya çıktıktan sonra inşallah KDV'nin bu şekilde kalmasından yanayız. KDV indirimi bu döneme kadar piyasayı olumlu yönde etkiledi. Zaten piyasada hareketlenme başlamıştı. Alışverişler başlamıştı. İnşallah bu sürecin uzamasıyla birlikte hareketlenme hızlanarak devam edecek" dedi.
'TEMENNİMİZ KALICI OLMASI'
İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan da süre uzatımının sevindirici olduğunu belirterek, "Daha önce temenni ettiğimiz gibi temennimiz; indirim uygulamasının sabitlenmesi. Ham madde girişlerinin aynı oranda eşitlenmesi talebimizde var. Bu uygulama ile vatandaşlar ucuz şekilde hem evlerindeki mobilyaları yenileyebilirler hem de yeni evlenen çiftler daha ucuz bir şekilde mobilya alırlar. Ekonomiye canlılık getirecek bir adım. Sektörümüzün durgun geçen dönemlerine olumlu yönde etki edecektir. Dilerim kalıcı bir uygulama olur" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!