KDK’dan Büyükşehir’e: Nüfus cüzdanı yeterli

Güncelleme Tarihi:

KDK’dan Büyükşehir’e: Nüfus cüzdanı yeterli
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2016 15:09

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), 65 yaş ve üzeri vatandaşların şehir içi toplu taşıma hizmetinden ücretsiz olarak yararlanmaları için sadece nüfus cüzdanının yeterli olacağı bir uygulamaya geçilmesi yönünde Büyükşehir Belediyesi’ne tavsiyede bulundu.

Haberin Devamı

KDK’nın bu kararı almasındaki süreç, İzmir’de yaşayan 67 yaşındaki emekli bir vatandaşın, misafir olarak geldiği Ankara’da, nüfus cüzdanını göstererek belediye otobüsüne ücretsiz binmek istemesiyle başladı. ‘Serbest Ankarakart’ı olmadığı gerekçesiyle ücretsiz seyahat hakkını kullanamayan vatandaş, Başbakanlık’a şikâyet başvurusunda bulundu. Başbakanlık tarafından gönderilen başvurusu, Büyükşehir Belediyesi’nce reddedilen vatandaş, daha sonra şikâyetini KDK’ya da sundu. Başvurusunda, İzmir Büyükşehir Belediyesi uygulamasında nüfus cüzdanlarını ibraz ederek ücretsiz toplu taşımadan yararlandırıldıklarını belirten vatandaş, benzer uygulamanın Ankara’da da gerçekleştirilmesini talep etti.

BÜYÜKŞEHİR’E 2 TAVSİYE KARARI

Başvuruyu inceleyen KDK, Büyükşehir Belediyesi’ne iki tavsiye kararı verdi. İlkinde, “65 yaş ve üzeri tüm vatandaşların şehir içi toplu taşıma hizmetinden nüfus cüzdanı dışında bir belge ibraz edilmesine gerek kalmadan ücretsiz seyahet edebilmeleri” tavsiyesi yapıldı. İkincisinde ise, “65 yaş ve üzeri vatandaşların şehir dışında ikamet ettiklerini belgelemeleri halinde şehir içi toplu taşıma hizmetinden ücretsiz olarak yararlanmaları için sadece nüfus cüzdanının yeterli olacağı bir uygulamaya geçilmesi” tavsiyesinde bulunuldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!