KBT'den 3 yeni oyun

Güncelleme Tarihi:

KBTden 3 yeni oyun
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2017 14:46

KBT'den 3 yeni oyun

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediye Tiyatrosu (KBT), iki yetişkin ve bir de çocuk seyirciler için hazırladığı 3 yeni oyunla sezonu açıyor.

Genel Sanat Yönetmenliğini Abdullah Sürekli'nin yaptığı KBT, yeni sahne sanatları sezonuna üç oyunla perdelerini açıyor. Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde her cuma ve cumartesi saat 20.00'de yetişkinlere, her cumartesi saat 12.00'de çocuk izleyiciler için perde açan tiyatro topluluğu, gösterilerini ücretsiz sahneliyor.

KISAKÜREK'İN ESERİ SAHNELENECEK

Yetişkin seyirciler için provaları tamamlanan ilk oyun, Necip Fazıl Kısakürek'in eseri II. Abdülhamid Han olarak belirlendi. Oktay Gözpınar'ın yönettiği oyunun özgün müziklerini Hakan Erakgün, ışık tasarımını Murat Çetinkaya yapıyor. Bu gösteriye 13 yaş ve üzeri seyirci alınıyor. Oyunun prömiyeri, geçen hafta yapıldı.

DÜĞÜN EVİ OYUN EVİ

İkinci yetişkin oyun ise yakın zamanda kaybettiğimiz Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurhan Karadağ'ın köy seyirlik oyunlardan derlemiş olduğu 'Düğün Evi Oyun Evi'. Yönetmenliğini Aylin Arslan'ın yaptığı gösterinin müzik uygulamasını Erol Atmaca, koreografide folklor ve dans eğitmenliğini Burcu Yılmaz, ışık tasarımını ise Murat Çetinkaya yaptı. Düğün Evi Oyu Evi'nin seyirci kriteri ise 10 yaş ve üzeri olarak belirlendi.

ÇOCUKLARA KÜÇÜK PRENS

Antonine de Saint- Exupery'in yazdığı dünya klasiği Küçük Prens, çocuk tiyatro izleyicileri için sahnelendi. Tek perdeli gösterinin yönetmeni Aylin Arslan'ın tekrar derlediği sahne çalışması, Küçük Prens ve Düşler adıyla sunulacak. Oyunun dekor ve kostüm tasarımı Abdullah Sürekli, müzikleri ise Sonay Yener imzalı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!