Kazım'ın ailesini tanıyan var mı

KAZIM ara sıra gol attığında babası televizyonlara çıkar. Genç, siyahi bir İngiliz. Kazım 15 yaşından beri yalnız yaşayan, ailesinin parçalanmış olmasının vermiş olduğu öfkeyi şimdilerde başka yollarla gidermeye çalışan bir genç.

Haberin Devamı

İngiltere’den gelip Türk kültürüne ayak uydurmak da zor. Öte yandan bu çocuklar 22-23 yaşında çok para kazanan isimler ve bekarlar. Kazandıkları parayı harcarken maalesef kontrolden çıkıyorlar. Sportif direktör Aykut Kocaman ya da başka bir yönetici otel otel veya ev ev onları izleyebilir mi? Bence hayır.. Burada tek tercih kalıyor. İdmanda ayağı yere basanı oynatmak, ismine cismine bakmadan..
Yıllar önce Beckham’ın eşi, “Roberto Carlos’u sevmiyorum. Çünkü eşlerimizi grup olarak kötü şeylere alıştırıyor” demişti.
Dikkat edin Fenerbahçe’de şimdi aynı olaylar var. Roberto Carlos evlendi belki ama 3 yıl boyunca hiç de uslu durduğunu sanmıyorum. İstanbul’da iki ayrı yerde evinin olduğunu duymuştum.
Futbolun dışına çıkıp bunları yazmamın sebebi Aykut Kocaman gibi bir isme başarısızlıkta “Bu adam ne iş yapıyor?” sorusunun sorulup, Roberto Carlos’a “Yaptıklarınla takımdaki gençlere kötü örnek oluyorsun” denmemesi.. Belki de Carlos, Kazım’ın ağabeyi olmalıydı.. Yeteneklerinin gelişmesine yardımcı olmasının yanı sıra, özel yaşamında yalnız kalmaması için ona doğru şekilde destek vermeliydi. Belki de o desteği verdi, ama yanlış yollardan!

Haberin Devamı

İki idman arasındaki fark

SALI günü Kayseri’deydik Süleyman Arat’la. Liderin idmanını izledim. Ondan önceki hafta da Fenerbahçe idmanındaydım. İki idman arasında temel bir farklılık var. Oyuncuların isteği ve diriliği. Fenerbahçe takımına 21 günlük aranın yaramadığını, dünyanın hiçbir yerinde böylesine saçma sapan bir boşluğun lig devam ederken verilmesinin mantıklı olmadığını söylemiştim. O aradan sonra oyuncuların aklı futboldan başka yerlere gitmiş. Kayseri’de ise aklı fikri futbol olan futbolcular vardı. Zaten puan cetveli de durumu özetliyor. Milyonlarca Euro yatıran kulüpler Kayseri’yle Bursa’yla aynı yerlerde.. Eskişehir’in, Gençler’in biraz ötesinde. Demek ki bir yerlerde bir arıza var..

Normali 5 lira

KAYSERİ Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki bizi çok güzel ağırladı. Oturduk uzun uzun sohbet ettik. Özellikle tribündeki küfürlerle nasıl mücadele ettiklerini anlattı. Özhaseki Başkan mevcut Kayserispor Başkanı Recep Mamur ve onun muhalifleri arasında hakemlik yapmaya çalışıyor. Yalnız istediği bir şey var. “Ben bu stadı küfür edilsin diye yapmadım” diyor. “Ankaragücü ile oynuyoruz. 3-0 öndeyiz. Tribünlerin bir kısmı Süleyman Hurma’ya küfür ediyor. Ankaragücü taraftarı koltukları sahaya atıyor. ‘Bu nasıl iş?’ diye düşündüm o an. Ama şimdi de çok keyifli anlar yaşıyoruz. Çalışmanın, gençlere yatırımın karşılığını alıyoruz. Tolunay Kafkas ve ekibini sonuna kadar desteklemeli Kayseri halkı. Maça gelmeli. Ama maça gelirken de bilet fiyatları çok yüksek tutulmamalı. Çünkü Türk halkının alım gücü belli. Fenerbahçe maçına 7-8 bin kişi geldi. Bilet fiyatları 50 lira civarındaydı. Bursa maçını gördük. 1 liraya doldu. Normali 5 lira civarında olur. Ben yine dolacağı düşüncesindeyim.”

Haberin Devamı

Arkası sağlammış!

İSTİKRAR iyidir.. Devamlılık, yenilgilerde, başarısızlıklarda oyuncuların ve teknik adamların arkasında durmak iyidir. Ama Tanjeviç’in arkasında ne kadardır durulduğunu artık unuttum. Fenerbahçe’nin potada giderek seyirci kaybettiğini görmüyor musunuz? Alınan her büyük yıldızın Giricek, Greer gibi sıradanlaştığının farkında değil misiniz? Tanjeviç’in bilmediğimiz bir özelliği mi var da bu kadar arkasındasınız?

Sercan Yıldırım’a!

BU gazetede ve televizyon ekranlarında senin büyük takımlara transfer olman için sayısız yazı yazdım, sayısız söylemde bulundum. Ama önceki gün okuduğum bir haber beni çok üzdü. Ehliyetsiz olarak otomobil kullanırken yakalanmışsın. Emre Belözoğlu’nun yaptığı kazayı hatırlıyor musun Sercan? Onu hatırlamıyorsan Kazım’ın bayram sabahı arabasının ne hale geldiğini ve içinden mucize eseri çıktığını göremedin mi? Gençsin, yakışıklısın, paran var, şöhreti çabuk yakaladın. Üstelik seni isteyen önemli kulüpler var.
Kendine Oğuz, Aykut, Uğur Tütüneker gibi geçmişin yıldızlarını örnek al.. Bursaspor’un efsane kaptanı Sedat’la otur konuş.. Kendine yazık etme.. Bursa’nın Kazım’ı olma, Türkiye’nin Sercan’ı ol!

Yazarın Tüm Yazıları