Kazım Richards: İngiltere'yi reddettim

Güncelleme Tarihi:

Kazım Richards: İngiltereyi reddettim
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2007 16:12

Ümit Milli Futbol Takımı'nın, İsviçre ile yapacağı özel maçın aday kadrosuna alınan Colin Kazım Richards, İngiltere Milli Takımı'nın bir hafta sonra kendisini isteyeceğini belirterek, "Ama ben Türk Milli Takımı'nı seçtim" dedi.

Kaldığı otelde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Colin Kazım Richards, İngiltere Premier Lig takımlarından Sheffield United takımında top koşturduğunu, annesinin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, babasının ise Antigualı olduğunu ve kendisini Türk hissettiğini kaydetti.

Türkiye'den davet geldiğinde şaşırdığını kaydeden Richards, "Türk Milli Takımına seçilmekten gurur duydum. Bana davet geldiğinde çok mutlu oldum. Gururlandım. İngiltere Milli Takımı da bir hafta sonra beni davet edecekti. Ayrıca babamın ülkesi Antigua Milli Takımı da beni istiyordu. Fakat ben Türk Milli Takımını seçtim. Başka bir milli takımda oynamak istemem" diye konuştu.

"TÜRKİYE FUTBOLCUNUN DEĞERİNİ BİLİYOR"

Türkiye'ye geldiğinde kendisini evinde gibi hissettiğini söyleyen Richards, "Türkiye'yi seviyorum. İngiltere'de kar, burada güneş var. Takımda çok iyi oyuncular var. Türkiye güzel iş yapanları seviyor ve sahip çıkıyor. Türkiye'de futbolcunun değeri biliniyor" diye konuştu.

Kendisinin fazla Türkçe bilmediğine de işaret eden Colin Kazım Richards, "İngiliz vatandaşıyım. Birinci sınıfı Türk okulunda okudum ama daha sonra çevrem nedeniyle İngiliz okuluna gitmek zorunda kaldım. Ailem, dedem ve ninem Türkçe konuşur. Ben çok fazla Türkçe kelime bilmiyorum ama anlıyorum. Ailem Galatasaraylı ama Türkiye'de Süper Ligin üst sıralarındaki ilk 5 takımda oynayabilirim. Şu ana kadar bana Türk takımlarından hiç teklif gelmedi. Galatasaray'a ailemden dolayı sempatim var" diyerek sözlerini tamamladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!