Kazım Karabekir'in kızı Timsal Karabekir Yıldıran, öğrencilerle buluştu

Güncelleme Tarihi:

Kazım Karabekirin kızı Timsal Karabekir Yıldıran, öğrencilerle buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2016 19:36

Kazım Karabekir'in kızı Timsal Karabekir Yıldıran, öğrencilerle buluştu

Haberin Devamı

Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK, (DHA)- KURTULUŞ Savaşı Doğu Cephesi Komutanı Kazım Karabekir'in kızı 75 yaşındaki Timsal Karabekir Yıldıran, babasıyla Mustafa Kemal Atatürk'ün dava arkadaşı ve kardeş gibi olduklarını söyleyerek, "Kazım Karabekir son nefesine kadar Mustafa Kemal Paşa'mıza saygısını, sevgisini korumuştur" dedi.
Bülent Ecevit Üniversitesi tarafından Sezai Karakoç Salonu'nda düzenlenen 'Dünü unutma, yarına hakkın olsun' konulu konferansa Kurtuluş Savaşı kahramanlarından Doğu Cephesi Komutanı Kazım Karabekir'in kızı Timsal Karabekir Yıldıran konuşmacı olarak katıldı. Timsal Karabekir Yıldıran, babasına ait fotoğraf ve resim arşivi eşliğinde sunum yaparak katıldığı savaşlardan örnekler verdi. Çanakkale Savaşı'ndaki kahramanlıkları da anlatan Yıldıran, Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Ben size savaşmayı değil ölmeyi emrediyorum' dediğini hatırlatarak, şöyle konuştu:
"13-15 yaşlarındaki gencecik evlatlar bugün bizim şuradaki rahatımız için can verdiler Çanakkale'de vatanın her yöresinden. Gençlere bir hatırlatma yapmak istiyorum. Eğlence, kına geceleri oluyor, oyun havaları başlıyor ya, hey onbeşli onbeşli çaldığı zaman kimseyi oynatmayın. Esasında bu bir oyun havası değil ağıttır aslında."
SON NEFESİNE KADAR SAYGISINI KORUMUŞTUR
Bir öğrencinin, "Atatürk ile Kazım Karabekir arasında yaşanan gerginlik olmasaydı, bugün farklı olur muydu?" sorusunu cevaplayan Yıldıran, "Bugünden geriye dönüp de 'keşke olsaydı' diyemiyoruz. Olması gerektiği gibi olmuş. Onlar dava arkadaşıydı. Onlar kardeş. Tabi ki, o günlere o samimiyete dönüp de beraber el ele devam edebilselerdi farklı şeyler olabilir miydi? Olurdu. Ama kader böylesine nasip etmiş. Kazım Karabekir son nefesine kadar Mustafa Kemal Paşa'mıza saygısını, sevgisini korumuştur." şeklinde cevapladı.
Yıldıran, konferansın sonunda davetlilere, Kazım Karabekir tarafından yazılan ve bestelenen 'Türk Yılmaz Marşı'nı dinletti. Marş sonunda öğrenciler, Yıldıran'ı ayakta alkışladı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!