Kazım: Chelsea'ye attığım golü unutamam

Güncelleme Tarihi:

Kazım: Chelseaye attığım golü unutamam
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2008 15:02

Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Kazım Kazım, Avrupa Futbol Şampiyonası'nda grup maçları sonunda Portekiz ile Türkiye'nin bir üst tura çıkacağına inandığını söyledi.

Haberin Devamı

Kazım Kazım, Futbol Federasyonu'nun resmi yayın organı Tam Saha Dergisi'nin Haziran ayı sayısında yer alan röportajında, Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'nin rakiplerini de değerlendirerek, “Portekiz belki de turnuvanın en iyi takımı. Çek Cumhuriyeti ise oynadığı her turnuvada iyi maçlar çıkaran bir ekip. İsviçre de ev sahibi olmanın avantajıyla sahaya çıkacak. Grup zorlu, ama bizim de nereye gitsek yanımızda olan seyircimiz ve iyi bir kadromuz var. Grup maçları sonunda Portekiz ve Türkiye'nin bir üst tura çıkacağına inanıyorum” diye konuştu.

“Eğer takım içindeki arkadaşlık bağlarımızı iyi kurabilir ve gerçek anlamda bir takım olabilirsek bizi yenmek gerçekten çok zor olacaktır” diyen Kazım, takımdaki herkesin sahip olduğu farklı özellikler sayesinde birbirlerini tamamladıklarını belirterek, “Zaten kampta geçirdiğimiz dönemde kardeş gibi olduk. Tuncay, Emre, Arda, Gökdeniz, Hamit, Gökhan Gönül, Servet, Mehmet Topal, Mevlüt Erdinç, bunların hepsinin arasından öne çıkanları saymak çok zor. Kadromuzdaki genç oyuncuların sayısı da Euro 2008'deki finalist takımların hepsinden daha çok sayıda. Bu da Türkiye için çok iyi bir durum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kadroya çağrılmanın kendisi için sürpriz olmadığını dile getiren Kazım, “Çünkü kendimi gösterirsem, Fatih Terim'in beni seçeceğine inanıyordum. İsmim açıklanınca rüyam gerçek oldu diyebilirim. Fatih hocaya, Türkiye ve İngiltere'deki taraftarlara, aileme layık olacak bir oyun sergilemek istiyorum. Artık daha da sıkı çalışmalıyım. Çünkü dünyaca ünlü oyunculara karşı oynayacağım” şeklinde konuştu.

“ŞÜKRÜ SARACOĞLU STADI ADETA BİR KALE GİBİ”

Kazım, Fenerbahçe'nin geçen sezon Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde elde ettiği başarılı sonuçlar için ise “Sahip olduğumuz özgüvenin yüksekliği ve özellikle kendi sahamızda her takımı yenebileceğimize inanmamız bu başarıda etkili oldu. Taraftarımızın arkamızda olduğu Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki atmosferin gerek bizim, gerekse rakip takımlar üzerindeki tesiri asla yadsınamaz. Orası adeta bir kale gibi” dedi.

Turkcell Süper Lig'de şampiyon olamamaları ile ilgili olarak da Kazım, “Sonuçta futbol bu. Her türlü sonuca hazırlıklı olmalısınız. Şampiyonluk yolundaki rakibimiz Galatasaray'a karşı çok kilit bir maç oynadık ve kaybettik. Onları başarılarından ötürü tebrik ediyorum. Bence, Fenerbahçe olarak sezona iyi başlayamadık. İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a ligin açılış maçında kaybettik, Bursaspor ve Ankaragücü maçlarında da ikişer puan bıraktık. İşte bu puan kayıpları ligin sonunda bize pahalıya mal oldu. Eğer bu maçları kazansaydık, şampiyon olabilirdik” şeklinde konuştu.

“CHELSEA'YE ATTIĞIM GOLÜ HİÇ UNUTMAYACAĞIM”

Kazım, Şampiyonlar Ligi'nde Chelsea'ye attığı golle ilgili bir soruyu da “Bu golün hem benim hem Türk futbolu hem de Fenerbahçe için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Mehmet Aurelio'dan pası aldım, her zaman kullanmadığım ayağımla vuruş yaptım ve top filelere gitti. Bu gol benim ismimi daha da yükseğe taşıdı diye düşünüyorum. Bu golü hiç unutmayacağım” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!