Kazık yıkıldı yol çöktü

Güncelleme Tarihi:

Kazık yıkıldı yol çöktü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2016 15:17

Çankaya, bir kez daha ‘fore kazık’ faciası atlattı. Bu defa trafiğin yoğun olduğu Büyükesat Mahallesi Mercan Caddesi’nin yolu, bir inşaatın fore kazıklarının yıkılması sonucu çöktü. O esnada yoldan araç veya yayanın geçmemesi olası faciayı önledi.

Haberin Devamı

Çankaya Bağcılar Mahallesi’nde, 24 Mayıs’ta yaşanan toprak kaymasının benzeri, 1 ay geçmeden yanı başındaki Büyükesat Mahallesi’nde de meydana geldi. İnşaat çalışmalarının sürdüğü aynı bölgedeki toprak kaymasının nedeni yine fore kazıklar oldu. Olay önceki akşam saat 22.30 sıralarında yaşandı. Mercan Caddesi’nin alt kısmında devam eden özel bir inşaata ait fore kazıklar, tekniğine uygun yapılmayan kazı çalışması sırasında yıkıldı. Kazıkların yıkılması nedeniyle cadde yolu çöktü. 7-8 metre derinliğindeki çökmenin etkisiyle yolun üst kısmındaki istinat duvarının yaklaşık metrelik bölümü de hasar gördü. Trafiğin yoğun olduğu bölgedeki yol çökmesi sırasında hiçbir araç veya yayanın geçmemesi olası faciayı önlerken, semt sakinleri büyük panik yaşadı. Güvenlik gerekçesiyle Mercan Caddesi, Koza-1 Caddesi ve 270. Sokak girişlerine beton bariyerler yerleştirilerek trafiğe kapatıldı. 

Haberin Devamı

SU KESİK YOL KAPALI

Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri inceleme başlattı. Büyükşehir’den yapılan açıklamada, çökmeyle ilgili yasal işlemlerin başladığı ve olayda sorumluluğu olan inşaat firmasına en yüksek cezanın uygulanacağı kaydedildi. Bölgede kısa süreli su kesintisi olacağı ancak enerji sıkıntısının yaşanmayacağının ifade edildiği açıklamada; firmanın gerekli koşulları ve bölgede can ve mal güvenliği garantiye alınıncaya kadar caddenin trafiğe kapalı kalacağı, ulaşımın alternatif güzergâhlardan sağlanacağı bildirildi.

Kazık yıkıldı yol çöktü

500 METRE ARAYLA 1 AYDA  2. ÇÖKME

Mercan Caddesi’ndeki çökmenin bir benzeri, 24 Mayıs gecesi, yaklaşık 500 metre yakınında bulunan 271. Sokak’ta da yaşanmıştı. 271. Sokak’ın alt kısmındaki özel bir inşaat için dikilen fore kazıklar yıkılarak, yolun çökmesine ve Umut ve Güney apartmanlarının zarar görmesine neden olmuştu. Olayın ardından çöken yol, girişlerine bariyerler yerleştirilerek trafiğe kapatıldı. Zarar gören apartman sakinleri ise hala evlerine giremiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!